+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN OLIVER HIKING SCOTLAND
SMALL GROUP 17/07 - 22/07

GREEN OLIVER HIKING SCOTLAND
SMALL GROUP 17/07 - 22/07

GREEN OLIVER HIKING SCOTLAND – SMALL GROUP 17-22/07

🌿 Green Oliver Hiking Scotland
📆 17 – 22 Ιουλίου 2024

 

💯 Έξι συναρπαστικές ημέρες πεζοπορίας και περιήγησης από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver στη μαγευτική Σκωτία! Ένα ξεχωριστό ταξίδι για μικρό group, που θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε εκπληκτικές διαδρομές σε ορισμένες από τις ωραιότερες κορυφές της Σκωτίας και στα Highlands, αλλά και να εξερευνήσουμε το καθηλωτικό Εδιμβούργο, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO! Ενώ ακόμη θα πεζοπορήσουμε σε τμήμα του West Highland Way, καθώς θα παρατηρούμε από ψηλά την εντυπωσιακή Λίμνη Lomond και το Εθνικό Πάρκο Trossachs! Από το ταξίδι όμως δε μπορεί να λείπει ακόμη και μία επίσκεψη σε whiskey distillery, μία ξενάγηση στην Παλιά Πόλη του Εδιμβούργου, αλλά και μία πορεία στο νησί Inchcailloch!


🪄 Μία Green εκδρομή διαφορετική από τις άλλες, ένα σπάνιο ταξίδι μακριά από τα κλασσικά της τουριστικής βιομηχανίας, μία πεζοπορική έκπληξη για όσες και όσους αναζητούν τις δυνατές συγκινήσεις σε μαγευτικά τοπία και την αμόλυντη ηρεμία σε ατελείωτα λιβάδια!   


🌍 Small Group


• Minimum αριθμός συμμετεχόντων: 9

• Maximum αριθμός συμμετεχόντων: 15

 

Σκωτία


Η Σκωτία είναι η βορειότερη χώρα από τα τέσσερα τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου και καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο του νησιού. Χωρίζεται κυρίως σε δύο περιοχές, τα Highlands και τα Lowlands.


Το όνομα Σκωτία προέρχεται από το λατινικό Scotia, γη των Scots, ενός κελτικού λαού από την Ιρλανδία, που εγκαταστάθηκε στη δυτική ακτή της Μεγάλης Βρετανίας περίπου τον 5ο αιώνα μ.Χ.


Μία σημαντική στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας ήταν η 18η Σεπτεμβρίου 2014, όταν και διεξήχθη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η συμμετοχή έφτασε στο 97% και οι πολίτες τελικά καταψήφισαν την ανεξαρτησία.


Σήμερα η Σκωτία είναι μία σύγχρονη χώρα, που χαρακτηρίζεται από το δυναμισμό και τη ζεστασιά των ανθρώπων της. Αλλά και μία χώρα που βρίθει από μύθους, θρύλους και κάστρα!


Μία χώρα που απλώνεται ανάμεσα σε λόφους, λίμνες, ποτάμια, ρυάκια, καταρράκτες, καθώς και καλοδιατηρημένα και προσεγμένα χωριά. Μία χώρα που χαρακτηρίζεται από έντονες εναλλαγές, όπου το άγριο διαδέχεται το ήρεμο και το βουνό τη θάλασσα!


Αλλά και 5 μικρές εντυπωσιακές αλήθειες για τη Σκωτία!


• Η Σκωτία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού με κόκκινα μαλλιά από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο. Ενώ λιγότερο από το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κόκκινα μαλλιά, στη Σκωτία το ποσοστό φτάνει μέχρι και το 13%!

• Το αδιάβροχο εφευρέθηκε στη Σκωτία από τον Charles Macintosh, έναν άνδρα που γεννήθηκε στη Γλασκώβη.

• Στη Σκωτία υπάρχουν πάνω από 1554 τετραγωνικά χιλιόμετρα λιμνών γλυκού νερού, πράγμα που εξηγεί πολλά!

• Το Εδιμβούργο ήταν η πρώτη πόλη στον κόσμο, που είχε το δικό της πυροσβεστικό σώμα.

• Το “εθνικό” ζώο της Σκωτίας είναι ο Μονόκερος!


✅ Εδιμβούργο

 

Η πρωτεύουσα της Σκωτίας από το 1437 και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της! Η πόλη αποτέλεσε μεγάλο κέντρο την εποχή του Διαφωτισμού χάρη στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Σήμερα εκτιμάται ότι έχει πληθυσμό 550.000 κατοίκων κι είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Μία καθηλωτική πόλη μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (σύμφωνα με την UNESCO), αλλά και το απόλυτο κόσμημα της χώρας, με το επιβλητικό της Κάστρο να αποτελεί κάτι σαν σήμα κατατεθέν για τη σκωτσέζικη ταυτότητα. Το θεαματικό Κάστρο, που στέκεται πάνω σε έναν ηφαιστιογενή λόφο στο δυτικό άκρο της Παλιάς Πόλης εδώ και 9 αιώνες, αποπνέει ακόμη και σήμερα μία σπάνια μεσαιωνική αύρα, που πλέον συναντάμε μόνο σε παραμύθια!


Το Εδιμβούργο είναι ακόμη ξεχωριστό, επειδή έχει δύο διαφορετικές αλλά άψογα διατηρημένες όψεις. Από τη μία την ξακουστή Παλιά Πόλη, που έχει διατηρήσει τη μεσαιωνική της αρχιτεκτονική και πολλά κτίρια από την εποχή της Μεταρρύθμισης με το μοναδικό γοτθικό χαρακτήρα. Από την άλλη τη Νέα Πόλη, που δημιουργήθηκε το 18ο αιώνα, ως λύση για τον υπερπληθυσμό της Παλιάς Πόλης. Το 1766 έγινε διαγωνισμός για την κατασκευή της Νέας Πόλης, η οποία δημιουργήθηκε με αυστηρό σχεδιασμό, όπως ταίριαζε και στο ορθολογιστικό πνεύμα που επικρατούσε τότε, στα χρόνια του Διαφωτισμού. Αποτελεί μάλιστα ένα από τα καλύτερα δείγματα Γεωργιανής αρχιτεκτονικής σε όλο τον κόσμο.


💚 Πρόγραμμα Εκδρομής Πεζοπορίας & Περιήγησης


Μία ακόμη πρωτοποριακή Green Oliver εκδρομή αυτή τη φορά στη μαγευτική Σκωτία! Αφού εξερευνήσουμε την Παλιά Πόλη, ενώ θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο στο εντυπωσιακό Εδιμβούργο, θα μετακινηθούμε προς τα Highlands για να ανακαλύψουμε τη φυσική ομορφιά της Σκωτίας σε μία μοναδική Green περιπέτεια, όπου θα πεζοπορήσουμε σε βουνοκορφές από το Perthshire έως το Trossachs!


1η ημέρα – Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024


Ραντεβού στις 05.45 στο Terminal 1 και αναχώρηση στις 07:55 από το αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στην Αθήνα στις 08.50, αναχώρηση στις 10:30 και άφιξη στις 12:50 τοπική ώρα στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου!


Παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο Bruntsfield Hotel, που βρίσκεται κεντρικά στο Εδιμβούργο.


Αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας, θα συναντηθούμε εκ νέου χωρίς να χάνουμε καθόλου χρόνο, για να ξεκινήσουμε τις περιηγήσεις μας στην πρωτεύουσα της Σκωτίας, όπου θα έχουμε δύο επιλογές σήμερα!


Group 1o


Πεζοπόροι παντού!


Εμείς θα ξεκινήσουμε από την 1η μέρα κιόλας τις πορείες μας, απολαμβάνοντας τη Σκωτσέζικη μαγεία!


Από το ξενοδοχείο μας και με ορειβατικά παπούτσια θα κατευθυνθούμε προς το Holyrood Park, με στόχο να φτάσουμε μέχρι το περίφημο Arthur’s Seat!


Πρόκειται για το υψηλότερο σημείο του πάρκου, ένα αρχαίο ηφαίστειο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 251 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και προσφέρει εξαιρετική θέα σε όλη την πόλη! Ένα σημείο που είναι επίσης η τοποθεσία ενός μεγάλου και καλά διατηρημένου φρουρίου, ένα από τα τέσσερα οχυρά λόφων που χρονολογούνται πριν από περίπου 2000 χρόνια!


Μία βατή σχετικά πεζοπορία για την εισαγωγή μας στα περπατήματα στη Σκωτία, που απευθύνεται σε συμμετέχοντες με μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 3.30 ώρες
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 200 μ.
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, θα ετοιμαστούμε και θα συναντηθούμε ξανά για φαγητό και νυχτερινές περιπλανήσεις στο Εδιμβούργο!


Group 2o


Ελεύθερο πρόγραμμα για τις πρώτες περιηγήσεις μας στο Εδιμβούργο! Κατάλληλο για όσες και όσους θέλουν να κινηθούν ελεύθερα την πρώτη ημέρα μας.


Αλλά και ευκαιρία για επίσκεψη στο διάσημο Κάστρο του Εδιμβούργου! Το κάστρο βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλ. από το ξενοδοχείο μας (20-25 λεπτά με τα πόδια), κλείνει στις 18.00 (τελευταία είσοδος στις 17.00) και έχει κόστος εισόδου £19.50 με online αγορά.


2η ημέρα – Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

 

Πρώτο ξύπνημά μας στη Σκωτία, παίρνουμε το πρωινό μας και στις 09.00 συναντάμε τον ξεναγό μας στο ξενοδοχείο!


Σήμερα θα απολαύσουμε μία ουσιώδη ξενάγηση παρέα με ντόπιο ξεναγό στην Παλιά Πόλη του Εδιμβούργου. Θα περπατήσουμε σε ιστορικούς δρόμους, το Royal Mile και θα εξερευνήσουμε παλιά κτίρια, καλντερίμια, κρυμμένους κήπους και μυστικούς υπόγειους δρόμους.


Η Παλιά Πόλη (Σκωτσέζικα: Auld Toun), σημαντικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, έχει διατηρήσει μεγάλο μέρος της μεσαιωνικής ρυμοτομίας της και πολλά κτίρια της εποχής της Μεταρρύθμισης. Σημαντικά κτίρια, όπως ο Καθεδρικός Ναός του St. Giles, η Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων της Εκκλησίας της Σκωτίας, το Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας, το Παλιό Κολλέγιο του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και το κτίριο του κοινοβουλίου της Σκωτίας.


Και αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας, θα έχουμε χρόνο για lunch break στο Εδιμβούργο.


Ενώ επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο μας, θα συναντήσουμε πλέον τους Σκωτσέζους συνοδούς πεζοπορίας, που θα έχουμε μαζί μας για το υπόλοιπο ταξίδι!


Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε με mini bus πια στα Highlands και συγκεκριμένα στο χωριό Pitlochry, όπου θα ζήσουμε πρώτα την εμπειρία μίας σκωτσέζικης whiskey distillery με ξενάγηση και γευσιγνωσία!


Ενώ αφού τακτοποιηθούμε και ξεκουραστούμε για λίγο στα δωμάτιά μας στο όμορφο ξενοδοχείο, θα συναντηθούμε ξανά για να γευματίσουμε παρέα στο Acarsaid Hotel!


3η ημέρα – Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024


Στη Σκωτία ήρθαμε όμως κυρίως για πεζοπορίες, οπότε συνεχίζουμε δυναμικά! Hiking Ben Vrackie!


Κάθε χωριό των Highland έχει ένα βουνό που το περιγράφει ως δικό του, έτσι βουνό του Pitlochry είναι το Ben Vrackie, που δεσπόζει πάνω από το χωριό! Η κορυφή του φτάνει στα 841 μέτρα, ενώ η θέα που προσφέρει είναι μαγευτική!


Η πεζοπορία μας θα πραγματοποιηθεί σε καλά δασικά μονοπάτια, ακολουθεί έπειτα μονοπάτι προς διάσελο και μία τελευταία βραχώδη πορεία προς την κορυφή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε διαφορετική πορεία, όπου θα περάσουμε ακόμη από τη Loch A’Choire, μία μικρή ορεινή λίμνη και την κορυφή Meall Na H-Aodainn Moire στα 633 μ.


Κατά την πεζοπορία μας θα απολαύσουμε και lunch, που θα έχουμε σε συσκευασία μαζί μας.


Πρόκειται για μία πεζοπορία που απευθύνεται σε συμμετέχοντες με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (κυκλική)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.30 – 5.00 ώρες
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 800 μ.
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 14+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημαντική σημείωση: Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν/μπορούν να πραγματοποιήσουν όλη την πεζοπορία, θα γίνει group με συνοδό που θα κάνει τμήμα της διαδρομής.


Επιστρέφοντας, θα έχουμε την υπόλοιπη μέρα ελεύθερη στο πραγματικά εξαιρετικό Pitlochry! Το Pitlochry είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός, όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα, καφέ και εστιατόρια, καθώς και σημεία ενδιαφέροντος, όπως μικρά μουσεία και αποστακτήρια. Ενώ φυσικά δε θα χάσουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε μικρά τοπικά καταστήματα, για να δοκιμάσουμε παραδοσιακά Σκωτσέζικα προϊόντα!


4η ημέρα – Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

 

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για νέες περιπέτειες!


Μία σύντομη μεταφορά με mini bus θα μας οδηγήσει δυτικά προς το Εθνικό Πάρκο Loch Lomond. Εκεί θα κάνουμε μία μικρή παράκαμψη, για να επισκεφθούμε τον τάφο του Rob Roy MacGregor, που βρίσκεται σε μια μικρή αυλή εκκλησίας, ανάμεσα στους λόφους όπου εκείνος περιπλανήθηκε. Ο Rob Roy MacGregor, γνωστός και ως Red MacGregor, ήταν διάσημος Σκωτσέζος λαϊκός ήρωας και παράνομος των αρχών του 18ου αιώνα, ο οποίος μερικές φορές αποκαλείται ως ο Ρομπέν των Δασών των Σκωτσέζων!


Αλλά σήμερα ανεβαίνουμε Ben Venue στα 729 μ., για να απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς όλο το Εθνικό Πάρκο της Σκωτίας!


Το Ben Venue είναι ένα βουνό με πραγματικά ορεινό χαρακτήρα και ξεχωρίζει σε όλο το Trossachs, όταν το δει κανείς απέναντι από τη λίμνη Venachar, τη λίμνη Achray ή τη λίμνη Katrine.


Η ανάβαση είναι μία υπέροχη πεζοπορία σε δασικά μονοπάτια, χερσαίες βαλτώδεις εκτάσεις και βραχώδες έδαφος ψηλότερα, ενώ η εκπληκτική θέα από την κορυφή πραγματικά αποζημιώνει τις προσπάθειές μας!


Κατά την πεζοπορία μας θα απολαύσουμε και lunch, που θα έχουμε σε συσκευασία μαζί μας.


Πρόκειται για μία πεζοπορία που απευθύνεται σε συμμετέχοντες με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 14 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 6.00 – 6.30 ώρες
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 750 μ.
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 14+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημαντική σημείωση: Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν/μπορούν να πραγματοποιήσουν όλη την πεζοπορία, θα γίνει group με συνοδό που θα κάνει τμήμα της διαδρομής.


Και αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα μεταφερθούμε στο επόμενο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στο κοντινό χωριό Drymen.


Το Drymen είναι ένα χωριό στην περιοχή Stirling της κεντρικής Σκωτίας με θέα προς τον ποταμό Endrick Water. Κάποτε ήταν ένα δημοφιλές σημείο στάσης για τους οδηγούς βοοειδών, τώρα είναι δημοφιλές στους επισκέπτες, επειδή βρίσκεται δίπλα στην περίφημη Λίμνη Lomond!


Εκεί θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας Buchanan Arms και θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το βραδινό γεύμα μας.


5η ημέρα – Κυριακή 21 Ιουλίου 2024


Breakfast και φύγαμε με mini bus για μια μέρα με πολλές εναλλαγές τοπίων και εικόνων!


Πρώτος προορισμός μας η Balmaha, από όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας προς το Conic Hill! Ένας διάσημος λόφος που φτάνει σε υψόμετρο 358 μ. και προσφέρει μαγευτική θέα στη Loch Lomond και τα διάσπαρτα νησιά της λίμνης! Αλλά και ένας λόφος που βρίσκεται στο ρήγμα που ξεχωρίζει τα Highlands από τα Lowlands.


Μία φανταστική διαδρομή, που είναι μάλιστα και τμήμα West Highland Way και ξεκινάει από δάσος, ενώ συνεχίζει σε λιβάδια μέχρι την κορυφή!


Πρόκειται για μία πεζοπορία που απευθύνεται σε συμμετέχοντες με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 4.00 ώρες
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 400 μ.
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημαντική σημείωση: Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν/μπορούν να πραγματοποιήσουν όλη την πεζοπορία, θα γίνει group με συνοδό που θα κάνει τμήμα της διαδρομής.


Μετά το τέλος της πεζοπορίας μας θα απολαύσουμε και lunch, που θα έχουμε σε συσκευασία μαζί μας.


Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε στη Balmaha κατά μήκος της παραλίας για μια μπύρα, ένα καφέ, ένα παγωτό ή και ένα dram (whiskey)!


Ενώ γύρω στις 15.00 θα επιβιβαστούμε τώρα σε βάρκα, για να περάσουμε απέναντι στο Inchcailloch Island μέσα στη Loch Lomond! Το όνομα Inchcailloch σημαίνει το νησί της ηλικιωμένης γυναίκας ή της γυναίκας με κουκούλα στη Σκωτσέζικη Gaelic γλώσσα.


Εκεί μας περιμένει μία ακόμη εξερεύνηση και μία νέα πεζοπορία σε ένα τρομερό νησί, που είναι ίσως η πιο όμορφη τοποθεσία στο Εθνικό Πάρκο και προστατεύεται μάλιστα από τις αρμόδιες Σκωτσέζικες Αρχές ως μέρος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.


Πρόκειται για μία πεζοπορία που απευθύνεται σε συμμετέχοντες με μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 4 χιλ. (κυκλική)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 1.00 – 1.30 ώρα
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 100 μ.
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1/1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημαντική σημείωση: Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να περάσουν στο νησί Inchcailloch, μπορούν να παραμείνουν στη Balmaha για περισσότερες ώρες χαλάρωσης.


Και έχοντας ζήσει και αυτή τη μοναδική εμπειρία, θα περάσουμε και πάλι πίσω στη Balmaha με τη βαρκούλα μας.


Για να επιστρέψουμε τώρα με το mini bus μας πίσω στο ξενοδοχείο μας στο Drymen. Εκεί αφού ξεκουραστούμε για λίγο, θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το τελευταίο μας δείπνο στη Σκωτία, που θα είναι ότι καλύτερο για να κλείσουμε μία ακόμη μοναδική Green εμπειρία!


6η ημέρα – Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024


Μέρα επιστροφής! Γεμάτοι από δυνατές συγκινήσεις και εικόνες άγνωστες για τις περισσότερες και τους περισσότερους Έλληνες στα ορεινά της Σκωτίας και των Highlands ξεκινάμε το γυρισμό μας!


Αφού πάρουμε πρωινό, θα μεταφερθούμε σε μία ώρα και κάτι στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, όπου πετάμε στις 09.45 τοπική ώρα. Με ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη για τις 19.00 ώρα Ελλάδας.


Και έτσι λοιπόν.. αντίο Scottish Greenoliverakia μέχρι τις επόμενες περιπέτειες και τα νέα ταξίδια μας στο εξωτερικό!


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 3340€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 2890€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Αεροπορικό εισιτήριο με την Aegean: Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Εδιμβούργο και επιστροφή (με 1 παραδοτέα αποσκευή έως 23 κιλά, 1 χειραποσκευή έως 8 κιλά και 1 προσωπικό αντικείμενο)

• Όλες οι μετακινήσεις με ιδιωτικά λεωφορεία, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

• 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και ξενώνες (1 Bruntsfield Hotel, Edinburgh – 2 Acarsaid Hotel, Pitlochry –  2 Buchanan Arms, Drymen)

• 5 πρωινά γεύματα, 3 συσκευασμένα μεσημεριανά γεύματα, 3 βραδινά γεύματα

• Ξενάγηση στο Εδιμβούργο

• Ξενάγηση και γευσιγνωσία σε τοπική σκωτσέζικη whiskey distillery

• Μετακίνηση με βάρκα στο νησί Inchcailloch στη Loch Lomond

• Σκωτσέζοι επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί και επαγγελματίας, πιστοποιημένος, έμπειρος συνοδός του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης τουριστικού γραφείου

• Ταξιδιωτική ασφάλιση

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμου (περίπου 110€, υπόκεινται σε αλλαγές)

• Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους

• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά

• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 300€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα. Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Για τη δική σας διευκόλυνση, οι δόσεις μέχρι την τελική εξόφληση για τη συμμετοχή σας στην εκδρομή ορίζονται ως εξής:


550€ μέχρι 20 Φεβρουαρίου 2024
550€ μέχρι 19 Μαρτίου 2024
500€ μέχρι 18 Απριλίου 2024
500€ μέχρι 21 Μαΐου 2024


Εξόφληση υπολοίπου συν φόροι αεροδρομίου το αργότερο μέχρι 20 Ιουνίου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


✔️ Πολιτική Ακυρώσεων


Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.


Ακύρωση μέχρι 19 Μαρτίου 2024: Επιστροφή 100% του ποσού που έχει πληρωθεί, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτό η προκαταβολή.
Ακύρωση από 20 Μαρτίου έως 18 Απριλίου 2024: Επιστροφή 75% του ποσού που έχει πληρωθεί, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτό η προκαταβολή.
Ακύρωση από 19 Απριλίου έως 22 Μαΐου 2024: Επιστροφή 50% του ποσού που έχει πληρωθεί, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτό η προκαταβολή.
Ακύρωση από 23 Μαΐου έως 20 Ιουνίου 2024: Επιστροφή 25% του ποσού που έχει πληρωθεί, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτό η προκαταβολή.
Ακύρωση από 21 Ιουνίου 2024 έως την αναχώρηση: Καμία επιστροφή χρημάτων.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στις καταθέσεις μη ξεχνάτε να σημειώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31 Ιανουαρίου 2024 αναλόγως διαθεσιμότητας – Προσοχή: Περιορισμένες θέσεις, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


Σημαντική σημείωση: Ένα μήνα περίπου πριν την εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αναλυτικής ενημέρωσης όλων των συμμετεχόντων για την εκδρομή.


Για το αεροπορικό ταξίδι:


Διαβατήριο (απαραιτήτως)

• Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά)


Για τη Σκωτία:


• Διαβατήριο

• Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά)

Ρούχα για όλες τις εποχές, όπως μακρύ ορειβατικό παντελόνι, κολάν, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, t-shirt, βερμούδα, γιλέκο, αντιανεμικό, περιλαίμιο κλπ

Χρήματα (συνάλλαγμα) και πιστωτικές κάρτες

• Παγούρι/δοχείο νερού

• Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

• Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες και σαγιονάρες

• Αντισηπτικό χεριών

• Γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο

• Μαγιό, πετσέτα (προαιρετικά)

Αδιάβροχο (απαραιτήτως)

Ορειβατικά παπούτσια (απαραιτήτως)

• Σακίδιο πλάτης 20 – 30lt με αδιάβροχο κάλυμμα για τις πεζοπορίες

• Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

Αντάπτορα πρίζας (βρετανικό)

• Powerbank (προαιρετικά)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των συνθηκών.

• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ