+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ SAFARI
ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟΥ ΚΙΣΣΟΥ 04/10

GREEN ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ SAFARI
ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟΥ ΚΙΣΣΟΥ 04/10

GREEN ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ SAFARI ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟΥ ΚΙΣΣΟΥ

🌿 Green Cycle Safari στα ύψη του Κισσού || Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020


💯 Μία μονοήμερη ποδηλατική εκδρομή στον Κισσό από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver, που εντάσσει στην ομάδα του την οικοτουριστική δράση του Cycle Safari! Μία μοναδική εμπειρία εξερεύνησης και περιήγησης με ποδήλατο στις καταπράσινες πλαγιές του Χορτιάτη! Μία διαδρομή που απευθύνεται σε φίλους και φίλες του ποδηλάτου με μέτρια αντοχή χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση. Η μεταφορά των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί με Green bus.


💚 Περιγραφή Διαδρομής – Διάσχιση


👉 Χορτιάτης-Κισσός-Μερσινούδα-Τριάδι-Θέρμη-Καλαμαριά


Με λεωφορείο θα μεταβούμε στον Χορτιάτη, από όπου θα ξεκινήσει το 1ο Green Cycle Safari μας στις πλαγιές του Κισσού! Ένας υπέροχος τόπος που μας περιμένει για να μας εντυπωσιάσει με τη φυσική γοητεία του!


Διασχίζοντας όμορφα λιβάδια και ρέματα θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα του Θερμαϊκού! Θα κατηφορίσουμε στο εγκαταλελειμμένο τούρκικο χωριό, Isenli (Μερσινούδα), εκεί όπου μέχρι το 1924 οι κάτοικοί του αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στην Τουρκία. Στη συνέχεια η ελληνική διοίκηση εγκατέστησε στα σπίτια τους πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, το μετονόμασε σε Μερσινούδα, ωστόσο και οι τελευταίοι κάτοικοι το εγκατέλειψαν με τη σειρά τους το 1927.


Θα συνεχίσουμε το safari μας μέχρι την τεχνητή λίμνη Τριαδίου, εκεί όπου η εκπληκτική θέα θα μας οδηγήσει στις όχθες της λίμνης για πικνίκ και ξεκούραση!


Στη συνέχεια θα ολοκληρώσουμε την επιστροφή μας με ποδήλατο μέσω της Θέρμης στο σημείο εκκίνησης στην Καλαμαριά.


🥇 Επίπεδο Δυσκολίας Διαδρομής


Η εκδρομή απευθύνεται σε ποδηλάτες οι οποίοι έχουν μέτριες αντοχές χωρίς ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση και μπορούν να ποδηλατήσουν σε ανώμαλο χωματόδρομο με μικρές υψομετρικές διαφορές. Είναι κατάλληλη και για παιδιά 10+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα).


Η ποδηλατική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε πραγματοποιείται κυρίως σε δασικούς και αγροτικούς χωματόδρομους, που είναι γενικά σε καλή κατάσταση, ωστόσο σε κάποια σημεία θα συναντήσουμε χαλίκι, πέτρες και ίσως λάσπη.


Πρόκειται για μία συνολική διαδρομή περίπου μήκους 35 χιλ., που είναι κυρίως κατηφορική και επίπεδη με λίγες μόνο ανηφόρες. Η ποδηλατική διάσχιση πραγματοποιείται με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.


🚲 80% Εύκολο επίπεδο – Βασική/μέτρια φυσική κατάσταση


Το εύκολο επίπεδο απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν ποδηλατούν τακτικά, όμως απολαμβάνουν την ποδηλασία όποτε την εξασκούν. Πρόκειται για χαλαρή και ήπια δραστηριότητα. Στις εύκολες διαδρομές οι συμμετέχοντες ποδηλατούν για 4-6 ώρες για μία απόσταση έως και 30 χιλ ανάλογα με το ανάγλυφο του εδάφους. Οι διαδρομές αυτές είναι κυρίως επίπεδες χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές εναλλαγές.


🚲🚲 20% Μέτριο επίπεδο – Ικανοποιητική φυσική κατάσταση


Το μέτριο επίπεδο απευθύνεται σε ανθρώπους που απολαμβάνουν το ποδήλατο και ποδηλατούν σχετικά τακτικά. Αφορά άτομα με ικανοποιητική φυσική κατάσταση, που αντιλαμβάνονται το ποδήλατο ως το κύριο μέσο για να πραγματοποιούν τις εξωτερικές τους δραστηριότητες. Οι αναβάτες μπορούν να ποδηλατούν για 4 έως 6 ώρες, διανύοντας μία απόσταση μέχρι και 65 χιλ. ανάλογα με το ανάγλυφο του εδάφους. Οι διαδρομές αυτές περιλαμβάνουν μέσης δυσκολίας ανηφόρες, ενώ μπορεί να συναντήσουν ακόμη και κάποιες απότομες.


🎯 Απαραίτητος Τύπος Ποδηλάτου


Για τη συμμετοχή απαιτείται ποδήλατο τύπου ΜΤΒ/Trekking ή all terrain σε καλή λειτουργική κατάσταση (ποδήλατο τύπου city bike ή road bike δεν είναι κατάλληλα για τη συγκεκριμένη εκδρομή).


Υπάρχει δυνατότητα διάθεσης ποδηλάτου ΜΤΒ.


🔎 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με τουριστικό πούλμαν (65% μέγιστη πληρότητα όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία).


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 04/10 το πρωί. Αναλυτικά:


Ώρα Συνάντησης: 09.00
Σημείο Συνάντησης: Auto Parking S.A. – Παπακυρίτση 6 στο ύψος της Ανδριανουπόλεως στην Καλαμαριά, δίπλα στα Φωτιστικά Πετρίδη (ακριβές σημείο συνάντησης: http://tiny.cc/xqkxsz)
Ώρα Αναχώρησης: 09.30
Ώρα Επιστροφής: 17.30


Παρακαλείσθε να είστε στις 09.00 στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στο φόρτωμα των ποδηλάτων. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία. Απαραίτητη η χρήση ατομικής μάσκας προσώπου.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής / άτομο:


22 ευρώ (με δικό σας ποδήλατο)
28 ευρώ (με ποδήλατο από το στόλο μας)


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο Θεσσαλονίκη – Χορτιάτης (επιστροφή με ποδήλατο)
• Μεταφορά ποδηλάτων με trailer
• Όχημα υποστήριξης κατά τη διάρκεια της εκδρομής
• Συνοδεία από επαγγελματίες, πιστοποιημένους και έμπειρους συνοδούς δραστηριοτήτων στη φύση με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών του γραφείου τουρισμού Green Oliver
• Ελαφρύ σνακ – πικνίκ
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν την κατάθεση ολόκληρου του ποσού για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.


Στην κατάθεση μη ξεχνάτε να σημειώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


📌 Τι να έχω μαζί μου στην ημερήσια ποδηλατική εκδρομή


• MTB, trekking ή all terrain ποδήλατο
• Ποδηλατικό κράνος
• Trail running ή αθλητικά παπούτσια
• Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, βερμούδα, παντελόνι, dri-fit ρούχα, t-shirt, γιλέκο, αντιανεμικό κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
• Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
• Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
• Παγούρι με νερό (απαραιτήτως)
• Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
• Γυαλιά ηλίου, καπέλο
• Αντισηπτικό χεριών
• Χαρτομάντιλα
• Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)


Επίσης για δικό σας ποδήλατο:


• Τρόμπα
• Σαμπρέλα
• Πολυεργαλείο

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ