+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΒΙΚΟΥ & ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ
ΜΠΑΛΤΑ ΝΤΙ ΣΤΡΙΓΚΑ VOL. 2 28/05 - 29/05

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΒΙΚΟΥ & ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ
ΜΠΑΛΤΑ ΝΤΙ ΣΤΡΙΓΚΑ VOL. 2 28/05 - 29/05

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΒΙΚΟΥ & ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΜΠΑΛΤΑ ΝΤΙ ΣΤΡΙΓΚΑ VOL. 2 28-29.05

🌿 Διάσχιση Φαραγγιού Βίκου & Καταρράκτες Μπάλτα Ντι Στρίγκα Vol. 2 || 28 – 29 Μαΐου 2022


💯 Μία εκδρομή πεζοπορίας και εξερεύνησης στο ξακουστό φαράγγι του Βίκου και τους καταρράκτες Μπάλτα Ντι Στρίγκα! Ένα διήμερο ταξίδι για πεζοπόρους και φυσιολάτρες σχεδιασμένο από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα στα αγαπημένα Ζαγοροχώρια! Ενώ η διανυκτέρευσή μας θα γίνει στο πετρόχτιστο Μονοδένδρι, που στέκεται ακριβώς πάνω από το φαράγγι του Βίκου! Join the Green bus and be part of the nature trip!


Φαράγγι του Βίκου


Το φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στο βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα, μόλις 1100 μ. στο στενότερο σημείο του και βάθος που ξεπερνά τα 900 μ.! To μήκος του είναι 12 χιλ. και το μέγιστο ύψος του 1200 μ. Πρόκειται για ένα από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου, που κεντρίζει το ενδιαφέρον πεζοπόρων από κάθε άκρη της γης!


Το φαράγγι δημιουργήθηκε μετά από έντονες γεωλογικές ανακατατάξεις κατά τη διάρκεια των γεωλογικών εποχών. Τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή που έχουν εντοπισθεί, χρονολογήθηκαν στο 40.000 π.Χ.


Αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, στην περιοχή του οποίου βρίσκει καταφύγιο μεγάλη ποικιλία σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας. Μάλιστα, μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα τα βότανα του φαραγγιού χρησιμοποιούνταν από πρακτικούς γιατρούς, τους λεγόμενους «βικογιατρούς», για θεραπευτικούς σκοπούς.


Καταρράκτες Μπάλτα Ντι Στρίγκα


Μπάλτα Ντι Στρίγκα, που στα βλάχικα σημαίνει «οβίρα (μικρή λίμνη) της κραυγής»! Πρόκειται για εντυπωσιακούς καταρράκτες, που βρίσκονται στο Ηλιοχώρι στις ανατολικές πλαγιές της Τύμφης.


Συγκεκριμένα, είναι ένα σύμπλεγμα τριών καταρρακτών στην κοίτη του Κρυοπόταμου, μέσα σε ένα συγκλονιστικό τοπίο που μαγεύει με την καταπράσινη γοητεία του.


Ζαγοροχώρια


Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα σύμπλεγμα από 46 μικρά χωριά σκορπισμένα στους πρόποδες της Πίνδου. Στο επιβλητικό φυσικό τοπίο τους κυριαρχούν ορμητικά ποτάμια και εντυπωσιακοί καταρράκτες, χαράδρες και βαθιά φαράγγια, καταπράσινα δάση και απόκρημνα βουνά!


Ένα μέρος πραγματικά ονειρικό, κατάλληλο για ένα διήμερο απόδρασης από τα συνηθισμένα!


Ορμητήριο μας θα αποτελέσει το γραφικό Μονοδένδρι, που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1060 μέτρων. Η θέση του Μονοδενδρίου είναι ιδανική, αφού βρίσκεται ανάμεσα στο εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου, που θα διασχίσουμε, και τους πέτρινους πύργους της Οξιάς, συνθέτοντας ένα τοπίο παραμυθένιας ομορφιάς!


💚 Πρόγραμμα Εκδρομής


1η ημέρα


Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο 28/05 νωρίς το πρωί για ένα μαγευτικό διήμερο πεζοπορίας και εξερεύνησης! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 06.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 06.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Πρώτος προορισμός μας ένα από τα Βλαχοχώρια του Ζαγορίου, το γραφικό Ηλιοχώρι, που είναι χτισμένο στα 950 μ.!


Αφού φτάσουμε στην πλατεία του χωριού, θα ακολουθήσουμε το κατηφορικό μονοπάτι μέσα σε φύση που οργιάζει, μέχρι να καταλήξουμε στους καταρράκτες Μπάλτα Ντι Στρίγκα!


Πρόκειται για το μυστικό του χωριού, ένα μαγευτικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς, που θα μας ταξιδέψει για λίγο μακριά από την καθημερινότητα! Ό μεγαλύτερος καταρράκτης που φτάνει τα 25 μ. και τα καταπράσινα χρώματα που συνθέτουν την παραμυθένια εικόνα θα μας «πάρουν» πραγματικά τα μυαλά, ενώ όσοι είναι αρκετά τολμηροί θα έχουν τη δυνατότητα και για βουτιά στα παγωμένα νερά!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία προς τα πίσω, που τώρα όμως θα είναι ανηφορική μέχρι να καταλήξουμε και πάλι λίγο έξω από το χωριό.


Η συνολική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι σύντομη, ωστόσο προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση, ενώ είναι χρήσιμα και τα μπατόν πεζοπορίας.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 4 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Υψομετρική ανάβαση: 250 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Έπειτα, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με επόμενη στάση μας στο Τσεπέλοβο! Πρόκειται για το μεγαλύτερο χωριό σε πληθυσμό του Ζαγορίου, που διατηρεί ακόμη την παραδοσιακή πετρόχτιστη αρχιτεκτονική. Στο Τσεπέλοβο ξεχωρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, που χτίστηκε το 18ο αιώνα και αγιογραφήθηκε το 1786 από τους δεξιοτέχνες αγιογράφους από το Καπέσοβο.


Εκεί, θα είμαστε ελεύθεροι για να απολαύσουμε το γνήσιο ηπειρώτικο φαγητό στα ταβερνάκια του χωριού!


Στο Μονοδένδρι θα φτάσουμε ως τις 19.00, όπου και θα τακτοποιηθούμε στους όμορφους ξενώνες μας.


Ενώ στη συνέχεια θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για μία επίσκεψη στη Μονή της Αγ. Παρασκευής με θέα στο φαράγγι του Βίκου που κόβει την ανάσα! Και στη συνέχεια θα είμαστε ελεύθεροι για βραδινή βόλτα στο χωριό, γλυκό και ηπειρώτικη πίτα!


2η ημέρα


Έφτασε η μεγάλη μέρα!


Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό στους ξενώνες μας, θα κάνουμε check out και θα ξεκινήσουμε την εμπειρία ζωής, τη διάσχιση του περίφημου φαραγγιού του Βίκου! Μία πεζοπορία από το Μονοδένδρι με τελικό προορισμό το χωριό Βίκος!


Στην αρχή θα χρειαστούμε περίπου 50 λεπτά για την κατάβασή μας μέσω μονοπατιού μέχρι την κοίτη του ποταμού. Και από εκεί θα ακολουθήσουμε την πιο εντυπωσιακή πορεία του ταξιδιού μας ανάμεσα από εντυπωσιακούς βράχους και μέσα ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον που εναλλάσσεται διαρκώς και εντυπωσιάζει!


Θα δούμε το υγρό στοιχείο της φύσης να ξεχειλίζει, ενώ θα παρατηρήσουμε ακόμη σπάνια βότανα και φυτά που συναντά κανείς μόνο μέσα στο φαράγγι του Βίκου!


Θα επισκεφθούμε φυσικά και τις πηγές του Βοϊδομάτη, εκεί από όπου αναβλύζει ίσως το πιο κρύο νερό της Ελλάδας και όποια/όποιος το επιθυμεί, θα έχει τη δυνατότητα να το νιώσει κιόλας με βουτιά στα κρυστάλλινα νερά!


Μετά από τέσσερις πέντε ώρες συναρπαστικής πεζοπορίας μέσα στο φαράγγι θα αρχίσουμε να ανηφορίζουμε προσεγγίζοντας το χωριό Βίκος.


Η πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση, ενώ τα μπατόν πεζοπορίας είναι χρήσιμα.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 15 χιλ. (διάσχιση)
• Υψομετρική ανάβαση: 450 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 6 – 7 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Έχοντας ολοκληρώσει τη μαγευτική πορεία μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό γεύμα, που θα είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών μας!


Επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 21.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 150€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 130€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 122€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

 

Προσφορά Early Bird -10%

 

• Μονόκλινο δωμάτιο: 135€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 117€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 110€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

 

Απαραίτητη προϋπόθεση της Early Bird προσφοράς είναι η προεξόφληση όλου του ποσού μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2022 χωρίς δικαίωμα ακύρωσης συμμετοχής και επιστροφής χρημάτων. Εξαιρείται η περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο, όπου θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή όλου του ποσού.


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 1 διανυκτέρευση με πρωινό στα ξενοδοχεία Αρχοντικό Ζαρκάδα, Zagori Philoxenia, και Hotel Matzato στο Μονοδένδρι
• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση
2 επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


Σημείωση: Όλα τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected]r, με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 50€ τις επόμενες 5 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 18 Μαρτίου 2022. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 29 Απρίλιου 2022. Μετά την 29η Απριλίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 18 Μαρτίου 2022).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, ορειβατικό παντελόνι, βερμούδα, γιλέκο, fleece, ισοθερμικό, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου
12. Ταυτότητα
13. Απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά που αφορούν τον κορονοϊό, για την επιβίβαση στο πούλμαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η πολιτεία
14. Μαγιό, πετσέτα (προαιρετικά για τους καταρράκτες και τις πηγές)
15. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.


ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ