+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ATHENS: ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΒΙΚΟΥ
& ΝΕΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ! 31/05 - 02/06

GREEN ATHENS: ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΒΙΚΟΥ
& ΝΕΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ! 31/05 - 02/06

GREEN ATHENS: ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΒΙΚΟΥ & ΝΕΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ! 31/05-02/06

🌿 Green Athens: Διάσχιση Φαραγγιού Βίκου & Νέα Πεζοπορία στο Ζαγόρι!

📆 Παρασκευή 31/05 (μεσημέρι) – Σάββατο 01/06 – Κυριακή 02/06 2024


💯 Η πιο Green πεζοπορική παρέα κατεβαίνει στην Αθήνα! Μία σκέψη από το 2019 γίνεται πλέον πραγματικότητα και το Γραφείο Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας από το 2017 με έδρα στη Θεσσαλονίκη, επισκέπτεται το αγαπημένο Ζαγόρι με εκκίνηση για πρώτη φορά από την Αθήνα! Μία συναρπαστική εκδρομή, που θα μας δώσει την ευκαιρία να πεζοπορήσουμε μαζί στο ξακουστό φαράγγι του Βίκου, αλλά και να εξερευνήσουμε ακόμη μία άγνωστη στις περισσότερες και τους περισσότερους πεζοπορική διαδρομή της ζαγορίσιας φύσης! Η διαμονή μας θα είναι για 2 «χορταστικά» βράδια σε παραδοσιακούς ξενώνες στο πετρόχτιστο και αρχοντικό Τσεπέλοβο, ένα γνήσιο ηπειρώτικο χωριό, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε για λίγο από τη ρουτίνα της αστικής ζωής, με μαγευτικές εικόνες της απομονωμένης και βουκολικής Ελλάδας! Join the Green bus για μία εκδρομή σε ένα από τα πιο παρθένα μέρη της χώρας με επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς, ατέλειωτο κέφι και Green ανεξάντλητη ενέργεια! Kαλή μας αρχή παίδες! 💚🤙


🙌 Δες το video μας με μαγευτικές εικόνες από το Φαράγγι του Βίκου: Zagori – Vikos Gorge | Green Oliver


Φαράγγι του Βίκου


Το φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στο βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα, μόλις 1100 μ. στο στενότερο σημείο του και βάθος που ξεπερνά τα 900 μ.! To μήκος του είναι 12 χιλ. και το μέγιστο ύψος του 1200 μ. Πρόκειται για ένα από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου, που κεντρίζει το ενδιαφέρον πεζοπόρων από κάθε άκρη της γης!


Το φαράγγι δημιουργήθηκε μετά από έντονες γεωλογικές ανακατατάξεις κατά τη διάρκεια των γεωλογικών εποχών. Τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή που έχουν εντοπισθεί, χρονολογήθηκαν στο 40.000 π.Χ.


Αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, στην περιοχή του οποίου βρίσκει καταφύγιο μεγάλη ποικιλία σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας. Μάλιστα, μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα τα βότανα του φαραγγιού χρησιμοποιούνταν από πρακτικούς γιατρούς, τους λεγόμενους «βικογιατρούς», για θεραπευτικούς σκοπούς.


Ζαγοροχώρια


Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα σύμπλεγμα από 46 μικρά χωριά σκορπισμένα στους πρόποδες της Πίνδου. Στο επιβλητικό φυσικό τοπίο τους κυριαρχούν ορμητικά ποτάμια και εντυπωσιακοί καταρράκτες, χαράδρες και βαθιά φαράγγια, καταπράσινα δάση και απόκρημνα βουνά!


Το Ζαγόρι εγγράφηκε πρόσφατα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στο πλαίσιο της 46ης Συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Ριάντ. Μία πολύ σημαντική στιγμή, γιατί ήταν η πρώτη φορά που ένα κομμάτι της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο κατάλογο. Όλες οι μέχρι σήμερα ελληνικές εγγραφές αφορούσαν σε αγαθά της Αρχαιότητας ή του Βυζαντίου.


✅ Τσεπέλοβο


Χτισμένο σε υψόμετρο 1080 μ. αποτελεί το μεγαλύτερο σε πληθυσμό οικισμό του Ζαγορίου, αλλά συνάμα και έναν από τους πιο απομακρυσμένους! Ένα γνήσιο πετρόχτιστο ζαγορίτικο χωριό, όπου, εκτός από τα μαγευτικά λιθόστρωτα καλντερίμια, ξεχωρίζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, χτισμένη στα μέσα του 18ου αι. και ο αιωνόβιος πλάτανος στην πλατεία, στη σκιά του οποίου «φωλιάζουν» παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια με παραδοσιακή κουζίνα.


💚 Πρόγραμμα Πεζοπορικής Εκδρομής


1η ημέρα – 31 Μαΐου 2024


Αναχώρηση με πούλμαν την Παρασκευή 31/05 το μεσημέρι για μία μαγευτική εκδρομή πεζοπορικής απόλαυσης! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 15.30 από το Σταθμό Μετρό Ελαιώνας. Σημείο συνάντησης: https://maps.app.goo.gl/o2iddJtabxgK3c257
• 15.40 από τη Στάση Λεωφορείου Παλατάκι – Χαϊδάρι. Σημείο συνάντησης: https://maps.app.goo.gl/6zC7bChot3LYRZm46


Παρακαλείσθε να είστε 10 – 15 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το λεωφορείο μας αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Και ξεκινήσαμε με προορισμό το γραφικό Τσεπέλοβο, που θα είναι το ορμητήριό μας λίγο πάνω από τα 1000 μ. σε αυτό το ταξίδι μας!


Καθοδόν θα κάνουμε στάσεις ξεκούρασης για καφεδάκι και σνακ, ενώ το βραδάκι θα είμαστε στον ορεινό προορισμό μας, όπου θα τακτοποιηθούμε στους παραδοσιακούς ξενώνες μας.


Night No1 στο απομακρυσμένο Ζαγόρι, απολαμβάνοντας τη φύση της ελληνικής υπαίθρου και τον έναστρο ουρανό μακριά από τη φωτορύπανση των πόλεων!


2η ημέρα – 1 Ιουνίου 2024


Καλό μήνα Greenoliverakia! Έφτασε η μεγάλη μέρα!


Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό στους ξενώνες μας, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο, για να μεταφερθούμε σε 45 περίπου λεπτά στο Μονοδένδρι. Εκεί μας περιμένει μία πραγματική εμπειρία ζωής, η διάσχιση του περίφημου φαραγγιού του Βίκου! Μία πεζοπορία με τελικό προορισμό το χωριό Βίκος!


Στην αρχή θα χρειαστούμε περίπου 50 λεπτά για την κατάβασή μας μέσω μονοπατιού μέχρι την κοίτη του ποταμού. Και από εκεί, θα ακολουθήσουμε την πιο εντυπωσιακή πορεία του ταξιδιού μας ανάμεσα από θεόρατους βράχους μέσα σε καταπράσινο φυσικό περιβάλλον, που εναλλάσσεται διαρκώς και προκαλεί δέος!


Θα δούμε το υγρό στοιχείο της φύσης να ξεχειλίζει, ενώ θα παρατηρήσουμε ακόμη σπάνια βότανα και φυτά, που συναντά κανείς μόνο μέσα στο φαράγγι του Βίκου!


Θα επισκεφθούμε φυσικά και τις πηγές του Βοϊδομάτη, εκεί από όπου αναβλύζει ίσως το πιο κρύο νερό της Ελλάδας και όποια/όποιος το επιθυμεί, θα έχει τη δυνατότητα να το νιώσει κιόλας με βουτιά στα κρυστάλλινα νερά!


Μετά από τέσσερις – πέντε ώρες συναρπαστικής πεζοπορίας μέσα στο φαράγγι θα αρχίσουμε να ανηφορίζουμε, προσεγγίζοντας το χωριό Βίκος.


Η πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού είναι απαιτητική και προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση, ενώ τα μπατόν πεζοπορίας είναι χρήσιμα.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 14 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 500 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 6.00 – 6.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στο χωριό του Βίκου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφεδάκι, ενώ ως τις 18.00 περίπου θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μας, για να επιστρέψουμε στους ξενώνες.


Όπου εκεί, ετοιμαζόμαστε και συναντιόμαστε εκ νέου για βραδινό γεύμα, που θα είναι το επιστέγασμα των σημερινών προσπαθειών μας! Ενώ φυσικά Green Oliver εκδρομούλα χωρίς και λίγο nightlife δεν υφίσταται, οπότε με όσες και όσους έχουν ακόμη αντοχές θα συνεχίσουμε στο μπαράκι του οικισμού για ποτάκι!


3η ημέρα – 2 Ιουνίου 2024


Σήμερα θα απολαύσουμε ξανά το μεγαλείο της ζαγορίτικης φύσης, εξερευνώντας άγνωστες διαδρομές! Μας περιμένει μία μοναδική πεζοπορία – διάσχιση από το Τσεπέλοβο μέχρι το επόμενο παραδοσιακό χωριό Κήποι, που είναι χτισμένο στις πλαγιές του βουνού!


Αφού πάρουμε το πρωινό μας στους ξενώνες, τοποθετούμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο και ξεκινάμε απευθείας από το Τσεπέλοβο την πεζοπορία μας για μία ακόμη γεμάτη μέρα στη φύση και τα αυθεντικά χωριά!


Στην αρχή μας περιμένει μία μεγάλη κατάβαση, ακολουθώντας δασικό δρόμο μέχρι τη μονότοξη πετρόχτιστη γέφυρα με την ονομασία Γεφύρι του Χάτσιου! Πρόκειται για ένα στολίδι αρχιτεκτονικής κατασκευασμένο από τους ξακουστούς μαστόρους της Ηπείρου!


Στη συνέχεια το μονοπάτι μας οδηγεί ανηφορικά στο απέναντι πρανές της πλαγιάς, εκεί όπου θα ανηφορίσουμε τώρα, με σκοπό να φτάσουμε στο ψηλότερο σημείο του αντερείσματος και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα!


Έπειτα θα κινηθούμε για λίγο κατηφορικά, ενώ στη συνέχεια η διαδρομή μας θα έχει συχνές εναλλαγές μέσα σε πλούσια βλάστηση, μέχρι να φτάσουμε στους Κήπους! Εκεί θα ακολουθήσουμε πέτρινα καλντερίμια, μία μοναδική εμπειρία περιήγησης και απόλαυσης της ελληνικής υπαίθρου και του αυθεντικού τρόπου ζωής, μέχρι να διασχίσουμε όλο το αρχοντικό χωριό!


Η σημερινή διαδρομή είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10,5 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 300 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.30 – 4.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Έχοντας ολοκληρώσει μία πορεία γεμάτη συγκινήσεις και εναλλαγές στο τοπίο, μας περιμένει μεσημεριανό φαγάκι, που θα κλείσει όμορφα την εκδρομή μας στο Ζαγόρι!


Η επιστροφή μας στην Αθήνα υπολογίζεται γύρω στις 22.00, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


Και έτσι η πρώτη εκδρομή μας με εκκίνηση από την Αθήνα φτάνει στο τέλος της! Εδώ χαιρετιόμαστε, αλλά ανανεώνουμε το ραντεβού μας για νέες Green πεζοπορικές περιπέτειες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό!


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 251€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 199€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 191€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Αθήνα, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

• 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε παραδοσιακούς ξενώνες στο Τσεπέλοβο

• Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, που αντικαθιστά το φόρο διαμονής

Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά

• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


Σημείωση: Όλοι οι ξενώνες βρίσκονται σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 65€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί ή να μεταφερθεί σε άλλη εκδρομή μέχρι και 9 Απριλίου 2024. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ούτε μεταφέρεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 9 Μαΐου 2024. Από 10 Μαΐου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή ούτε μεταφορά χρημάτων σε άλλη εκδρομή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 9 Απριλίου 2024).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια (απαραιτήτως)

2. Μπατόν πεζοπορίας

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, βερμούδα, γιλέκο, t-shirt, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece / μπουφάν κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)

5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης 20-30lt για τις πεζοπορίες

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Επαρκή σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες, σαγιονάρες

10. Αντισηπτικό χεριών

11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)

12. Αστυνομική ταυτότητα

13. Γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο

14. Μαγιό, πετσέτα (προαιρετικά)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ