+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΝΑΒΑΣΗ
ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ! 28/09 - 29/09

ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΝΑΒΑΣΗ
ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ! 28/09 - 29/09

ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ! 28-29/09

🌿 Διήμερη Ανάβαση στον Όλυμπο!

📆 Σάββατο 28 – Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024


💯 Olympus Express! Ένα ορειβατικό διήμερο από το Γραφείο Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver για 8η συνεχόμενη χρονιά στις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου! Μία ακόμη μοναδική εμπειρία στο «Σπίτι των Θεών» με επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς και εκπαιδευτές οδηγούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης, αλλά και ατελείωτο fun από την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας! Μία ακόμη οργανωμένη εκδρομή κατάλληλη για δυνατούς πεζοπόρους και επίδοξους κατακτητές των υψηλότερων κορυφών του Ολύμπου! Join the Green bus and be part of the Olympus trip για μία ακόμη χρονιά! Δυνατότητα συμμετοχής από όλη την Ελλάδα, με σημείο συνάντησης το Λιτόχωρο.


🙌 Δες το video από προηγούμενη ανάβασή μας στον Όλυμπο: Mount Olympus – A Mythical Experience | Green Oliver


✅ Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


💚 Πληροφορίες Ορειβατικής Εκδρομής


1η ημέρα – 28 Σεπτεμβρίου 2024


Αναχώρηση το Σάββατο 28/09 για ένα διήμερο περιπέτειας! Αναλυτικά:


• 06.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 06.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 06.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Το ταξίδι μας προς τον επιβλητικό Όλυμπο, ένα από τα πλέον φημισμένα βουνά του κόσμου, έχει ήδη ξεκινήσει! Εκεί που η γοητεία της φύσης και η μυθοπλασία του βουνού σε ταξιδεύουν σε άλλη διάσταση!


Αφού προηγηθεί ενδιάμεση στάση για σύντομο καφέ και σνακ κατά τη μετάβασή μας στον Όλυμπο, θα φτάσουμε με το λεωφορείο στα Πριόνια σε υψόμετρο 1100 μ. και σε απόσταση περίπου 18 χιλ. από το Λιτόχωρο. Εκεί θα δώσουμε τις τελευταίες μας οδηγίες, θα φορέσουμε τα ορειβατικά σακίδια μας και θα ξεκινήσουμε τη συναρπαστική ανάβαση!


Θα ακολουθήσουμε το πλέον καθιερωμένο ορειβατικό μονοπάτι του Ολύμπου, που είναι τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 και κινείται μέσα σε δάσος με πυκνά πεύκα, οξιές και έλατα, μέχρι να φτάσουμε στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» σε υψόμετρο περίπου 2100 μ.!


Εκεί στο φυσικό αυτό μπαλκόνι με την εξαιρετική θέα και τα εντυπωσιακά αιωνόβια ρόμπολα θα κάνουμε μικρή στάση για καφέ και σνακ.


Έπειτα θα συνεχίσουμε την ανάβασή μας, ακολουθώντας το μονοπάτι μέχρι τα 2480 μ., όπου θα συναντήσουμε μία διασταύρωση. Εκεί, εμείς θα στρίψουμε δεξιά για να κινηθούμε προς τα «Ζωνάρια»!


Και καθώς θα περνάμε μπροστά από το «Λούκι του Μύτικα», με τους πρώτους της ομάδας, που το επιθυμούν, θα έχουμε τη δυνατότητα να ανέβουμε στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, το Μύτικα στα 2918 μ.! Μία ανάβαση που κόβει την ανάσα και θα πραγματοποιηθεί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (παρέχονται σχοινί, κράνος, μποντριέ) και υπό την καθοδήγηση της ομάδας του πιστοποιημένου οδηγού και εκπαιδευτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης Παναγιώτη Γουμπέρη με έξτρα χρέωση 40€/άτομο. Η ανάβαση και η κατάβαση στο Μύτικα θα διαρκέσει περίπου 2.00 – 2.30 ώρες. Στη συνέχεια θα κινηθούμε προς το οροπέδιο.


Οι υπόλοιποι, που δε θα ανεβούμε στην κορυφή, θα τραβερσάρουμε το Μύτικα και το Στεφάνι, μέχρι να φτάσουμε απευθείας στο «Οροπέδιο των Μουσών» στα 2700 μ.! Εκεί θα έχουμε χρόνο να ανεβούμε στις πιο βατές κορυφές Μεγάλη Τούμπα (2801 μ.) και Προφήτης Ηλίας (2803 μ.).


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε την πρώτη ημέρα από τα Πριόνια μέχρι το οροπέδιο (χωρίς την ανάβαση στο Μύτικα) είναι απαιτητική και προϋποθέτει πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 1650 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 6.00 – 7.00 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 3 (κλίμακα 1 – 5, πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση)


Σημείωση: Το πέρασμα από τα «Ζωνάρια» είναι στενό και δεν ενδείκνυται για άτομα με υψοφοβία ή ακροφοβία.


Το βραδάκι θα βρεθούμε όλες και όλοι πάλι μαζί, για να ανταλλάξουμε τις μοναδικές εμπειρίες της συναρπαστικής ημέρας μας και να γευματίσουμε στο φιλόξενο καταφύγιο του «Γιώσου Αποστολίδη», όπου και θα διανυκτερεύσουμε απολαμβάνοντας τη μαγική ατμόσφαιρα του βουνού των Θεών!


2η ημέρα – 29 Σεπτεμβρίου 2024


Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν πρόλαβαν να ανεβούν χθες στο Μύτικα και το επιθυμούν, σήμερα είναι η δική τους μέρα! Θα σηκωθούμε νωρίς το πρωί και θα ξεκινήσουμε για την υψηλότερη κορυφή! Πάντα τον απαραίτητο εξοπλισμό (παρέχονται σχοινί, κράνος, μποντριέ) και υπό την καθοδήγηση της ομάδας του πιστοποιημένου οδηγού και εκπαιδευτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης Παναγιώτη Γουμπέρη με έξτρα χρέωση 40€/άτομο. Η δραστηριότητα θα διαρκέσει συνολικά 3.00 – 3.30 ώρες μέχρι να επιστρέψουμε πίσω στο καταφύγιο.


Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε τις περιηγήσεις μας στο «Οροπέδιο των Μουσών» και τις τριγύρω κορυφούλες, απολαμβάνοντας το μαγευτικό πρωινό μας, μέχρι να συγκεντρωθούμε πάλι μαζί με όλη την ομάδα.


Σημείωση: Εάν δημιουργηθεί ομάδα τουλάχιστον 3-4 ατόμων, θα πραγματοποιηθεί ανάβαση και στην κορυφή του Στεφανιού, το «Θρόνο του Δία» στα 2909 μ., που είναι πιο απαιτητική από το Μύτικα! Πάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό, που παρέχεται (σχοινί, κράνος, μποντριέ) και υπό την καθοδήγηση της ομάδας του πιστοποιημένου οδηγού και εκπαιδευτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης Παναγιώτη Γουμπέρη με έξτρα χρέωση 40€/άτομο.


Αφού έχουμε τελειώσει με τις αναβάσεις μας στις υψηλότερες κορυφές, το ταξίδι μας στον Όλυμπο συνεχίζεται! Έφτασε η ώρα για να ξεκινήσουμε την κατάβασή μας, ακολουθώντας τώρα διαφορετική διαδρομή!


Θα διασχίσουμε πρώτα το χαρακτηριστικό «Πέρασμα του Λαιμού», που ενώνει το «Οροπέδιο των Μουσών» με την κορυφή Σκούρτα στα 2483 μ. Μία από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές του Ολύμπου με πραγματικά μαγευτικές εικόνες! Έπειτα θα συνεχίσουμε την κατάβασή μας προς το καταφύγιο της «Πετρόστρουγκας» στα 1940 μ., όπου θα κάνουμε στάση για σνακ και καφέ.


Η κατηφορική μας πορεία θα συνεχιστεί αργότερα διασχίζοντας ένα καταπράσινο δάσος μαύρης πεύκης, με τελικό προορισμό τη θέση Γκορτσιά (Διασταύρωση), η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1050 μ. περίπου, όπου θα μας περιμένει το πούλμαν για την επιστροφή μας.


Η διαδρομή μας σήμερα από το οροπέδιο μέχρι την Γκορτσιά είναι κυρίως κατάβαση και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11,5 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολική υψομετρική κατάβαση: 1650 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 5.30 – 6.30 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


Θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο, θα ανταλλάξουμε τις εντυπώσεις μας από την ολοκληρωμένη εμπειρία του Ολύμπου και φυσικά θα κάνουμε τις καθιερωμένες κληρώσεις μας!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 20.00 – 20.30, όπου θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• 109€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Για τις φίλες και τους φίλους μας από όλη την Ελλάδα, που θα έρθουν στο Λιτόχωρο απευθείας, θα επιβιβαστούν από εκεί στο λεωφορείο μας και δε θα χρειαστούν τη μεταφορά από και προς τη Θεσσαλονίκη, το κόστος συμμετοχής στην εκδρομή διαμορφώνεται ως εξής:


99€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Όλες οι μεταφορές με ιδιωτικό λεωφορείο, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Μία διανυκτέρευση στο καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης»
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Η προαιρετική ανάβαση στο Μύτικα ή το Στεφάνι με εξοπλισμό (έξτρα χρέωση 40€/άτομο, επί τόπου πληρωμή στον εκπαιδευτή)
• Διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


Σημείωση: Σε περίπτωση που η πολιτεία καθιερώσει εισιτήριο για την πρόσβαση στον Όλυμπο ανά άτομο/ανά ημέρα, καθώς και χρέωση για τη διέλευση του λεωφορείου, θα υπάρχει η ανάλογη προσαύξηση του κόστους συμμετοχής στην εκδρομή για όλους τους συμμετέχοντες. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι και φέτος δε θα τεθεί σε ισχύ.


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η διανυκτέρευση στο καταφύγιο θα γίνει σε δωμάτια με κουκέτες.
• Στο καταφύγιο υπάρχουν μόνο τουαλέτες, χωρίς ντουζ.

 

✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 35€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί ή να μεταφερθεί σε άλλη εκδρομή μέχρι και 4 Ιουλίου 2024. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ούτε μεταφέρεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2024. Από την 5η Σεπτεμβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή ούτε μεταφορά χρημάτων σε άλλη εκδρομή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 4 Ιουλίου 2024).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια (υποχρεωτικά)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά, αλλά χρήσιμα)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, fleece, ισοθερμικό, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως), εσώρουχα και κάλτσες
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης 35 – 50 lt για την ανάβαση
6. Παγούρι ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
Σημείωση: Στα καταφύγια υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, όπου σερβίρεται πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, καθώς επίσης νερό και λίγα σνακ.
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια, αντισηπτικό χεριών
9. Είδη προσωπικής υγιεινής
10. Σεντόνι, μαξιλαροθήκη, sleeping bag, σαγιονάρες
11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
12. Αστυνομική ταυτότητα
13. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ