+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΕΚΔΡΟΜΗ 7 ΑΛΠΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ
ΚΑΙ MUSALA 2925M! 26/07 - 28/07

GREEN ΕΚΔΡΟΜΗ 7 ΑΛΠΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ
ΚΑΙ MUSALA 2925M! 26/07 - 28/07

GREEN ΕΚΔΡΟΜΗ 7 ΑΛΠΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ & MUSALA 2925M! 26-28/07

🌿 Green εκδρομή στις 7 Αλπικές λίμνες & την κορυφή Musala 2925 μ.!

📆 Παρασκευή 26 (μεσημέρι) – Σάββατο 27 – Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

 

💯 Μία οργανωμένη πεζοπορική εκδρομή από το μεγαλύτερο Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων της Θεσσαλονίκης Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας από το 2017, σε έναν αγαπημένο μας προορισμό, το εντυπωσιακό Εθνικό Πάρκο «Ρίλα»! Για ακόμη μία χρονιά εξερευνούμε τις 7 Αλπικές λίμνες και ανεβαίνουμε στην υψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων, Musala στα 2925 μ.! Μία γνήσια «βουνίσια» εκδρομή με την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς, αλλά και διαμονή σε πολυτελές 4* ξενοδοχείο στο Borovets! Join the Green bus  για ένα ακόμη ταξίδι περιπέτειας, που θα θυμάσαι για πάντα! Green Oliver συνέπεια, επαγγελματισμός και ασφάλεια, αλλά και Green Oliver αμείωτη ενέργεια και ατελείωτο κέφι!


Εθνικό Πάρκο «Ρίλα»


Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης, που μετράει μάλιστα 30 χρόνια ζωής!


Η οροσειρά της Ρίλα βρίσκεται στη ΝΔ Βουλγαρία, ενώ η κορυφή Musala, που φτάνει στα 2925 μ., είναι η υψηλότερη κορυφή της οροσειράς, αλλά και ολόκληρων των Βαλκανίων!


Στο έδαφος του Εθνικού Πάρκου βρίσκονται οι βιότοποι Παρανγκάλιτσα, Σκακάβιτσα, Ίμπαρ και Κεντρικός Βιότοπος της Ρίλα. Για 100 και πλέον χρόνια διατηρεί φυσικά δάση από διάφορα έλατα, ενώ η ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας στην περιοχή κατατάσσει το Εθνικό Πάρκο στον Κατάλογο Εθνικών Πάρκων του ΟΗΕ και το τοποθετεί σε κεντρικό σημείο στο οικολογικό δίκτυο NATURA 2000.


Συγκεκριμένα, φιλοξενεί 1400 είδη φυτών, 3 από τα οποία μπορούν να βρεθούν μόνο στη Ρίλα! Στο πάρκο βρίσκει καταφύγιο η καφέ αρκούδα, τα βαλκανικά αγριοκάτσικα, ο Αλπικός Τρίτων, πάνω από 100 είδη πουλιών και το 80% από τα ασπόνδυλα της Βουλγαρίας!


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


1η ημέρα – 26 Ιουλίου 2024 (μεσημέρι)

 

Αναχώρηση με λεωφορείο την Παρασκευή 26/07 το μεσημέρι για μία ακόμη βουνίσια εκδρομή γεμάτη δράση, εξερεύνηση και ανεξάντλητη Green Oliver ενέργεια!


Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 16.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 16.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 16.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Προορισμός μας το μαγευτικό Borovets, όπου θα κάνουμε check-in στο πανέμορφο και πολυτελές ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα συναντηθούμε στο εστιατόριο για το βραδινό γεύμα μας. Με όσες και όσους το επιθυμούν, θα κάνουμε και μία νυκτερινή περιήγηση στο Borovets, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη συναρπαστική ημέρα!


2η ημέρα – 27 Ιουλίου 2024


Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό, θα ξεκινήσουμε σήμερα νωρίς το πρωί την προσπάθειά μας για ανάβαση μέχρι την κορυφή Musala στα 2925 μ., την υψηλότερη σε ολόκληρη τη Βαλκανική χερσόνησο!


Στην αρχή θα χρησιμοποιήσουμε κλειστή καμπίνα lift ξεκινώντας από τα 1300 μ. περίπου, μέχρι να μεταφερθούμε σε υψόμετρο 2369 μ.! Καθώς θα κινούμαστε με το lift, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα συγκλονιστικό καταπράσινο τοπίο, που στην αρχή καλύπτεται από δάση δρυός, που τα διαδέχονται πεύκα, ενώ στα μεγαλύτερα υψόμετρα κυριαρχούν τα έλατα!


Από το υψίπεδο των 2369 μ. θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας και διανύοντας 3,75 χιλ., θα φτάσουμε σε καταφύγιο δίπλα σε μία υπέροχη αλπική λίμνη! Μέχρι εδώ η διαδρομή είναι εύκολη χωρίς σημαντικές υψομετρικές διαφορές και απευθύνεται σε όλες και όλους με βασική φυσική κατάσταση.


Στο σημείο αυτό, όποιες και όποιοι το επιθυμούν θα σταματήσουν την ανάβαση, θα χαλαρώσουν στο καταφύγιο, μέχρι να ακολουθήσουν ξανά την αντίθετη πορεία προς τα πίσω με συνοδό.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7,5 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Επίπεδο δυσκολίας: 1+ (κλίμακα 1 – 5, βασική φυσική κατάσταση)

• Υψομετρική ανάβαση: 80 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 3.30 ώρες

• Παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Ενώ οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε την ανάβασή μας! Δεύτερος ενδιάμεσος προορισμός το καταφύγιο ανάγκης στα 2720 μ., που θα προσεγγίσουμε μετά από ανηφορική πορεία 2,3 χιλ. Και από εκεί, θα ξεκινήσουμε το δρόμο προς την κορυφή, όπου θα έχουμε να καλύψουμε τα τελευταία  200 υψομετρικά μέτρα της ανάβασης!


Θα κινηθούμε σε τραχύ έδαφος με μία τελευταία για σήμερα «γλυκιά ανηφόρα», μέχρι τελικά να βγούμε στην κορυφή Musala στα 2925 μ.!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία προς τα πίσω, απολαμβάνοντας μία πραγματικά απίστευτη θέα!


Η διαδρομή μέχρι την κορυφή δεν έχει τεχνικές δυσκολίες, ωστόσο απευθύνεται σε άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 14 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Επίπεδο δυσκολίας: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)

• Υψομετρική ανάβαση: 560 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 6.00 – 6.30 ώρες

• Παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Έπειτα, θα επιστρέψουμε στο Borovets, όπου το υπόλοιπο της ημέρας μας ανήκει! Θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας όλες και όλοι μαζί, θα απολαύσουμε τις extra large ανέσεις του ξενοδοχείου μας και θα ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας για την επόμενη μέρα!


3η ημέρα – 28 Ιουλίου 2024 


Σήμερα παίρνουμε πρωινό και αναχωρούμε με το λεωφορείο μας από το ξενοδοχείο με προορισμό τις 7 αλπικές λίμνες της Ρίλα, ένα εκπληκτικό σύμπλεγμα λιμνών με ιδιαίτερους σχηματισμούς (και ονομασίες όπως Τριφύλλι, Μάτι, Δάκρυ κλπ) και κρυστάλλινα νερά, που ξεκινάει από τα 2100 μ. και καταλήγει στην υψηλότερη λίμνη στα 2640 μ.!


Μετά από 1.30 ώρα περίπου με το πούλμαν, θα φτάσουμε στο χωριό Saparavebania και πιο συγκεκριμένα στην τοποθεσία Pionerska, από όπου θα πάρουμε ανοικτό lift αυτή τη φορά, μέχρι να φτάσουμε στο καταφύγιο Rilski στα 2100 μ.


Από εδώ θα ακολουθήσουμε μονοπάτι, που κινείται σε υψίπεδο που απλώνονται οι αλπικές λίμνες της Ρίλα, από τις οποίες θα περάσουμε σε απόσταση αναπνοής!


Όλες και όλοι θα φτάσουμε μέχρι και την 5η λίμνη σε υψόμετρο 2340 μ. μετά από πεζοπορία 3,6 χιλ. και θα απολαύσουμε το πανόραμα των λιμνών! Και από εκεί θα επιστρέψουμε πίσω με συνοδό ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή.


Η πορεία μέχρι εδώ είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (κυκλική)

• Επίπεδο δυσκολίας: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)

• Υψομετρική ανάβαση: 240 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 3.30 ώρες

• Παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε λίγο ψηλότερα, μέχρι να φτάσουμε και την 7η λίμνη σε υψόμετρο 2640 μ.! Από εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το μαγευτικό αλπικό τοπίο όλων των λιμνών! Ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε κυκλική πορεία μέχρι να επιστρέψουμε στη βάση.


Η διαδρομή απευθύνεται σε άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ. (κυκλική)

• Επίπεδο δυσκολίας: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)

• Υψομετρική ανάβαση: 540 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 4.30 ώρες

• Παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στη συνέχεια, όλες και όλοι θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας, για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής προς τη Θεσσαλονίκη.


Σαφώς και θα κάνουμε ενδιάμεση στάση για σνακ και καφέ, που θα ανταμείψουν επάξια τις προσπάθειές μας!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 20.00, όπου θα κάνουμε στάσεις σε όλα τα σημεία των αναχωρήσεών μας.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 249€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 199€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠA

• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 194€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠA


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 2 διανυκτερεύσεις στο πολυτελές 4* Lion Hotel Borovets
• 2 πρωινά γεύματα
• 2 βραδινά γεύματα
• Απεριόριστη χρήση των χώρων του spa (σάουνα, πισίνα, χαμάμ)
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, εμφιαλωμένα νερά / αναψυκτικά / αλκοολούχα ποτά από το ξενοδοχείο, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά, κάρτες lift (περίπου 14 – 15€ / ημέρα)
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί ή να μεταφερθεί σε άλλη εκδρομή μέχρι και 1 Απριλίου 2024. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ούτε μεταφέρεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 3 Ιουλίου 2024. Από την 4η Ιουλίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή ούτε μεταφορά χρημάτων σε άλλη εκδρομή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 1 Απριλίου 2024).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά, αλλά χρήσιμα)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, fleece, ισοθερμικό, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)

5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης 20 – 30 lt για τις πεζοπορίες

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Επαρκή σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες, σαγιονάρες

10. Αντισηπτικό χεριών

11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)

12. Αστυνομική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες (ή διαβατήριο / το διαβατήριο είναι απαραίτητο για ανήλικα παιδιά που θα συμμετέχουν με τη συνοδεία γονέα/κηδεμόνα, καθώς και η Υπεύθυνη Δήλωση που επιτρέπει την έξοδο από την χώρα σε περίπτωση που δε συνοδεύουν και οι δυο γονείς)

13. Μαγιό (για τους χώρους spa του ξενοδοχείου)

14. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

15. Συνάλλαγμα αξίας περίπου 70-80€ από την Ελλάδα και πιστωτικές κάρτες (συνάλλαγμα απαραιτήτως, επειδή συχνά δε λειτουργούν τα POS τοπικών υπηρεσιών)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ