+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΗΣ ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΑΝΙ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ! 30/08 - 01/09

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΗΣ ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΑΝΙ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ! 30/08 - 01/09

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΗΣ ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΑΝΙ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ! 30/08-01/09

🌿 Green Εκδρομή στο Στενό της Αθαμανίας και τον Καταρράκτη Μαντάνι του Δαίμονα!
📆 Παρασκευή 30 Αυγούστου (μεσημέρι) – Σάββατο 31 Αυγούστου – Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024


💯 Νέες περιπέτειες και river trekking στις απομακρυσμένες και καλά κρυμμένες ορεινές γωνιές της Αθαμανίας και της Τζούρτζιας από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver! Στις παρυφές της νοτιοανατολικής Πίνδου και κάτω από τη σκιά του υψηλότερου όρους των Τζουμέρκων θα εξερευνήσουμε ένα φαράγγι που πραγματικά προκαλεί δέος, το «Στενό» του Μουτσιαρίτη ποταμού! Ενώ θα απολαύσουμε ακόμη παρέα και τον εντυπωσιακό καταρράκτη «Μαντάνι του Δαίμονα»! Τέλη Αυγούστου και εμείς αφήνουμε πίσω μας τον καύσωνα και τις πολυσύχναστες παραλίες, για να βουτήξουμε και τις δύο ημέρες σε αναζωογονητικά κρυστάλλινα νερά και δροσερούς καταρράκτες! Φορτώστε τις αποσκευές σας, μη ξεχάσετε με τίποτα τα μαγιό σας και φύγαμε για μία ακόμη Green περιπέτεια με τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! 


Αθαμανία


Η Αθαμανία είναι ένας ορεινός οικισμός, που βρίσκεται σε υψόμετρο 940 μ. στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων μεταξύ των νομών Τρικάλων, Άρτας και Ιωαννίνων. Με ελάχιστους πλέον κατοίκους, αλλά πολλούς παραδοσιακούς θρύλους και επιβλητικές κορυφές τριγύρω, μας καλεί να την εξερευνήσουμε! Απλώνεται κάτω από την ψηλότερη κορυφή των Αθαμανικών Όρεων μέσα σε πυκνή βλάστηση και άφθονα νερά. Η παλαιότερη τούρκικη ονομασία του οικισμού ήταν «Μουτσιάρα» και υποδηλώνει ένα μέρος όπου αναβλύζουν πολλά νερά! Ο Μουτσιαρίτικος ποταμός είναι παραπόταμος του Αχελώου και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό φαράγγι με χαρακτηριστική ιζηματογενή γεωμορφολογία. Το «Στενό», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, καταλήγει σε καταρράκτη και φυσικές κολυμπήθρες!


Τζούρτζια ή Αγ. Παρασκευή


Το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό της περιοχής του Ασπροποτάμου! Κρυμμένο ανάμεσα στους ορεινούς όγκους της Ν. Πίνδου σε υψόμετρο 950 μ. εγκαταλείφθηκε από τους ντόπιους το 1790, για να γλυτώσουν από το κυνήγι του Αλή Πασά. Στη συνέχεια επέστρεψαν να ανακαταλάβουν την περιοχή το 1822 μετά το θάνατο του Πασά, προσπαθώντας να εκδιώξουν τους Σαρακατσάνους βλάχους, που αυτός είχε εγκαταστήσει στην περιοχή. Το πέρασμα των δύο πληθυσμιακών ομάδων διαφαίνεται ακόμη τόσο από τους μαχαλάδες του οικισμού όσο και από τη διπλή ονομασία του χωριού. Από τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής είναι ο καταρράκτης, γνωστός με το όνομα «Μαντάνι του Δαίμονα ή του Διαβόλου»!


💚 Πρόγραμμα Εκδρομής Περιπέτειας


Σύντομα αναλυτικό πρόγραμμα.


Εκκίνηση από Θεσσαλονίκη. Οι κρατήσεις χωρίς οικονομική επιβάρυνση συνεχίζονται.


🏅 Green Oliver – Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων

📍  ΜΗ.Τ.Ε.0933Ε60000202201


✅ Adventure Travel & Hiking Tours

 Outdoor Activities & Workout

✅ Team Building & School Trips


☎️ 2310 283 534 📱 6977 212892

📧 [email protected]


📌 Thessaloniki – Athens

🌍 #GoExploreYourWorld

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ