+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ
ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 11/09 - 12/09

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ
ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 11/09 - 12/09

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

💯 Διήμερο στις Κορυφές του Ολύμπου || Σάββατο 11 – Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021


🌿 Ένα ορειβατικό διήμερο express στον Όλυμπο! Μία ακόμη οργανωμένη ανάβαση στο μυθικό βουνό από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver για δυνατούς και επίδοξους κατακτητές των υψηλότερων κορυφών του Ολύμπου! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


🌄 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


Αναλυτικό Πρόγραμμα


1η ημέρα


Αναχώρηση με ιδιωτικά οχήματα το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 07.30 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην αναχώρησή μας. Εάν υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται για συμμετοχή, αλλά δεν έχουν δικό τους όχημα, θα μεσολαβήσουμε με την ελπίδα να εξυπηρετηθούν όλοι.


Το ταξίδι μας προς τον επιβλητικό Όλυμπο, ένα από τα πλέον φημισμένα βουνά του κόσμου, έχει ήδη ξεκινήσει! Εκεί που η έντονη γοητεία της φύσης και η μυθοπλασία του βουνού σε ταξιδεύουν σε άλλη διάσταση!


Αφού φτάσουμε στη θέση Γκορτσιά (Διασταύρωση), η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1050 μ. περίπου και απέχει 14 χιλ. από το Λιτόχωρο, θα δώσουμε τις τελευταίες μας οδηγίες, θα φορέσουμε τα σακίδια μας και θα ξεκινήσουμε τη συναρπαστική ανάβασή μας!


Θα ακολουθήσουμε ορειβατικό μονοπάτι μέσα σε καταπράσινο δάσος μαύρης πεύκης, που θα γοητεύσει κάθε φυσιολάτρη! Μετά από πορεία 3 ωρών θα φτάσουμε στο καταφύγιο της «Πετρόστρουγκας» στα 1940 μ., όπου θα κάνουμε στάση ξεκούρασης.


Έπειτα, θα συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία ανάμεσα αρχικά από ρόμπολα ακολουθώντας το εντυπωσιακό μονοπάτι προς το «Οροπέδιο των Μουσών»!


Αφού μπούμε στο αλπικό πεδίο και περάσουμε την κορυφή Σκούρτα στα 2483 μ., θα διασχίσουμε το χαρακτηριστικό «Πέρασμα του Λαιμού», που συνεπαίρνει με την επιβλητική ομορφιά του! Μέχρι να βγούμε τελικά στο οροπέδιο για να καταλήξουμε στο καταφύγιο του «Γιώσου Αποστολίδη» στα 2700 μ.!


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11,5 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 6 – 7 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 3 (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)


Οι πρώτοι της ομάδας που θα φτάσουν στο οροπέδιο, θα έχουν χρόνο να ανεβούν στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, το Μύτικα στα 2918 μ., την πρώτη κιόλας μέρα! Μία ανάβαση που κόβει την ανάσα και θα πραγματοποιηθεί με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (σχοινί, κράνος, μποντριέ) και υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένου οδηγού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης με έξτρα χρέωση 35 ευρώ/άτομο. Η ανάβαση & κατάβαση στο Μύτικα θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες μέχρι να επιστρέψουμε πάλι πίσω στο καταφύγιο.


Οι υπόλοιποι, που θα φτάσουμε στο οροπέδιο λίγο αργότερα, θα έχουμε χρόνο να ανεβούμε στις κορυφές Μεγάλη Τούμπα (2801 μ.) και Προφήτης Ηλίας (2803 μ.).


Το βράδυ όλοι μαζί θα γευματίσουμε στο φιλόξενο καταφύγιο του «Γιώσου Αποστολίδη» απολαμβάνοντας τη μαγική ατμόσφαιρα του βουνού των Θεών, του μεγαλοπρεπή Ολύμπου!


2η ημέρα


Όσοι δεν ανεβήκαμε χθες στο Μύτικα και το επιθυμούμε, σήμερα είναι η δική μας μέρα! Θα σηκωθούμε νωρίς το πρωί και θα ξεκινήσουμε για την υψηλότερη κορυφή! Πάντα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (σχοινί, κράνος, μποντριέ) και υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένου οδηγού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (έξτρα χρέωση 35 ευρώ/άτομο). Η δραστηριότητα θα διαρκέσει συνολικά 3 ώρες μέχρι να επιστρέψουμε πίσω στο καταφύγιο.


Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε τις περιηγήσεις μας στο «Οροπέδιο των Μουσών» και τις τριγύρω κορυφούλες, Μεγάλη Τούμπα και Προφήτη Ηλία, απολαμβάνοντας το μαγευτικό πρωινό μας μέχρι να συγκεντρωθούμε όλοι και πάλι πίσω στο καταφύγιο.


Σημαντική Σημείωση: Εάν δημιουργηθεί ομάδα τουλάχιστον 3-4 ατόμων την 1η ή τη 2η ημέρα, μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάβαση, αντί για το Μύτικα, στην κορυφή του Στεφανιού, το «Θρόνο του Δία» στα 2909 μ.! Πάλι μέσα από παρόμοιο λούκι με αυτό του Μύτικα ακριβώς δίπλα του και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (έξτρα χρέωση 35 ευρώ/άτομο).


Αφού όλοι ολοκληρώσουμε τις αναβάσεις μας στις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου και απολαύσουμε ένα ρόφημα στο καταφύγιο, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής ακολουθώντας την ίδια εντυπωσιακή πορεία προς τα πίσω, με ενδιάμεση στάση ξεκούρασης στο καταφύγιο της «Πετρόστρουγκας», μέχρι να βγούμε και πάλι στην Γκορτσιά.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11,5 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη με τα ΙΧ μας ως τις 20.00.


Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


65€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Σημείωση: Έκπτωση 10%, τελική τιμή 58€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για προεξόφληση όλου του ποσού μέχρι 12 Φεβρουαρίου χωρίς δικαίωμα ακύρωσης συμμετοχής και επιστροφής χρημάτων. Εξαιρείται η περίπτωση ακύρωσης εκδρομής με απόφαση της πολιτείας λόγω της υγειονομικής κατάστασης, όπου θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή όλου του ποσού κανονικά.


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Διαμονή μίας ημέρας στο καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης»
• Έμπειροι, επαγγελματίες συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια Γραφείου Τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται η ανάβαση στο Μύτικα ή το Στεφάνι (έξτρα χρέωση 35 ευρώ/άτομο, επί τόπου πληρωμή στον εκπαιδευτή).


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver στο Facebook ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 30% του συνολικού ποσού τις επόμενες 5 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Εξόφληση υπολοίπου το αργότερο μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής.


Επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Επιστροφή 70% του χρηματικού ποσού (παρακράτηση προκαταβολής 30%) για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 14 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε ολοκληρώστε την εγγραφή σας καταθέτοντας άμεσα την προκαταβολή 30%.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Απαραίτητα για την Ανάβαση


1. Ορειβατικά παπούτσια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως t-shirt, βερμούδα, κολάν, ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, fleece, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως), εσώρουχα και κάλτσες
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για όλα τα προσωπικά αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt για την πρώτη ημέρα (εμφιαλωμένο νερό υπάρχει σε στα καταφύγια)
7. Σνακ για τις πεζοπορίες (όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ)
Σημείωση: Στα καταφύγια υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, όπου σερβίρετε πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, ενώ υπάρχουν και λίγα σνακ.
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια, μικρή πετσέτα προσώπου
9. Σεντόνι, μαξιλαροθήκη
10. Sleeping bag, σαγιονάρες
11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
12. Αντισηπτικό χεριών
13. Μάσκα προστασίας προσώπου


Σημείωση: Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Το πρόγραμμα αναβάσεων στις υψηλότερες κορυφές ενδέχεται να τροποποιηθεί χρονικά αναλόγως του αριθμού των συμμετεχόντων που επιθυμούν να ανεβούν στο Μύτικα και των καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ