+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΙΑ
ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΑΛΥΨΩ 14/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΙΑ
ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΑΛΥΨΩ 14/06

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΑΛΥΨΩ

🌿 Green πεζοπορία και βουτιά στο Φαράγγι Καλυψώ || Κυριακή 14 Ιουνίου 2020


💯 Το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορικές εκδρομές και τον τουρισμό περιπέτειας, επισκέπτεται το μαγευτικό φαράγγι “Καλυψώ”!Μία ιστορία σαν παραμύθι εκτυλίσσεται μπροστά στον 70μετρο καταρράκτη και την κρυστάλλινη λίμνη στο Φαράγγι Καλυψώ, μία αξέχαστη πεζοπορία και βουτιά σε ένα πραγματικά εξωτικό τοπίο!


Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με Green bus και με ιδιωτικά αυτοκίνητα! Οι συμμετέχοντες με αυτοκίνητα θα ενημερώνονται για το σημείο συνάντησης κοντά στο σημείο της δραστηριότητας.


💚 Φαράγγι Καλυψώ


Το μοναδικής ομορφιάς και ξακουστό φαράγγι βρίσκεται στα ανατολικά του Κισσάβου, πάνω από την περιοχή του Κόκκινου Νερού και δίπλα στο “μπαλκόνι του Αιγαίου” το χωριό Καρίτσα σε υψόμετρο 300 μέτρων.


🤸‍♀️ Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με τουριστικό πούλμαν, καθώς και με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 14.06 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία. Απαραίτητη η χρήση ατομικής μάσκας προσώπου.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Όσοι συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα θα ενημερώνονται προσωπικά για το σημείο συνάντησης, που θα είναι γύρω στις 10.00 το πρωί της Κυριακής 14.06 κοντά στην περιοχή της πεζοπορίας. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


Το συνολικό κόστος μετακίνησης ανά όχημα για την εκδρομή είναι περίπου στα 35 – 40 ευρώ.


🔎 Πληροφορίες Διαδρομής


Στην αρχή η πεζοπορία μας κινείται σε όμορφο δασικό δρόμο με θέα προς τη θάλασσα και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους για 3,5 χιλιόμετρα περίπου.


Μέχρι τη στιγμή που το μονοπάτι μας εισέρχεται στην απόλυτη φύση του Κισσάβου και ακολουθεί πορεία σε εξωτικό περιβάλλον και φύση που μαγεύει!


Μία διαδρομή που καταλήγει στα σπλάχνα του φαραγγιού Καλυψώ, όπου εκεί θα βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με το μεγαλείο της φύσης. Τα σμαραγδένια τρεχούμενα νερά ξεπηδούν μέσα από τα βράχια και σχηματίζουν εντυπωσιακές βάθρες. Επιβάλλεται στάση και παραμονή για βουτιές στα κρυστάλλινα νερά και αμέτρητες φωτογραφίες!


Για την επιστροφή μας ακολουθούμε το ίδιο μονοπάτι απολαμβάνοντας τη φύση σε όλο της το μεγαλείο!


• Ελάχιστο υψόμετρο: 300 μέτρα
• Μέγιστο υψόμετρο: 480 μέτρα
• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ. (μπρος – πίσω)
• Επίπεδο δυσκολίας: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)
• Συνολικός χρόνος δραστηριότητας: 5 ώρες


Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε κοντινό beach bar για μπάνιο και στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου!


Αναχώρηση γύρω στις 17.30 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.30 – 20.00.


Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής στη δραστηριότητα / άτομο:


Με πούλμαν: 25 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%
Με αυτοκίνητο: 10 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Συνοδεία από έμπειρους επαγγελματίες του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• ΦΠΑ 24%


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Για το πούλμαν:


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν την κατάθεση ολόκληρου του ποσού των 25 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.


Για τα αυτοκίνητα:


Η κατάθεση των 10 ευρώ μπορεί να γίνει εκ των προτέρων στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή με πληρωμή επί τόπου στο σημείο συνάντησης.


Στην κατάθεση μη ξεχνάτε να σημειώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Trail running ή αθλητικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως καλοκαιρινό ορειβατικό παντελόνι, καλοκαιρινό κολάν, βερμούδα, καλοκαιρινό γιλέκο, dri-fit ρούχα, t-shirt κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt (απαραιτήτως)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ (απαραιτήτως)
8. Χαρτομάντιλα
9. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες
10. Αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο
11. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

12. Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)


ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ