+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΝΑΒΑΣΗ
ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 16/09 - 17/09

ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΝΑΒΑΣΗ
ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 16/09 - 17/09

ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 16/09 – 17/09

🌿 Διήμερη Ανάβαση στον Όλυμπο

📆 Σάββατο 16 – Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023


💯 Olympus Express! Ένα ορειβατικό διήμερο από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver για 7η συνεχόμενη χρονιά στις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου! Μία ακόμη μοναδική εμπειρία στο «Σπίτι των Θεών» με επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς για μία ασφαλή ανάβαση, αλλά και ατελείωτο fun από την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας! Μία οργανωμένη εκδρομή κατάλληλη για δυνατούς πεζοπόρους και επίδοξους κατακτητές των υψηλότερων κορυφών του Ολύμπου! Join the Green bus and be part of the Olympus trip για μία ακόμη χρονιά!


🙌 Δες το video από προηγούμενη ανάβασή μας στον Όλυμπο: Mount Olympus – A Mythical Experience | Green Oliver


🌄 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


💚 Πληροφορίες Ορειβατικής Εκδρομής


1η ημέρα – 16 Σεπτεμβρίου 2023


Αναχώρηση το Σάββατο 16/09 για ένα διήμερο περιπέτειας! Αναλυτικά:


• 06.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 06.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 07.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Το ταξίδι μας προς τον επιβλητικό Όλυμπο, ένα από τα πλέον φημισμένα βουνά του κόσμου, έχει ήδη ξεκινήσει! Εκεί που η γοητεία της φύσης και η μυθοπλασία του βουνού σε ταξιδεύουν σε άλλη διάσταση!


Αφού προηγηθεί ενδιάμεση στάση για σύντομο καφέ και σνακ κατά τη μετάβασή μας στον Όλυμπο, θα φτάσουμε στη θέση Γκορτσιά (Διασταύρωση), η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1050 μ. περίπου και απέχει 14 χιλ. από το Λιτόχωρο.


Θα ακολουθήσουμε ορειβατικό μονοπάτι μέσα σε καταπράσινο δάσος μαύρης πεύκης και ρόμπολων, που θα γοητεύσει κάθε φυσιολάτρη! Μετά από πορεία 3 ωρών θα φτάσουμε στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας στα 1940 μ., όπου θα κάνουμε σύντομη στάση ξεκούρασης.


Έπειτα, θα συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία ακολουθώντας το εντυπωσιακό μονοπάτι προς το Οροπέδιο των Μουσών!


Αφού περάσουμε την κορυφή Σκούρτα στα 2483 μ. και διασχίσουμε το χαρακτηριστικό «πέρασμα» του Λαιμού, που συνεπαίρνει με την επιβλητική ομορφιά του, θα βγούμε στο οροπέδιο, για να καταλήξουμε στο καταφύγιο του Γιώσου Αποστολίδη στα 2700 μ.!


Πρόκειται για μία ορειβατική διαδρομή με υψομετρική ανάβαση 1650 μ. περίπου, που απαιτεί πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις):  6 – 7 ώρες

• Ελάχιστο υψόμετρο: 1050 μέτρα

• Μέγιστο υψόμετρο: 2700 μέτρα

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 3 (κλίμακα 1 – 5, πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση)


Με όσες και όσους το επιθυμούν θα συνεχίσουμε το απόγευμα τις περιηγήσεις μας στο «Οροπέδιο των Μουσών» και τις τριγύρω κορυφούλες, Μικρή και Μεγάλη Τούμπα, αλλά και Προφήτη Ηλία!


Ενώ το βράδυ θα γευματίσουμε στο καταφύγιο, απολαμβάνοντας τη μαγική ατμόσφαιρα του βουνού των Θεών, του μεγαλοπρεπή Ολύμπου!


2η ημέρα – 17 Σεπτεμβρίου 2023


Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό, θα ξεκινήσουμε την πορεία μας προς τις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου!


Θα ξεκινήσουμε όλες και όλοι μαζί ακολουθώντας το μονοπάτι που τραβερσάρει μπροστά από τα λούκια του Στεφανιού και του Μύτικα, γνωστό και ως «Ζωνάρια»!


Μέχρι να φτάσουμε σε διασταύρωση, από όπου θα στρίψουμε πάνω δεξιά για τις κορυφές Σκάλα (2866 μ.) και Σκολιό (2911 μ.)!


Θα ακολουθήσουμε ορειβατικό μονοπάτι, γνωστό και ως «Γολγοθάς» λόγω της έντονης κλίσης, και αφού περάσουμε από τη Σκάλα, θα κινηθούμε προς τα αριστερά μέχρι το Σκολιό, μία από τις τρεις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον Μύτικα!


Αφού απολαύσουμε την εντυπωσιακή θέα, επειτα θα κινηθούμε πίσω προς τη διασταύρωση, για να ακολουθήσουμε αυτή τη φορά το πλέον καθιερωμένο ορειβατικό μονοπάτι του Ολύμπου, που είναι τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 και θα μας κατεβάσει μέχρι το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» σε υψόμετρο περίπου 2100 μ.!


Εκεί θα κάνουμε break για μεσημεριανό και καφεδάκι, μέχρι να συνεχίσουμε και πάλι την κατάβασή μας. Θα κινηθούμε μέσα σε δάσος με πυκνά πεύκα, οξιές και έλατα, μέχρι να φτάσουμε τελικά στα Πριόνια σε υψόμετρο 1100 μ.


Πρόκειται για μία ορειβατική διαδρομή, που απαιτεί πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 13,5 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 7 – 8 ώρες

• Ελάχιστο υψόμετρο: 1100 μέτρα

• Μέγιστο υψόμετρο: 2911 μέτρα

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 3 (κλίμακα 1 – 5, πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση)


Σημειώσεις:


• Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή μέχρι το Σκολιό, θα στρίψουν στη διασταύρωση προς τα αριστερά και κάτω, για να πάρουν απευθείας το μονοπάτι προς το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», όπου θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο. (Συνολικό μήκος διαδρομής: 10,5 χιλ., συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 – 6 ώρες, βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+)

• Το πέρασμα από τα «Ζωνάρια», που θα περάσουμε όλες και όλοι, είναι στενό και δεν ενδείκνυται για άτομα με υψοφοβία ή ακροφοβία.


Στα Πριόνια θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας, θα ανταλλάξουμε τις εντυπώσεις μας από μία ακόμη δυνατή εμπειρία του Ολύμπου και φυσικά θα κάνουμε τις καθιερωμένες κληρώσεις μας!


Κατά τη επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


105€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Προσφορά Early Bird (Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)


93€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Απαραίτητη προϋπόθεση της Early Bird προσφοράς είναι η προεξόφληση όλου του ποσού Χωρίς Δικαίωμα Ακύρωσης Συμμετοχής και Επιστροφής Χρημάτων τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία της κράτησης. Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις μέχρι και 13 Φεβρουαρίου 2023. Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο, θα πραγματοποιηθεί επιστροφή όλου του ποσού.


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη και επιστροφή
• 1 διανυκτέρευση στο καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης»
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


Επιπλέον Παρατηρήσεις:


• Η διανυκτέρευση στο καταφύγιο πραγματοποιείται σε δωμάτια με κουκέτες.
• Στο καταφύγιο υπάρχουν τουαλέτες, αλλά όχι ντουζ.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 35€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 24 Μαρτίου 2023. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 24 Μαρτίου 2023.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι και 4 Αυγούστου 2023. Μετά την 4η Αυγούστου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (Σημειώσεις: 1. Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 24 Μαρτίου 2023, 2. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 24 Μαρτίου 2023).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια (υποχρεωτικά)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, fleece, ισοθερμικό, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως), εσώρουχα και κάλτσες
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης με αδιάβροχο κάλυμμα 35 – 50 lt για την ανάβαση
6. Παγούρι ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
Σημείωση: Στα καταφύγια υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, όπου σερβίρεται πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, καθώς επίσης νερό και λίγα σνακ.
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια, αντισηπτικό χεριών
9. Είδη προσωπικής υγιεινής
10. Σεντόνι, μαξιλαροθήκη, sleeping bag, σαγιονάρες
11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
12. Αστυνομική ταυτότητα
13. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ