+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & RAFTING
ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ! 31/05 - 02/06

GREEN ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & RAFTING
ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ! 31/05 - 02/06

GREEN ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & RAFTING ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ! 31/05-02/06

🌿 Green Εκδρομή με Πεζοπορία & Rafting στα Τζουμέρκα!

📆 Παρασκευή 31/05 (μεσημέρι) – Σάββατο 01/06 – Κυριακή 02/06 2024


💯 Τζουμέρκα και Green Oliver πάνε πακέτο! Μία νέα μαγευτική εξόρμηση σφήνα για δύο βράδια στα καθηλωτικά Τζουμέρκα ή αλλιώς Αθαμανικά Όρη! Το Γραφείο Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, επισκέπτεται και πάλι την παρθένα φύση των Τζουμέρκων, εκεί όπου η τουριστική ανάπτυξη δεν έχει αλλοιώσει το φυσικό τοπίο και τα μικρά παραδοσιακά σκαρφαλωμένα στα βράχια χωριά διατηρούν ακόμα την αθωότητά τους! Αυτή τη φορά όμως θα κάνουμε και rafting στον ποταμό Άραχθο την καλύτερη εποχή του χρόνου, τότε που είναι ακόμη φουσκωμένα τα νερά, αλλά και αρχίζουν οι πρώτες καλοκαιρινές ζέστες! Ενώ το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσης πεζοπορία σε Συρράκο, Καλαρρύτες, Μονή Κηπίνας, βάθρα και καταρράκτες Κουιάσα, όπου υπάρχει η δυνατότητα και για βουτιά στα παγωμένα νερά! Αλλά και διαμονή σε ξενοδοχεία δίπλα στα Πράμαντα σε υψόμετρο 950 μ. και παραδοσιακές νοστιμιές σε τοπικά επιλεγμένα ταβερνάκια! Join the Green bus για μία ακόμη εκδρομή με αστείρευτη ενέργεια και τρελό fun από τη μεγαλύτερη παρέα δράσης και περιπέτειας της Βόρ. Ελλάδας! 


🌲 Τζουμέρκα


Τα Τζουμέρκα είναι η μεγάλη οροσειρά της δυτικής Ελλάδος, που αποτελεί το νότιο τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου και υψώνεται μεταξύ των ποταμών Αράχθου και Αχελώου.


Καταλαμβάνουν τμήμα των νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Τρικάλων, ενώ η υψηλότερη κορυφή τους είναι η Κακαρδίτσα με υψόμετρο 2429 μέτρα και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Μελισσουργοί και Αθαμανία.


💚 Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδρομής


1η ημέρα – 31 Μαΐου 2024


Αναχώρηση την Παρασκευή 31/05 το μεσημέρι! Αναλυτικά:


• 15.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 15.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 16.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Και ξεκινήσαμε με προορισμό μας το διάσημο κεφαλοχώρι των Πραμάντων!


Ωστόσο, κατά τη διαδρομή μας θα σταματήσουμε λίγο πριν τα Πράμαντα, για να επισκεφθούμε μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ταβέρνες των Τζουμέρκων και να απολαύσουμε ένα λαχταριστό βραδινό γεύμα με παραδοσιακές λιχουδιές!


Όπου εάν μας βγει και προκύψει, ενδέχεται να στήσουμε και το δικό μας Green Oliver χορό, όπως και σε προηγούμενες επισκέψεις μας!


Αργά το βράδυ κατά τις 00.00 θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας, για να μετακινηθούμε στα γειτονικά Πράμαντα, όπου λίγο πιο έξω σε απόσταση 2 χιλ. από το χωριό στην περιοχή Τσόπελα, θα φτάσουμε στα ξενοδοχεία μας ως τις 00.30.


Εκεί θα κάνουμε check-in και θα απολαύσουμε την πρώτη μαγευτική νύχτα μας στα Τζουμέρκα!


2η ημέρα – 1 Ιουνίου 2024


Άνετο και χαλαρό ξύπνημα στα Τζουμέρκα, όπως έχουμε συνηθίσει, για να απολαύσουμε την υπέροχη ατμόσφαιρα του βουνού και της καταπράσινης φύσης!


Και αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για νέες πεζοπορικές αναζητήσεις!


Σήμερα επισκεπτόμαστε τα ξακουστά πετρόχτιστα χωριά Συρράκο και Καλαρρύτες στα 1200 μ. περίπου, που βρίσκονται εκατέρωθεν της απότομης χαράδρας που διαπερνάει ο ορμητικός ποταμός Χρούσιας, ο οποίος στην πορεία του ενώνεται με το Καρλίμπου και έπειτα με το Ματσουκιώτικο ρέμα. Εκεί είναι που ξεκινάει και ο Καλαρρύτικος ποταμός!


Τα δίδυμα Τζουμερκοχώρια είναι γνωστά και ως τα μέρη του Ιωάννη Κωλέττη, πρώτου πρωθυπουργού της Ελλάδας, αλλά και των ποιητών Κώστα Κρυστάλλη και Γιώργου Ζαλοκώστα.


«Κλωνάρια ἀπ᾿ ἀγριοπρίναρα, φουρκάλες ἀπὸ ἐλάτια
θέλω νὰ στρώνω στοιβανιὲς κι ἀπάνου νὰ πλαγιάζω,
ν᾿ ἀκούω τὸν ἦχο τῆς βροχῆς καὶ νὰ γλυκοκοιμιέμαι.»


Απόσπασμα από το ποίημα του Κώστα Κρυστάλλη «Στο Σταυραητό».


Φτάνοντας στο Συρράκο, που βρίσκεται στα 1220 μ., και αφού περιηγηθούμε στα πανέμορφα γραφικά καλντερίμια του, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας ακολουθώντας το εντυπωσιακό μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι. Πρώτα κατεβαίνει σε υψόμετρο 990 μ., ενώ έπειτα ανεβαίνει για να βγει στους Καλαρρύτες στα 1130 μ.!


Οι Καλαρρυτινοί ήταν διάσημοι για την ασημουργία τους, στην οποία και οφείλεται η χρυσή εποχή του χωριού στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν οι έμποροι πουλούσαν την πραμάτεια τους σε ολόκληρη την Ευρώπη!


Από εκεί, θα κατεβούμε ακολουθώντας μονοπάτι που οδηγεί στην παλιά γέφυρα της Κουιάσας, τη γέφυρα που έκανε τους γειτόνους να βγάζουν σπίθες αντιδικιών διεκδικώντας πεισματικά την ιδιοκτησία ονομάτων και πηγών! Τοπίο μαγικό με έντονο το υδάτινο στοιχείο παντού, που συμπληρώνεται ιδανικά από την παρουσία του παλιού μύλου!


Ενώ θα επισκεφθούμε και την καλά κρυμμένη βάθρα, όπου οι πιο γενναίες και γενναίοι μπορούν να βουτήξουν στα κρυστάλλινα νερά!


Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην άσφαλτο για 20 – 30 λεπτά περίπου μέχρι την Ιερά Μονή Κηπίνας! Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια της Ελλάδας, που είναι χτισμένο από το 1212 μέσα στο κοίλωμα απόκρημνου βράχου και προκαλεί δέος! Συνδέεται μάλιστα με μία ξύλινη κινητή γέφυρα, που κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας οι μοναχοί την ανέβαζαν με μοχλό, ώστε να προστατεύονται από επιδρομές.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε σήμερα απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8,5 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 250 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.30 – 5.00 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Έπειτα, θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο μας, για να επιστρέψουμε στα Πράμαντα, το κεφαλοχώρι των Τζουμέρκων με τις πολλές κτηνοτροφικές οικογένειες. Τα Πράμαντα βρίσκονται αμφιθεατρικά χτισμένα σε υψόμετρο 840 μ., στους πρόποδες της Στρογγούλας (2110 μ.), ίσως τις πιο επιβλητικής κορυφής των Τζουμέρκων!


Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό, ενώ με όσες και όσους έχουν επιθυμία για νυχτοπερπατήματα, θα συνεχίσουμε απόψε για να ζήσουμε τα Πράμαντα και by night!


3η ημέρα – 2 Ιουνίου 2024


Δεύτερο ξύπνημα στα 950 μ. και σήμερα φεύγουμε νωρίς!


Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα κάνουμε check-out στις 08.45, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και θα φύγουμε για το Γεφύρι της Πλάκας!


Εκεί θα μας περιμένουν βανάκια, που θα μας μεταφέρουν στη Γέφυρα της Πολιτσάς, όπου θα εξοπλιστούμε κατάλληλα, θα έχουμε μία σύντομη εκπαίδευση και θα επιβιβαστούμε στις βάρκες μας για rafting! Πιστοποιημένοι οδηγοί θα μας συνοδεύουν και θα μας κατευθύνουν, ώστε να είμαστε ασφαλείς και να μπορούμε να απολαύσουμε τους έντονους κυματισμούς του νερού ανάμεσα από τα ψηλά τοιχώματα του εντυπωσιακού φαραγγιού!


Στη διαδρομή θα συναντήσουμε τον πανέμορφο καταρράκτη της Κλίφκης, όπου θα κάνουμε στάση για κολύμπι και βουτιά!


Έπειτα θα συνεχίσουμε το κουπί και θα περάσουμε κάτω από το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι της χώρας, το Γεφύρι της Πλάκας! Ενώ λίγο παρακάτω είναι το σημείο που θα τερματίσουμε τη διαδρομή μας στον Άραχθο.


Μία μαγική διαδρομή μήκους 10 χιλ., που διαρκεί περίπου 2 – 3 ώρες και είναι κατάλληλη για τους λάτρεις των extreme sports χωρίς προηγούμενη εμπειρία, καθώς και για παιδιά 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα).


Σημείωση:


Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να κάνουν rafting, θα παραμείνουν με συνοδό στο Γεφύρι της Πλάκας. Εκεί θα απολαύσουν μία όμορφη βόλτα στο μονοπάτι της Βίδρας παράλληλα με τον ποταμό Άραχθο και με συντροφιά το αδιάκοπο τραγούδι των νερών! Ενώ αργότερα θα διασχίσουν και το Γεφύρι της Πλάκας!


Πρόκειται για μία βατή πεζοπορία κατάλληλη για τους περισσότερους.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 160 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 – 3.00 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Και αφού έχουμε ολοκληρώσει τις δραστηριότητές μας, θα βρεθούμε και πάλι μαζί για μεσημεριανό γεύμα στο Γεφύρι της Πλάκας! Εκεί θα έχουμε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανταλλάξουμε τις εντυπώσεις μας, αλλά επειδή βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του συναρπαστικής εξόρμησής μας, θα μιλήσουμε και για τις επόμενες καλοκαιρινές πια εκδρομές μας!


Αναχώρηση στις 16.00 – 16.30 με πολλές νέες εμπειρίες στις αποσκευές μας και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 21.00, όπου θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


Διαμονή 2 ημερών με πρωινό στο ξενοδοχείο Τζουμέρκα


• Μονόκλινο δωμάτιο: 259€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, 294€ συμπεριλαμβανομένου Rafting και ΦΠΑ

• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 202€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, 237€ συμπεριλαμβανομένου Rafting και ΦΠΑ

• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 188€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, 223€ συμπεριλαμβανομένου Rafting και ΦΠΑ

• Τετράκλινο δωμάτιο/άτομο: 183€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, 218€ συμπεριλαμβανομένου Rafting και ΦΠΑ


Διαμονή 2 ημερών με πρωινό στον ξενώνα Βaldeneige


• Μονόκλινο δωμάτιο: 322€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, 357€ συμπεριλαμβανομένου Rafting και ΦΠΑ

• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 234€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, 269€ συμπεριλαμβανομένου Rafting και ΦΠΑ


Σημείωση: Στη δραστηριότητα rafting παρέχονται στολές neoprene, παπούτσια, κράνη, σωσίβια, αδιάβροχα και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός από τη συνεργαζόμενη εταιρεία.


Στην τιμή ακόμη συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

2 Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού

• Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, που αντικαθιστά το φόρο διαμονής

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά

• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 80€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί ή να μεταφερθεί σε άλλη εκδρομή μέχρι και 14 Μαρτίου 2024. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ούτε μεταφέρεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 9 Μαΐου 2024. Από 10 Μαΐου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή ούτε μεταφορά χρημάτων σε άλλη εκδρομή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι 14 Μαρτίου 2024).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, βερμούδα, γιλέκο, ισοθερμικά, fleece / μπουφάν, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για την πεζοπορία
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
12. Αστυνομική ταυτότητα
13. Μαγιό, πετσέτα (απαραιτήτως για όσες και όσους κάνουν rafting)
14. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
15. Επιτραπέζια παιχνίδια και τράπουλες


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ