+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ! 21/01

GREEN ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ! 21/01

GREEN ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ 21/01

🌿 Green χειμερινή πεζοπορία στο Βέρμιο & ελεύθερος χρόνος στον Άγιο Νικόλαο!

📆 Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

 

💯 Μία μονοήμερη εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στο μαγευτικό και αγαπημένο Βέρμιο! Μία πεζοπορική εκδρομή με δύο επιλογές διαδρομών, μία πιο σύντομη και μία μεγαλύτερη, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν οι περισσότερες και οι περισσότεροι και να απολαύσουμε παρέα τη χειμωνιάτικη φύση! Ενώ μετά την ολοκλήρωση των πεζοποριών μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον πανέμορφο Άγιο Νικόλαο για φαγητό ή καφεδάκι! Join the Green bus για μία ακόμη Κυριακάτικη εξόρμηση με τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας, επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς, ατελείωτη ενέργεια και κέφι! Δυνατότητα συμμετοχής και με ΙΧ.

 

🌲 Βέρμιο


Το όρος Βέρμιο βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, καθώς υψώνεται δυτικά της Θεσσαλονίκης. Κατέχει τμήματα των νομών Ημαθίας, Κοζάνης και Πέλλας, ενώ στα βόρεια τμήματά του συνδέεται με τις νότιες απολήξεις του όρους Βόρας (Καϊμακτσαλάν) στα στενά της Έδεσσας και στη λεκάνη της Βεγορίτιδας λίμνης.


Στα δάση του κυριαρχούν είδη δρυός, όπως η πλατύφυλλη, η χνοώδης, η απόδισκη και η ευθύφλοια δρυς. Επίσης, σημαντικό δασικό είδος του Βερμίου είναι και η καστανιά.


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και με ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Αφού φτάσουμε στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας, θα ξεκινήσουμε όλες και όλοι μαζί, αλλά καθοδόν θα επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο διαδρομές!


Group 1o / Εξωκλήσι Υπαπαντής


Στόχος μας να φτάσουμε μέχρι το γραφικό Εξωκλήσι της Υπαπαντής, που θα πει προϋπάντηση, και είναι χτισμένο στη μεσημβρινή πλευρά του Βερμίου σε υψόμετρο 1080 μ.! Ξεπροβάλλει επιβλητικό μέσα από πυκνή βλάστηση και στέκεται γραφικό και μόνο του στους πρόποδες του βουνού, δημιουργώντας μία άκρως βουκολική εικόνα! Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την απερίγραπτη θέα προς τον κάμπο της Νάουσας!


Η ανάβασή μας προς την Υπαπαντή θα πραγματοποιηθεί κυρίως μέσα σε δάσος οξιάς, που απλώνεται πάνω από την περιοχή του Αγίου Νικολάου. Η μυρωδιά της φύσης, οι εντυπωσιακοί βράχοι και τα πανύψηλα δένδρα θα μας ταξιδεύσουν ευχάριστα αποκαλύπτοντας μας τη μαγευτική αρμονία της ελληνικής φύσης για μία ακόμη φορά!


Πρόκειται για μία πεζοπορική διαδρομή μεσαίου βαθμού δυσκολίας, που ενδέχεται να συναντήσουμε χιόνι και απευθύνεται σε άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10,5 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 650 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 4.30 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 14+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Group 2o / Ιερός Ναός Αγίων Ταξιαρχών


Εμείς θα πραγματοποιήσουμε μία πιο βατή πεζοπορία, που περιλαμβάνει μικρότερη ανάβαση και κινείται αρκετά σε δασικό δρόμο.


Στόχος δικός μας να φτάσουμε μέχρι τον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών, που ίδρυσε και ασκήτεψε ο Όσιος Θεοφάνης, ο πολιούχος της Νάουσας.


Ενώ θα φτάσουμε και μέχρι και την καρδιά του Αγίου Νικολάου, όπου θα έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο να σουλατσάρουμε ακόμα περισσότερο ανάμεσα στα τρεχούμενα νερά!


Πρόκειται για μία πορεία σχετικά βατή, που περιλαμβάνει μικρότερη ανάβαση σε σχέση με την πεζοπορία του 1ου group και θα πραγματοποιηθεί περισσότερο σε δασικό δρόμο. Η διαδρομή μας απευθύνεται σε άτομα με μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (κυκλική)

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 350 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 – 3.00 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε τις πεζοπορίες μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον Άγιο Νικόλαο για φαγάκι ή καφέ!


Η αναχώρησή μας υπολογίζεται ως τις 17.30 και η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 21/01 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα η συνάντησή μας θα είναι είναι λίγο πριν τον Άγιο Νικόλαο στις 09.50. Ακριβές σημείο συνάντησης: https://maps.app.goo.gl/ctw1661JFPjuYKYb6. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

• 23€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


• Για όσες και όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 13€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

  

✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση

 

1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η διαδικασία κράτησης θέσης είναι η ίδια και η προεξόφληση απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 16 Ιανουαρίου 2024. Από 17 Ιανουαρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 16 Ιανουαρίου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ

 

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή

 

1. Ορειβατικά μποτάκια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας και ορειβατικές γκέτες
3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, σκούφο, γάντια, περιλαίμιο κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
11. Αλλαξιά ρούχων, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο μας


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ