+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΑΓΡΑΦΑ 27/08 - 29/08

GREEN ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΑΓΡΑΦΑ 27/08 - 29/08

GREEN ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΑΓΡΑΦΑ

💯 Green Εκδρομή στα Θεσσαλικά Άγραφα || 27 – 29 Αυγούστου 2021


🌿 To γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver επισκέπτεται στο τέλος του καλοκαιριού τις άγνωστες «Άλπεις της Ελλάδας», τα Θεσσαλικά Άγραφα! Ένα ταξίδι πεζοπορίας και εξερεύνησης σε ένα από τα πιο παρθένα και απάτητα μέρη της χώρας! Μία γνήσια εμπειρία σε αλπικό τοπίο, ένα εκπληκτικό ελατόδασος και δύο διανυκτερεύσεις με την καλύτερη παρέα σε ορειβατικό καταφύγιο σε υψόμετρο 1536 μ.!


✅ Θεσσαλικά Άγραφα


Τα Άγραφα είναι οροσειρά της κεντρικής Ελλάδας, η νοτιότερη απόληξη της Πίνδου. Τα Θεσσαλικά Άγραφα συγκεκριμένα αποτελούν το βόρειο τμήμα της οροσειράς των Αγράφων. Ανατολικά καταλήγουν στο Θεσσαλικό κάμπο και ανήκουν κατά βάση στο νομό Καρδίτσας.


Η υψηλότερη κορυφή των Θεσσαλικών Αγράφων είναι η Καράβα με υψόμετρο 2184 μ., η οποία κατατάσσεται και ως η υψηλότερη κορυφή ολόκληρης της οροσειράς. Άλλες 6 κορυφές άνω των 2000 μέτρων είναι το Ντελιδίμι στα 2163 μ., το Βουτσικάκι στα 2154 μ., η Φτέρη στα 2128 μ., η Λιάκουρα στα 2043 μ., η Μαράθια στα 2042 μ. και τα Καλύβια στα 2018 μ.


Τα βουνά των Αγράφων είναι δασωμένα στο μεγαλύτερο τμήμα τους, όπου το έλατο είναι αυτό που κυριαρχεί και δημιουργεί ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς!


Ενώ για πολλούς τα Άγραφα είναι η ομορφότερη ορεινή περιοχή της Ελλάδας, καθώς η οροσειρά χαρακτηρίζεται από άγριες κορυφές που διαδέχονται η μία την άλλη δημιουργώντας το πιο απομονωμένο ορεινό συγκρότημα της Ελλάδας!


Αναλυτικό Πρόγραμμα


1η ημέρα


Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας την Παρασκευή 27/08:


• 16.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 16.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 16.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Και φύγαμε για μία πεζοπορική εκδρομή σε ένα από τα πιο παρθένα και άγνωστα μέρη της Ελλάδας!


Προορισμός μας το Καταφύγιο των Αγράφων στη θέση Καραμανώλη σε υψόμετρο 1536 μ., πάνω από τη Λίμνη Πλαστήρα!


Όταν φτάσουμε στο φιλόξενο καταφύγιο, θα τακτοποιηθούμε και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γευθούμε τα λαχταριστά πιάτα, που με μπόλικο μεράκι θα ετοιμάσουν για εμάς τα παιδιά του καταφυγίου!


2η ημέρα


Σήμερα είναι η μέρα μας!


Θα σηκωθούμε νωρίς το πρωί, θα πάρουμε ένα δυναμωτικό πρωινό και στις 07.30 θα ξεκινήσουμε για την κορυφή Βουτσικάκι!


Θα κινηθούμε με κατεύθυνση προς τα δυτικά ανηφορίζοντας παράλληλα με τον αναβατήρα του μικρού χιονοδρομικού κέντρου. Μετά από 1 ώρα περίπου (1,7 χιλ.), θα φτάσουμε στην κορυφή Τέμπλα στα 1809 μ., από όπου η θέα προς τις κορυφές των Δυτικών Αγράφων και της Λίμνης Πλαστήρας είναι μοναδική!


Από εκεί, θα συνεχίσουμε την πορεία μας πάνω στη ράχη της Πετσαλούδας, η οποία στο τέλος κατηφορίζει και μας βγάζει σε διάσελο σε υψόμετρο 1700 μ. μετά από 2 χιλ. περίπου. Και στη συνέχεια ξεκινάει η τελική ανάβαση προς την κορυφή!


Είναι και το πιο απαιτητικό κομμάτι της διαδρομής, με την κλίση να είναι πιο έντονη, ενώ στα τελευταία 200 μ. θα κινηθούμε σε κόψη πριν βγούμε τελικά στα 2154 μ.! Η θέα από την κορυφή Βουτσικάκι είναι πραγματικά εντυπωσιακή με το μεγαλείο της φύσης να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια ανταμείβοντας επάξια τις προσπάθειες των πεζοπόρων!


Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να περπατήσουν το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, θα παραμείνουν στην προτελευταία μύτη λίγο λίγο πριν το Βουτσικάκι.


Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα ξεκινήσουμε την αντίθετη πορεία μας με προορισμό πάλι πίσω το καταφύγιο στα 1536 μ.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση.


• Συνολικό μήκος διαδρομής:11,5 χιλ. (μπρος – πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 6 – 7 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, μέτριο προς απαιτητικό)


Έπειτα, θα είμαστε ελεύθεροι στο καταφύγιο, όπου θα απολαύσουμε ένα γνήσιο ορειβατικό γεύμα και φυσικά το απογευματόβραδό μας θα συνεχίσει με πολλές Green Oliver εκπλήξεις και παιχνίδια!


3η ημέρα


Ξυπνάμε άνετοι και ωραίοι, παίρνουμε το πρωινό μας και αποχαιρετούμε το Καταφύγιο των Αγράφων!


Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουμε μία πανέμορφη κατάβαση σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από το χθεσινό αλπικό πεδίο. Θα κινηθούμε σήμερα σε ένα εκπληκτικό ελατόδασος, που ξεκινάει από το καταφύγιο στα 1536 μ., περνάει από την Κούλια και την Αγία Παρασκευή, ακολουθεί τη ράχη Καραγιάννη μέχρι να καταλήξει τελικά στο χωριό Μπελοκομίτης σε υψόμετρο 930 μ.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε απαιτεί βασική φυσική κατάσταση και απευθύνεται στους περισσότερους.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6,5 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, σχετικό εύκολο)


Εκεί θα συναντήσουμε το πούλμαν μας, που τώρα θα μας μεταφέρει στη Λίμνη Πλαστήρα, όπου θα είμαστε ελεύθεροι για βουτιά, δραστηριότητες στη λίμνη και καφέ!


Ενώ έπειτα θα μεταφερθούμε λίγο πιο πάνω στα Καλύβια Πεζούλας, όπου υπάρχουν πολλές επιλογές για μεσημεριανό φαγητό!


Έως τις 16.00 – 16.30 θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν χορτάτοι από νέες και ποικίλες εμπειρίες και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να φτάσουμε γύρω στις 21.00. Θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


158€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 2 διανυκτερεύσεις στο Καταφύγιο Αγράφων στη θέση Καραμανώλη σε υψόμετρο 1536μ. http://agrafarefuge.gr/
• 2 επαγγελματίες, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Η διαμονή μας στο καταφύγιο θα πραγματοποιηθεί σε δύο ξεχωριστούς χώρους, στον κυρίως χώρο και τον προσφάτως ανακαινισμένο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Θα μοιραστούμε σε δωμάτια με κουκέτες, με μέγιστη πληρότητα περίπου 65%. Και στους δύο χώρους υπάρχουν WC, ενώ στον έναν από τους δύο υπάρχει η δυνατότητα και για γρήγορο ντουζ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους.


Αντί για διαμονή στο καταφύγιο, υπάρχει η δυνατότητα για διαμονή σε δική σας σκηνή με κόστος συμμετοχής στην εκδρομή ανά άτομο 138€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Οι συμμετέχοντες με σκηνή έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του καταφυγίου.


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver στο Facebook ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 30% του συνολικού ποσού τις επόμενες 5 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Εξόφληση υπολοίπου το αργότερο μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής.


Επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Επιστροφή 70% του χρηματικού ποσού (παρακράτηση προκαταβολής 30%) για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 14 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε ολοκληρώστε την εγγραφή σας καταθέτοντας άμεσα την προκαταβολή 30%.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως t-shirt, βερμούδα, κολάν, ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, fleece, ισοθερμικό, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
Σημείωση: Στο καταφύγιο υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, όπου σερβίρετε πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, καθώς επίσης μπουκάλια νερό και λίγα σνακ.
8. Σεντόνι, μαξιλαροθήκη
9. Sleeping bag, σαγιονάρες
10. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
11. Μαγιό, πετσέτα (προαιρετικά)
12. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
13. Αντισηπτικό χεριών
14. Μάσκα προστασίας προσώπου


Σημείωση: Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ