+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ! 03/09 - 06/09

GREEN ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ! 03/09 - 06/09

GREEN ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ!

💯 Green τετραήμερο Σεπτέμβρη στην αρχόντισσα Άνδρο || 3 – 6 Σεπτεμβρίου 2020


🌿 Όποιος δεν έχει πάει ποτέ διακοπές αρχές Σεπτέμβρη, κάποιο λάθος θα έχει κάνει στη ζωή του! Ρυθμοί χαλαροί, παραλίες και φύση ξενοιασιάς, με τον χρόνο να έχει σταματήσει και να γράφει ακόμη καλοκαίρι! Το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver επισκέπτεται φέτος στα τελειώματα του καλοκαιριού το νησί κόσμημα των Κυκλάδων, την Άνδρο! Τέσσερις ημέρες εξερεύνησης στη θάλασσα και πεζοπορίας στο ελληνικό νησί των δραστηριοτήτων, στη γη της αυθεντικότητας και της μεγάλης ναυτικής παράδοσης! Μαγευτικές παραλίες και πλούσια βλάστηση με άφθονα τρεχούμενα νερά βρίσκονται εκεί και προσκαλούν όσους αναζητούν τις γρήγορες εναλλαγές εικόνων και την έντονη δράση στη ζωή τους!


🏖 Λίγα λόγια για την Άνδρο!


«Η νήσος η έκπαγλος, η βασιλίς του Αιγαίου.. η ωραιοτέρα όλων του κόσμου», σύμφωνα με τον Ανδρέα Εμπειρίκο!


Η Άνδρος είναι το βορειότερο και δεύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων μετά τη Νάξο, ενώ πραγματικά ξεχωρίζει από κάθε άλλο, καθώς μεγάλο μέρος της καλύπτεται από βουνά, ποτάμια, πηγές και έντονη βλάστηση, ενώ παράλληλα παρουσιάζει και το ξερό κυκλαδίτικο τοπίο.


Η ακτογραμμή της Άνδρου είναι βραχώδης με συνολικό μήκος περίπου 176 χιλ. Σπουδαιότερα ακρωτήρια της είναι ο Καμπανός στο βόρειο άκρο του νησιού, το Αρτεμίδι, η Γριά, ο Ακαμάτης, ο Άγιος Σώστης και το Περιστέρι στα δυτικά παράλια.


Το Γαύριο αποτελεί το κεντρικό λιμάνι του νησιού και βασικό τουριστικό σημείο με πολλά εστιατόρια και μαγαζιά, ενώ το Μπατσί είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού, το οποίο διαθέτει μεγάλη παραλία με χρυσοκίτρινη άμμο και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.


Η Άνδρος είναι ακόμη ευρέως γνωστή για το πλούσιο δίκτυο μονοπατιών της, καθώς το προσβάσιμο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών ανέρχεται σήμερα σε περισσότερα από 100 χλμ.! Πρόκειται μάλιστα για μία συνεχή πορεία που διασχίζει τις οροσειρές του νησιού, ενώ περνά από τοπία μεγάλης φυσικής ομορφιάς και σημαντικά μνημεία. Ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2015 έλαβε τη διακεκριμένη ευρωπαϊκή πιστοποίηση Leading Quality Trails – Best of Europe από την Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων (European Ramblers Association) καθιστώντας έτσι την Άνδρο ως έναν από τους κορυφαίους πανευρωπαϊκά προορισμούς για πεζοπορία!


💚 Αναλυτικό Πρόγραμμα


1η ημέρα


Αναχώρηση με πούλμαν την Πέμπτη 03/09 το πρωί με προορισμό τη γη των σπουδαίων καπεταναίων, την εναλλακτική και αγαπημένη Άνδρο!


Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 06.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 06.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Και φύγαμε για τη μεγαλύτερη περιπέτεια του καλοκαιριού σε έναν μαγικό τόπο των Κυκλάδων, για μία εκδρομή με τρελό Green Oliver κέφι που θα θυμάσαι για πάντα!


Αφού φτάσουμε στη Ραφήνα και πάρουμε κάποιο σύντομο σνακ, θα επιβιβαστούμε στο πλοίο στις 16.30 για να βγούμε στην Άνδρο σε μόλις 2 ώρες!


Εκεί θα αποβιβαστούμε στο Γαύριο, το λιμάνι της Άνδρου και θα μεταφερθούμε αμέσως στο ξενοδοχείο μας για check-in. Και με όσους το επιθυμούν, χωρίς να χάσουμε ούτε λεπτό από τον χρόνο μας στο νησί, θα φορέσουμε τα μαγιό μας και θα φύγουμε απευθείας για την πρώτη απογευματινή βουτιά μας στις Κυκλάδες, σε έναν πολύ όμορφο κολπίσκο μπροστά από το ξενοδοχείο μας!


Φυσικά και η μέρα μας δε θα τελειώσει ακόμη και όλοι πλέον μαζί θα συναντηθούμε ξανά για τις βραδινές βόλτες μας στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό του Γαυρίου, που έχει κίνηση και ζωντάνια όλο το χρόνο! Εκεί θα απολαύσουμε θαλασσινές γεύσεις και καλοκαιρινά ποτά δίπλα στο κύμα, με την αύρα του Αιγαίου να μας περικλείει με τη δροσιά της!


2η ημέρα


Πρώτο ξύπνημα στο νησί και η περιπέτειά μας ξεκινάει! Αφού πάρουμε το πρωινό μας, ξεκινάμε στις 10.00 για τη Χώρα του νησιού, όπου από εκεί θα φτάσουμε μέχρι τα Αποίκια της Άνδρου, που βρίσκονται σε μια καταπράσινη πλαγιά του όρους Πετάλου με θέα τη θάλασσα του Αιγαίου!


Εκεί θα επισκεφθούμε πρώτα την ιαματική πηγή Σάριζα, που ιδρύθηκε το 1787 με έξοδα του Μακάριου Πολέμη και το νερό της είναι πλούσιο σε διάφορα μέταλλα που καταπολεμάει τις νεφρικές παθήσεις και όχι μόνο!


Θα περπατήσουμε ακόμη μέχρι τους καταρράκτες της Πυθάρας, της οποίας η ρεματιά βρίσκεται σε απόσταση δέκα λεπτών από τον δρόμο, ενώ οι πηγές της είναι στο όρος Πέταλο, στην περιοχή Ευρουσιές.


Και στη συνέχεια θα συνεχίσουμε το περπάτημά μας προς τις Στενιές, το χωριό που είναι διάσημο για τη ναυτοσύνη του, εκεί όπου ξεχωρίζει και ο τριώροφος Πύργος του Μπίστη – Μουβελά! Έπειτα, θα κινηθούμε προς τον όρμο των Στενιών, τα Γιάλα, ενώ επόμενος σταθμός μας θα είναι η παραλία Νειμποριό, όπου στο μέσο της ακτής στέκει ο γνωστός στους ντόπιους ως ο βράχος “Τούρλος”!


Εκεί, θα κάνουμε στάση για μια αναζωογονητική βουτιά και θα χαρούμε τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου!


Έπειτα θα συνεχίσουμε για τη Χώρα, όπου θα σουλατσάρουμε στα στενοσόκακά της και θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό σνακ.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7,5 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)


Εκεί, θα επιβιβαστούμε κιόλας στο πούλμαν με προορισμό τώρα τον όρμο Κορθίου! Από όπου θα ξεκινήσουμε με τα πόδια για 2 χιλ. περίπου για να βγούμε σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές και δημοφιλείς παραλίες της Άνδρου, την Παραλία Της Γριάς το Πήδημα στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού!


Βουτιές και Green Oliver καλοκαιρινό ξεφάντωμα σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη του νησιού!


Και αφού χορτάσουμε τη μαγευτική παραλία, θα επιστρέψουμε από τον ίδιο δρόμο για να επιβιβαστούμε στο πούλμαν με επόμενη στάση μας στο Μπατσί, που βρίσκεται πάνω στη θάλασσα και είναι γνωστό για τα πολλά μπαράκια, τις ταβέρνες και τα τουριστικά καταστήματα!


Batsi by Night λοιπόν, που είναι ίσως ότι πιο γοητευτικό έχει να επιδείξει το νησί!


Επιστροφή στο ξενοδοχείο ως τις 23.00.


3η ημέρα


Δυναμωτικό πρωινό για τη συναρπαστική συνέχεια και αναχώρηση στις 09.00!


Προορισμός μας ο παραδοσιακός οικισμός Μαινήτες, που είναι κτισμένος ανάμεσα σε καρυδιές και πλατάνια, ενώ νερά τρέχουν ασταμάτητα από τα στόματα των μαρμάρινων λεόντων του!


Εκεί μας περιμένει μία υπέροχη διαδρομή εξερεύνησης των καταπράσινων γραφικών οικισμών, που περνάει από το καστρομονάστηρο της Παναχράντου στη δεύτερη υψηλότερη οροσειρά της Άνδρου, το Γερακώνα.


Στη συνέχεια, θα κατεβούμε από καλοφτιαγμένα λιθόστρωτα τμήματα μονοπατιού, εντυπωσιακές ξηρολιθιές και αγροτικά κονάκια προς τα Λιβάδια με τερματισμό μας στην Χώρα, όπου θα έχουμε σύντομο χρόνο για σνακ πριν επιβιβαστούμε στο πούλμαν.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10,5 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)


Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν ενδιαφέρονται για την πρωινή πεζοπορία, μπορούν να μεταφερθούν απευθείας με το πούλμαν στη Χώρα του νησιού, όπου θα έχουν ελεύθερο χρόνο για βόλτες, καφέ, φαγητό και μπάνιο στο Παραπόρτι, που είναι μια ανάσα από το κέντρο!


Από τη Χώρα θα φύγουμε όλοι μαζί με προορισμό μας τώρα την άλλη μεριά του νησιού και συγκεκριμένα την παραλία του Φελλού! Μία μεγάλη αμμώδη παραλία στη βορειοδυτική Άνδρο, που είναι ιδανική για κολύμπι, παιχνίδια στην άμμο, αλλά και ξεκούραση κάτω από τα χαρακτηριστικά της αρμυρίκια, που προστατεύουν από τον δυνατό ήλιο!


Και έχοντας χορτάσει για μία ακόμη μέρα τις φανταστικές θάλασσες και την εκπληκτική φύση της Άνδρου, μετά μας περιμένει ένα απολαυστικό φαγητό σε μία από τις καλύτερες ταβέρνες του νησιού!


Επιστροφή στο ξενοδοχείο γύρω στις 21.00 – 22.00.


4η ημέρα


Τελευταία μέρα μας στο νησί και check-out από το ξενοδοχείο μετά το πρωινό μας. Έπειτα, για νωρίς το πρωί θα έχουμε 2 επιλογές!


Group 1o


Οι πρωινοί πεζοπόροι θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας από το ξενοδοχείο με προορισμό τον πύργο του Αγίου Πέτρου, έναν από τους καλύτερα σωζόμενους των Κυκλάδων, ελληνιστικής εποχής 4ος-3ος αιώνας π.Χ.! Πρόκειται για έναν κυλινδρικό πύργο, που σώζεται σε ύψος περίπου 20 μ. και είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από ντόπιο σχιστόλιθο. Βρίσκεται μάλιστα σε μία θέση ιδιαίτερα προνομιακή, αφού δεσπόζει στον κάμπο του Γαυρίου και βλέπει προς τη θάλασσα με δυνατότητα ελέγχου των πλοίων!


Και αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας στον καθηλωτικό πύργο, θα συνεχίσουμε την πορεία μας μέχρι την παραλία.. χιλιόμετρο, τον Άγιο Πέτρο!


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)


Group 2o


Εδώ είμαστε όσοι βρισκόμαστε στην πανέμορφη Άνδρο για να απολαύσουμε τις παραλίες και τη καταγάλανη θάλασσά της κάθε μέρα!


Εμείς θα ξεκινήσουμε με τα πόδια από το ξενοδοχείο για να φτάσουμε μετά από 1,5 χιλ. στην παραλία του Αγίου Πέτρου! Τη μεγαλύτερη παραλία του νησιού με τα πεντακάθαρά νερά και τη χρυσαφένια άμμο!


Μία παραλία που όσοι το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα και να ξαπλώσουν στα όμορφα βράχια απολαμβάνοντας τον καυτό ήλιο των Κυκλάδων, καθώς επίσης και να απολαύσουν έναν πρωινό καφέ στο beach bar!


Αφού ολοκληρώσουμε τις πρωινές μας δραστηριότητες και βουτιές, θα επιβιβαστούμε όλοι μαζί στο πούλμαν με προορισμό μία ακόμη φανταστική παραλία, όπου θα έχουμε χρόνο για το τελευταίο μπάνιο μας και σνακ στο νησί, αλλά και για water sports!


Windsurf, SUP, waterski, wakeboard και ringos, που θα λατρέψουμε!


Στο λιμανάκι του Γαυρίου θα είμαστε στις 15.00 περίπου, ενώ στις 16.00 αναχωρούμε με το πλοίο για τη Ραφήνα. Αποβίβαση στις 18.00 και επιστροφή, με ενδιάμεση στάση, στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 00.00 – 01.00.


Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


• Μονόκλινο δωμάτιο: 350€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 293€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Εισιτήρια πλοίου Ραφήνα – Άνδρος και επιστροφής για τους συμμετέχοντες και το πούλμαν
• Διαμονή 3 διανυκτερεύσεων με πακέτο πρωινό στo «Ostria Hotel & Apartments»
https://www.ostria-andros.gr/el-gr
• Φόρος Διαμονής / Δωμάτιο / Διανυκτέρευση
• Έμπειροι επαγγελματίες συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων | Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 50% του συνολικού ποσού τις επόμενες 4 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται.


Εξόφληση υπολοίπου το αργότερο μέχρι Τρίτη 11 Αυγούστου.


Επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι Τρίτη 11 Αυγούστου στις 12.00. Επιστροφή 50% του χρηματικού ποσού (παρακράτηση προκαταβολής 50%) για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι Δευτέρα 17 Αυγούστου στις 12.00. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε ολοκληρώστε την εγγραφή σας καταθέτοντας άμεσα την προκαταβολή 50%.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail run ή καλά αθλητικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κοντομάνικο, αμάνικο, dri-fit ρούχα, σορτς, βερμούδα, κολάν, ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, ελαφρύ μπουφάν, αντιανεμικό κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Μικρό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Νερό
7. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα
9. Μαγιό, πετσέτα και σαγιονάρες
10. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
11. Είδη προσωπικής υγιεινής
12. Αντισηπτικό χεριών
13. Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πλοίο και το πούλμαν)
14. Ταυτότητα

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ