+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΔΙΑΣΧΙΣΗ
ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΒΙΚΟΥ VOL 2! 29/06 - 30/06

GREEN ΔΙΑΣΧΙΣΗ
ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΒΙΚΟΥ VOL 2! 29/06 - 30/06

GREEN ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΒΙΚΟΥ VOL 2! 29-30/06

🌿 Green Διάσχιση Φαραγγιού Βίκου & Γεφύρια Ζαγορίου Vol 2!

📆 Σάββατο 29 – Κυριακή 30 Ιουνίου 2024


💯 Η πιο Green παρέα πεζοπορεί και εξερευνά το ξακουστό φαράγγι του Βίκου ακατάπαυστα από το 2017! Ένα ακόμη διήμερο ταξίδι για φέτος για πεζοπόρους και φυσιολάτρες σχεδιασμένο από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα στα Ζαγοροχώρια! Ατέλειωτο κέφι και ενέργεια, πεζοπορίες με ασφάλεια, καταπράσινη φύση και κρυστάλλινο νερό την καλύτερη εποχή του χρόνου! Αλλά και διανυκτέρευση στο πετρόχτιστο Μονοδένδρι, που στέκεται ακριβώς πάνω από το φαράγγι του Βίκου! Join the Green bus για μία εκδρομή σε ένα από τα πιο παρθένα μέρη της χώρας με επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς και τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας!  


🙌 Δες το video μας με μαγευτικές εικόνες από το Φαράγγι του Βίκου: Zagori – Vikos Gorge | Green Oliver


Φαράγγι του Βίκου


Το φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στο βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα, μόλις 1100 μ. στο στενότερο σημείο του και βάθος που ξεπερνά τα 900 μ.! To μήκος του είναι 12 χιλ. και το μέγιστο ύψος του 1200 μ. Πρόκειται για ένα από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου, που κεντρίζει το ενδιαφέρον πεζοπόρων από κάθε άκρη της γης!


Το φαράγγι δημιουργήθηκε μετά από έντονες γεωλογικές ανακατατάξεις κατά τη διάρκεια των γεωλογικών εποχών. Τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή που έχουν εντοπισθεί, χρονολογήθηκαν στο 40.000 π.Χ.


Αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, στην περιοχή του οποίου βρίσκει καταφύγιο μεγάλη ποικιλία σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας. Μάλιστα, μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα τα βότανα του φαραγγιού χρησιμοποιούνταν από πρακτικούς γιατρούς, τους λεγόμενους «βικογιατρούς», για θεραπευτικούς σκοπούς.


Ζαγοροχώρια


Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα σύμπλεγμα από 46 μικρά χωριά σκορπισμένα στους πρόποδες της Πίνδου. Στο επιβλητικό φυσικό τοπίο τους κυριαρχούν ορμητικά ποτάμια και εντυπωσιακοί καταρράκτες, χαράδρες και βαθιά φαράγγια, καταπράσινα δάση και απόκρημνα βουνά!


Το Ζαγόρι εγγράφηκε πρόσφατα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στο πλαίσιο της 46ης Συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Ριάντ. Μία πολύ σημαντική στιγμή, γιατί ήταν η πρώτη φορά που ένα κομμάτι της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο κατάλογο. Όλες οι μέχρι σήμερα ελληνικές εγγραφές αφορούσαν σε αγαθά της Αρχαιότητας ή του Βυζαντίου.


Βάση μας σε αυτό το ταξίδι θα είναι το γραφικό Μονοδένδρι, που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1060 μέτρων. Η θέση του Μονοδενδρίου είναι ιδανική, αφού βρίσκεται ανάμεσα στο εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου και τους πέτρινους πύργους της Οξιάς, συνθέτοντας ένα τοπίο παραμυθένιας ομορφιάς!


💚 Πρόγραμμα Πεζοπορικής Εκδρομής


1η ημέρα – 29 Ιουνίου 2024


Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο 29/06 το πρωί για ένα μαγευτικό διήμερο πεζοπορίας και εξερεύνησης! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Πρώτος προορισμός μας το γεφύρι και το μνημείο του Καπετάν Αρκούδα στη θέση «Σκούρτη»! Σήμερα η μέρα μας θα κυλίσει ξεκούραστα, κρατώντας δυνάμεις για το φαράγγι του Βίκου αύριο!


Το μνημείο κατασκευάστηκε το 2009 από τη Νομαρχιακή Διοίκηση Ιωαννίνων, στο σημείο όπου ο οπλαρχηγός έχασε τη ζωή του σε συμπλοκή με τις Οθωμανικές αρχές στις 6 Αυγούστου 1906.


Από εκεί θα ξεκινήσουμε την πορεία μας, για να συναντήσουμε άλλα 4 γεφύρια στη σειρά! Το εντυπωσιακό Καλογερικό, το γεφύρι του Μύλου, το γεφύρι του Πετσιώνη και τελευταίο το γεφύρι του Κοντοδήμου ή Λαζαρίδη! Κοντοδήμου γιατί το έκτισε ο Τόλης Κοντοδήμος από το Βραδέτο το 1753, όπως αναφέρει ο ιστορικός Ιωάννης Λαμπρίδης και Λαζαρίδη λόγω του ιδιοκτήτη του γειτονικού νερόμυλου, τα ερείπια του οποίου υπάρχουν ακόμα, μαζί με την μικρή υδατογέφυρα που εφοδίαζε με νερό το μύλο.


Εδώ στο τελευταίο γεφύρι, αναλόγως και της ποσότητας νερού που θα πετύχουμε, οι πιο γενναίες και οι πιο γενναίοι μπορούν και να βραχούν ή και να βουτήξουν στα κρυστάλλινα νερά στην έξοδο της χαράδρας «Βικάκι», ενώ οι υπόλοιποι θα χαίρονται το καφεδάκι τους στους Κήπους.


H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε σήμερα είναι εισαγωγική του διημέρου, σκοπίμως σύντομη και ξεκούραστη και σχετικά βατή για όλες και για όλους. Προϋποθέτει μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 210 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.00 – 2.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Έπειτα, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας με επόμενο σταθμό το Μονοδένδρι!


Εκεί θα τακτοποιηθούμε στους όμορφους ξενώνες μας, ενώ στη συνέχεια θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για μία επίσκεψη στη Μονή της Αγ. Παρασκευής, όπου η θέα προς το φαράγγι του Βίκου είναι μαγευτική! Μία πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει αύριο!


Έπειτα θα είμαστε ελεύθεροι για φαγητό στα γραφικά ταβερνάκια του Μονοδενδρίου και όταν πέσει η νύχτα, θα συνεχίσουμε με βραδινή βόλτα στα καλντερίμια και γιατί όχι, θα απολαύσουμε και ένα γλυκάκι ή και ποτάκι!


2η ημέρα – 30 Ιουνίου 2024


Έφτασε η μεγάλη μέρα!


Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό στους ξενώνες μας, θα κάνουμε check-οut και θα ξεκινήσουμε την πραγματική εμπειρία ζωής, τη διάσχιση του περίφημου φαραγγιού του Βίκου! Μία πεζοπορία από το Μονοδένδρι με τελικό προορισμό το χωριό Βίκος!


Στην αρχή θα χρειαστούμε περίπου 50 λεπτά για την κατάβασή μας μέσω μονοπατιού μέχρι την κοίτη του ποταμού. Και από εκεί, θα ακολουθήσουμε την πιο εντυπωσιακή πορεία του ταξιδιού μας ανάμεσα από θεόρατους βράχους μέσα σε καταπράσινο φυσικό περιβάλλον, που εναλλάσσεται διαρκώς και προκαλεί δέος!


Θα δούμε το υγρό στοιχείο της φύσης να ξεχειλίζει, ενώ θα παρατηρήσουμε ακόμη σπάνια βότανα και φυτά που συναντά κανείς μόνο μέσα στο φαράγγι του Βίκου!


Θα επισκεφθούμε φυσικά και τις πηγές του Βοϊδομάτη, εκεί από όπου αναβλύζει ίσως το πιο κρύο νερό της Ελλάδας και όποια/όποιος το επιθυμεί, θα έχει τη δυνατότητα να το νιώσει κιόλας με βουτιά στα κρυστάλλινα νερά!


Μετά από τέσσερις – πέντε ώρες συναρπαστικής πεζοπορίας μέσα στο φαράγγι θα αρχίσουμε να ανηφορίζουμε, προσεγγίζοντας το χωριό Βίκος.


Η πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση, ενώ τα μπατόν πεζοπορίας είναι χρήσιμα.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 14 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 500 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 5.00 – 6.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Έχοντας ολοκληρώσει τη μαγευτική πορεία μας, το μεσημεριανό γεύμα θα είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών μας!


Η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται γύρω στις 21.00, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 169€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 139€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 129€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

• 1 διανυκτέρευση με πρωινό σε παραδοσιακούς ξενώνες στο Μονοδένδρι

• Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, που αντικαθιστά το φόρο διαμονής

3 Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά

• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


Σημείωση: Όλοι οι ξενώνες βρίσκονται σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 50€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί ή να μεταφερθεί σε άλλη εκδρομή μέχρι και 26 Μαρτίου 2024. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ούτε μεταφέρεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 5 Ιουνίου 2024. Από την 6η Ιουνίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή ούτε μεταφορά χρημάτων σε άλλη εκδρομή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 26 Μαρτίου 2024).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια (απαραιτήτως)

2. Μπατόν πεζοπορίας

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, βερμούδα, γιλέκο, t-shirt, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece / μπουφάν κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)

5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης 20-30lt για τις πεζοπορίες

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες, σαγιονάρες

10. Αντισηπτικό χεριών

11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)

12. Αστυνομική ταυτότητα

13. Γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο

14. Μαγιό, πετσέτα (προαιρετικά)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ