+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΒΑΡΒΑΡΑ - ΝΕΟΧΩΡΙ! 10/03

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΒΑΡΒΑΡΑ - ΝΕΟΧΩΡΙ! 10/03

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΝΕΟΧΩΡΙ 10/03

🌿 Green πεζοπορική διάσχιση στην ορεινή Χαλκιδική! Aπό τη γραφική Βαρβάρα στο Νεοχώρι & ελεύθερος χρόνος στο Σταυρό για φαγητό ή καφέ!

📆 Κυριακή 10 Μαρτίου 2024


💯 Τη 2η Κυριακή του Μάρτη το μεγαλύτερο Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων της Θεσσαλονίκης, με εξειδίκευση στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, εξερευνά το παρθένο δάσος της ορεινής Χαλκιδικής! Ενώνουμε δυο αυθεντικά και γραφικά χωριουδάκια, περπατώντας σε μονοπάτια μέσα σε πυκνό δρυοδάσος, που ξυπνούν όλες μας τις αισθήσεις! Και φυσικά έχοντας στο πλάι μας πάντα επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς και την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας! Ενώ στη συνέχεια θα καταλήξουμε με το λεωφορείο μας στο Σταυρό, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό ή καφεδάκι! Join the Green bus για μία ακόμη πεζοπορική απόλαυση στις άγνωστες γωνιές της Ελλάδας! 


✅ Βαρβάρα και Νεοχώρι

 

Η Βαρβάρα είναι ένας καταπράσινος οικισμός της Χαλκιδικής, που αντιστέκεται ακόμα στην αλόγιστη ανάπτυξη και τον μαζικό τουρισμό. Έχει υψόμετρο 550 μ. και αριθμεί 650 περίπου κατοίκους, οι οποίοι έχουν ως κυριότερες ασχολίες την κτηνοτροφία, την υλοτομία και τη μελισσοκομία. Έντονη είναι η δράση του γυναικείου συνεταιρισμού, που παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα γαστρονομίας, όπως γλυκά του κουταλιού, τραχανά και πίτες.


Το Νεοχώρι, όπως και η Γαλάτιστα, η Βάβδος, η Μεγάλη Παναγία και άλλοι γειτονικοί οικισμοί, ανήκουν στα γνωστά μέχρι σήμερα Μαντεμοχώρια, οι κάτοικοι των οποίων είχαν ως αποκλειστική επαγγελματική δραστηριότητα την εξόρυξη μεταλλευμάτων, όπως άργυρο και μόλυβδο. Βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα 580 μ. και έχει 500 κατοίκους. Σήμερα είναι γνωστό για την πυκνή βλάστηση από καστανιές και βελανιδιές, που περιβάλλουν αρμονικά το χωριό, αλλά και για την παραγωγή πεντανόστιμων φασολιών!


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή αποκλειστικά με ιδιωτικό πούλμαν και όχι με ΙΧ, καθώς πρόκειται για διάσχιση μεταξύ δυο διαφορετικών οικισμών.


Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Αρχικά θα επισκεφθούμε τη γραφική Βαρβάρα, απ’ όπου θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας, μέχρι να καταλήξουμε στον άγνωστο σχετικά οικισμό του Νεοχωρίου!


Ακολουθούμε μονοπάτι ανηφορικό για 3 χιλ. περίπου, που είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό, καθώς ακολουθεί παλιό ορεινό άξονα φτιαγμένο από πέτρα, που χρησιμοποιούσαν οι υλοτόμοι, οι βοσκοί και οι κυνηγοί στο παρελθόν!


Σύντομα βρίσκουμε χαρακτηριστική διασταύρωση, απ’ όπου διέρχεται το εθνικό μονοπάτι Ο4, το οποίο συνδέει τη Χαλκιδική με το Παγγαίο και τη Ροδόπη!


Στη συνέχεια για 4 χιλ. διασχίζουμε πυκνό δάσος και κινούμαστε σε πεδίο χωρίς καθόλου κλίση, αλλά με μικρά παιχνιδιάρικα ανεβοκατεβάσματα, που ξεκουράζουν το σώμα αλλά και την ψυχή!


Έπειτα, το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε κινείται για τα επόμενα 2,5 χιλ. περίπου ήπια κατηφορικά, κάτω από τη σκιά επιβλητικών δέντρων, που εξάπτουν την φαντασία χαρίζοντάς μας μοναδικές εικόνες!


Και τέλος βαδίζουμε για λιγότερο από 1 χιλ. σε δασικό δρόμο, προσεγγίζοντας σιγά σιγά τα γραφικά σπιτάκια του Νεοχωρίου!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε απευθύνεται και σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία, αλλά με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9,5 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 340 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.30 – 4.00 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας, για να μεταβούμε στο Σταυρό. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφεδάκι!


Αναχώρηση στις 17.30 – 17.45 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 10/03 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• 23€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.

 

Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.

 

Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 5 Μαρτίου 2024. Από 6 Μαρτίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 5 Μαρτίου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)

11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ