+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΗΣ ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΑΝΙ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ! 30/08 - 01/09

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΗΣ ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΑΝΙ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ! 30/08 - 01/09

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΗΣ ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΑΝΙ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ! 30/08-01/09

🌿 Green Εκδρομή στο Στενό της Αθαμανίας και τον Καταρράκτη Μαντάνι του Δαίμονα!
📆 Παρασκευή 30 Αυγούστου (μεσημέρι) – Σάββατο 31 Αυγούστου – Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024


💯 Νέες περιπέτειες και river trekking από το γραφείο τουρισμού & υπαίθριων δραστηριοτήτων Green Oliver στις απομακρυσμένες και καλά κρυμμένες ορεινές γωνιές της Αθαμανίας και της Τζούρτζιας! Στις παρυφές της νοτιοανατολικής Πίνδου και κάτω από τη σκιά του υψηλότερου όρους των Τζουμέρκων θα εξερευνήσουμε ένα φαράγγι που πραγματικά προκαλεί δέος, το «Στενό» του Μουτσιαρίτη ποταμού! Ενώ θα απολαύσουμε ακόμη παρέα και τον εντυπωσιακό καταρράκτη «Μαντάνι του Δαίμονα»! Τέλη Αυγούστου και εμείς αφήνουμε πίσω μας τον καύσωνα και τις πολυσύχναστες παραλίες, για να βουτήξουμε και τις δύο ημέρες σε αναζωογονητικά κρυστάλλινα νερά και δροσερούς καταρράκτες! Φορτώστε τις αποσκευές σας, μη ξεχάσετε με τίποτα τα μαγιό σας και φύγαμε για μία ακόμη Green περιπέτεια με τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! 


Αθαμανία


Η Αθαμανία είναι ένας ορεινός οικισμός, που βρίσκεται σε υψόμετρο 940 μ. στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων μεταξύ των νομών Τρικάλων, Άρτας και Ιωαννίνων. Με ελάχιστους πλέον κατοίκους, αλλά πολλούς παραδοσιακούς θρύλους και επιβλητικές κορυφές τριγύρω, μας καλεί να την εξερευνήσουμε! Απλώνεται κάτω από την ψηλότερη κορυφή των Αθαμανικών Όρεων μέσα σε πυκνή βλάστηση και άφθονα νερά. Η παλαιότερη τούρκικη ονομασία του οικισμού ήταν «Μουτσιάρα» και υποδηλώνει ένα μέρος, όπου αναβλύζουν πολλά νερά! Ο Μουτσιαρίτικος ποταμός είναι παραπόταμος του Αχελώου και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό φαράγγι με χαρακτηριστική ιζηματογενή γεωμορφολογία. Το «Στενό», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, καταλήγει σε καταρράκτη και φυσικές κολυμπήθρες!


Τζούρτζια ή Αγ. Παρασκευή


Το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό της περιοχής του Ασπροποτάμου! Κρυμμένο ανάμεσα στους ορεινούς όγκους της Ν. Πίνδου σε υψόμετρο 950 μ. εγκαταλείφθηκε από τους ντόπιους το 1790, για να γλυτώσουν από το κυνήγι του Αλή Πασά. Στη συνέχεια επέστρεψαν να ανακαταλάβουν την περιοχή το 1822 μετά το θάνατό του. Από τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής είναι ο καταρράκτης, γνωστός με το όνομα «Μαντάνι του Δαίμονα ή του Διαβόλου»!


💚 Πρόγραμμα Εκδρομής Περιπέτειας


1η ημέρα – 30 Αυγούστου 2024


Αναχώρηση με λεωφορείο την Παρασκευή 30/08 το μεσημέρι για μία ακόμη μαγευτική εκδρομή σε ένα από τα πιο παρθένα και άγρια μέρη της Ελλάδας! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 15.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 15.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 15.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Το ταξίδι μας προς την απομονωμένη και ξεχασμένη Αθαμανία ξεκινά!


Η άφιξή μας στο χωριό υπολογίζεται γύρω στις 21.00, ενώ καθοδόν θα κάνουμε στάση για καφεδάκι και σνακ.


Αφού τακτοποιηθούμε στο χωριό, που αναμένεται να γίνει πραγματικά όλο Green με την ολοκληρωτική ειρηνική κατάληψή μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγάκι, αλλά και για να απολαύσουμε το βουκολικό τοπίο της άγνωστης ορεινής Ελλάδας!


2η ημέρα – 31 Αυγούστου 2024


Αφού ξυπνήσουμε άνετα και ωραία χωρίς να βιαζόμαστε σήμερα, θα πάρουμε το πρωινό μας, απολαμβάνοντας τις τοπικές γεύσεις του χωριού και της ευρύτερης ορεινής περιοχής.


Έπειτα θα ξεκινήσουμε το περπάτημά μας μέσα από τον οικισμό της Αθαμανίας προς το «Στενό» του Μουτσιαρίτη ποταμού! Ενώ θα έχουμε ήδη φορέσει τα μαγιό μας!


Διασχίζοντας τον οικισμό, θα κινηθούμε αρχικά σε χωματόδρομο παράλληλα με την κοίτη του ποταμού, μέχρι τελικά να εισέλθουμε στα απόκοσμα σπλάχνα του, από όπου θα ξεκινήσει η περιπέτειά μας!


Ένα river trekking ανάμεσα σε στενά περάσματα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς και άφθονα τρεχούμενα νερά! Εδώ είναι που θα χρειαστούμε και τα μαγιό μας, καθώς το νερό στο ποτάμι ενδέχεται να φτάνει μέχρι και τη μέση μας αναλόγως των πρόσφατων βροχοπτώσεων, ενώ ακόμη μπορεί και να κολυμπήσουμε λίγα μέτρα! Το σίγουρο είναι πως θα δροσιστούμε!


Στα μισά της διαδρομής μας περιμένει μία έκπληξη! Ένας μεγαλοπρεπής καταρράκτης, που πέφτει ορμητικά από μεγάλο υψόμετρο και δημιουργεί μία φυσική βάθρα, όπου και θα βουτήξουμε!


Αφού κάνουμε το μπάνιο μας, θα επιστρέψουμε ξανά μέσα από το ποτάμι ακολουθώντας την ίδια διαδρομή προς τα πίσω και τον ορεινό οικισμό.


Η σημερινή πεζοπορία, που περιλαμβάνει και river trekking φορώντας μαγιό και παπούτσια μέσα στο νερό, απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και την προσοχή μας λόγω της ολισθηρότητας του εδάφους και των διάσπαρτων βράχων μέσα στο ποτάμι.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 230 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 5.30 – 6.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 15+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μετά το τέλος της δραστηριότητας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό στο χωριό, ξεκούραση, αλλά και περιήγηση σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος πέριξ του χωριού, όπως τις αμέτρητες παραδοσιακές βρύσες, τα ξωκλήσια και φυσικά το Μέγα Λιθαριό!


3η ημέρα – 1 Σεπτεμβρίου 2024


Πρωτομηνιά και αφήνουμε την Αθαμανία, για να εξερευνήσουμε το «Μαντάνι του Διαβόλου»!


Αφού πάρουμε πρωινό, επιβιβαζόμαστε μαζί με τις αποσκευές μας και αναχωρούμε με το πούλμαν, για να μεταβούμε στη γειτονική Τζούρτζια (Αγ. Παρασκευή)!


Εκεί, χωρίς να χάσουμε χρόνο, ξεκινάμε τη διαδρομή μας από το ξωκλήσι του Αϊ-Γιώργη. Περνάμε δίπλα από την τσιμεντένια γέφυρα και συνεχίζουμε πάνω σε φαρδύ μονοπάτι δεξιά από το ποτάμι και βόρεια του χωριού. Μετά από ανάβαση μέσα από πλατάνια διασχίζουμε μεγάλο τμήμα σε λιβάδια, με το ποτάμι να βρίσκεται κάτω αριστερά μας. Στην απέναντι όχθη του ποταμού βρίσκεται το δάσος Ιτάμου, ένα από τα λίγα εναπομείναντα στον Ελλαδικό χώρο.


Τελειώνοντας το τμήμα με τα λιβάδια, συναντάμε και πάλι το ποτάμι, το οποίο περνάμε για δεύτερη φορά. Σε αυτό το σημείο και αναλόγως της στάθμης του νερού, θα επιλέξουμε εκείνη την ώρα μία από τις δύο επιλογές που μας προσφέρει το Μαντάνι του Δαίμονα! Θα κινηθούμε όλοι μαζί σε κάθε περίπτωση.


Είτε θα ακολουθήσουμε ανηφορικό τμήμα μέσα από ελατόδασος, μέχρι να κατηφορίσουμε προς τον καταρράκτη ακολουθώντας τη βουή των δαιμονισμένων νερών είτε θα κινηθούμε με river trekking μέσα από τις όχθες του ποταμού και πάνω σε βραχάκια, μέχρι να συναντήσουμε τον καθηλωτικό καταρράκτη!


Φτάνοντας τελικά, αντικρίζουμε τα ορμητικά νερά να πέφτουν από ύψος 15 μέτρων και για ακόμη μία φορά δε θα χάσουμε την ευκαιρία να δροσιστούμε στη βάθρα που σχηματίζεται!


Αφού απολαύσουμε το μεγαλείο της φύσης, θα ακολουθήσουμε την αντίθετη πορεία μέχρι να καταλήξουμε πίσω στο χωριό.


Η σημερινή πεζοπορία, που περιλαμβάνει και river trekking φορώντας μαγιό και παπούτσια μέσα στο νερό, απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και την προσοχή μας λόγω της ολισθηρότητας του εδάφους και των διάσπαρτων βράχων μέσα στο ποτάμι.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 350 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.30 – 5.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 15+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στη συνέχεια μας περιμένει μεσημεριανό φαγάκι, που θα κλείσει όμορφα την ξεχωριστή εκδρομή μας με τις περιπετειώδεις εξερευνήσεις!


Καθοδόν προς τη Θεσσαλονίκη θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε τις εντυπώσεις μας από τις νέες Green εμπειρίες μας στη φύση, ενώ θα κάνουμε και στάση για καφεδάκι.


Η επιστροφή μας υπολογίζεται γύρω στις 21.00, ενώ θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία των αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Δίκλινο δωμάτιο με διπλό κρεβάτι/άτομο στο Αρχοντικό Βελούσι: 197€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Δίκλινο δωμάτιο με διπλό κρεβάτι και καναπέ/άτομο στο Αρχοντικό Βελούσι: 200€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Τρίκλινο δωμάτιο με διπλό κρεβάτι και καναπέ/άτομο στο Αρχοντικό Βελούσι: 188€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Τετράκλινο δωμάτιο με 3 μονά κρεβάτια και καναπέ/άτομο στο Αρχοντικό Βελούσι: 186€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Τετράκλινο δωμάτιο με διπλό κρεβάτι και κουκέτα/άτομο στο Αρχοντικό Βελούσι: 186€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Τετράκλινη δίχωρη σουίτα με διπλό κρεβάτι και 2 καναπέδες/άτομο στο Αρχοντικό Βελούσι: 193€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Πεντάκλινο δίχωρο σπίτι στο χωριό της Αθαμανίας με διπλό κρεβάτι στον ένα χώρο και μονό κρεβάτι και κουκέτα στον άλλο χώρο: 184€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (το πρωινό σερβίρεται στο Αρχοντικό Βελούσι)


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

• 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό

• Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, που αντικαθιστά το φόρο διαμονής

3 Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

Κράνη

• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά

• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 65€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί ή να μεταφερθεί σε άλλη εκδρομή μέχρι και 9 Ιουλίου 2024. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ούτε μεταφέρεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 8 Αυγούστου 2024. Από την 9η Αυγούστου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή ούτε μεταφορά χρημάτων σε άλλη εκδρομή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 9 Ιουλίου 2024).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια και 2ο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών για το river trekking μέσα στην κοίτη και το φαράγγι (όχι σανδάλια ή πλαστικά παπουτσάκια), που θα βραχούν και θα χρησιμοποιηθούν και τις 2 ημέρες

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως καλοκαιρινό κολάν, ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, βερμούδα, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αμάνικο, αντιανεμικό, ισοθερμικό, fleece/μπουφάν κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)

5. Μικρό σακίδιο πλάτης (κατά προτίμηση αδιάβροχο)

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Επαρκή σνακ για όλες τις ημέρες, όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες, σαγιονάρες

10. Αντισηπτικό χεριών

11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)

12. Αστυνομική ταυτότητα

13. Μαγιό, πετσέτα (απαραιτήτως)

14. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ