+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ: ΑΝΩ
ΣΚΟΤΙΝΑ - ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ! 20/04

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ: ΑΝΩ
ΣΚΟΤΙΝΑ - ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ! 20/04

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ: ΑΝΩ ΣΚΟΤΙΝΑ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ 20/04

🌿 Green Πεζοπορία: Άνω Σκοτίνα – Παλαιός Παντελεήμονας!

📆 Σάββατο 20 Απριλίου 2024

 

💯 Μία ακόμη Σαββατιάτικη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στις δασωμένες πλαγιές του Κάτω Ολύμπου! Μία συναρπαστική πεζοπορική διαδρομή, που συνδέει παραδοσιακούς οικισμούς, ταξιδεύοντάς μας γλυκά πίσω στο χρόνο και μας αποκαλύπτει τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της ελληνικής υπαίθρου! Ενώ θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο στον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, για να δοκιμάσουμε τις τοπικές νοστιμιές και τα γλυκίσματα! Join the Green bus με τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς!


👌 Παλαιός Παντελεήμονας


Ο Παλαιός Παντελεήμονας έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός, καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στη Βόρεια Ελλάδα. Ο οικισμός είχε σχεδόν ερημώσει τη δεκαετία του 1950, όταν οι κάτοικοι του μετακόμιζαν μαζικά στον μεγαλύτερο οικισμό του Νέου Παντελεήμονα.


Τη δεκαετία όμως του 1980 αναπαλαιώθηκε ριζικά και άρχισε η ταχεία τουριστική ανάπτυξή του. Αναπαλαιωμένα σπίτια και στενά πλακόστρωτα σοκάκια μαζί με τη γραφική πλατεία του οικισμού ταξιδεύουν τον επισκέπτη πολλά χρόνια πριν προσφέροντας την απόλυτη χαλάρωση!


👌 Άνω Σκοτίνα


Η Παλιά ή Άνω Σκοτίνα ήταν ένας εγκαταλελειμμένος οικισμός χτισμένος σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Ολύμπου. Τα τελευταία χρόνια μέρος του χωριού έχει ανακατασκευαστεί με τη φροντίδα της πολιτείας και ιδιωτών.


Εντυπωσιακό είναι το τεράστιο πλατάνι της πλατείας του οικισμού, ενώ ακόμη ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι δύο ναοί, ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Αγίου Αθανασίου.


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή μόνο με ιδιωτικό πούλμαν και όχι με ΙΧ, καθώς πρόκειται για διάσχιση μεταξύ δυο διαφορετικών οικισμών. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Η συναρπαστική πορεία, που θα ακολουθήσουμε, ξεκινάει από τον παραδοσιακό οικισμό της Άνω Σκοτίνας! Αφού περπατήσουμε για λίγο σε άσφαλτο και διασχίσουμε όλο το χωριό, θα ακολουθήσουμε μία εκπληκτική διαδρομή μέσα σε εντυπωσιακά δάση από καστανιές, πεύκα και έλατα!


Πρόκειται για μία σχετικά βατή πορεία, που κινείται κυρίως κατηφορικά και καταλήγει γλυκά στον ξακουστό Παλαιό Παντελεήμονα! Μία διαδρομή διάσχιση, που απευθύνεται σε άτομα με μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 190 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 4.00 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον Παλαιό Παντελεήμονα για βόλτες στα γραφικά σοκάκια, αλλά και για να γευτούμε τις τοπικές γεύσεις και τα παραδοσιακά γλυκά! Ενώ ένας ζεστός καφές στο πιο περίφημο μπαλκόνι του Ολύμπου θα είναι ό,τι ωραιότερο για να κλείσουμε υπέροχα την ημέρα μας!


Η αναχώρησή μας υπολογίζεται γύρω στις 17.00 – 17.30 και η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00, όπου θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 20/04 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 25€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 16 Απριλίου 2024. Από 17 Απριλίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 16 Απριλίου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά, αλλά χρήσιμα)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, fleece / μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες (που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο μας)
12. Μικρή πετσέτα


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ