+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

CANYONING ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ
ΤΟΥ ΟΡΛΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ! 16/06

CANYONING ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ
ΤΟΥ ΟΡΛΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ! 16/06

CANYONING ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΟΡΛΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ! 16/06

🧗‍Canyoning στο φαράγγι του Ορλιά στον Όλυμπο!

📆 Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

 

💯 To Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver ανεβάζει ξανά την αδρεναλίνη στα ύψη και επισκέπτεται τον Όλυμπο αυτή τη φορά για μία μοναδική εμπειρία canyoning στο παραμυθένιο φαράγγι του Ορλιά! Μία πραγματικά συναρπαστική εξόρμηση διαφορετική από τις άλλες, κατάλληλη για όσες και όσους αναζητούν τις «δυνατές» εμπειρίες και την έντονη δράση! Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


💚 Φαράγγι Ορλιά & Εθνικός Δρυμός Ολύμπου


Το φαράγγι του Ορλιά βρίσκεται στον Όλυμπο σε μία ιδιαίτερα όμορφη πλευρά του βουνού! Ακολουθώντας τη ροή των νερών, το φαράγγι προσφέρει μοναδικές εικόνες και εμπειρίες από νεροτσουλήθρες, διαδοχικά rappel, flying fox και βουτιές σε κρυστάλλινες βάθρες! Aποκαλύπτει ακόμη στους επίδοξους canyoners μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες του Ολύμπου!


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


👌 Πληροφορίες Δραστηριότητας

 

Αφού φτάσουμε στο εκκλησάκι του Αγ. Κωνσταντίνου πάνω από το Δίον στον Όλυμπο, θα πεζοπορήσουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να εισέλθουμε στα σπλάχνα του φαραγγιού!


Εκεί στην είσοδό του, θα κάνουμε ένα σύντομο μάθημα για τη δραστηριότητα του canyoning πριν ξεκινήσουμε την κατάβασή μας!


Συνολικός χρόνος κατάβασης του φαραγγιού περίπου 4 ώρες.


Η δραστηριότητα απευθύνεται στις περισσότερες και τους περισσότερους και δε χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία. Αρκούν ικανοποιητική φυσική κατάσταση, γνώση βασικής κολύμβησης και σίγουρα έλλειψη υψοφοβίας!


🔎 Πληροφορίες Μετακίνησης


Η μετακίνηση από τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων. Οι συνοδοί της εκδρομής μπορούν να μεταφέρουν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, που δεν έχουν δικό τους όχημα. Όσες και όσοι από τους υπολοίπους έχετε διαθέσιμο ΙΧ, εφόσον το επιθυμείτε, θα μπορούσατε να το μοιραστείτε με άλλους συμμετέχοντες για τη μετακίνηση (carpool). To κόστος ανά άτομο σε κάθε όχημα είναι περίπου 8 – 11€ (ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων ανά όχημα). Το τουριστικό γραφείο Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και τη μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ προς και από τον Όλυμπο.


Η συνάντηση για την αναχώρησή μας είναι στις 08.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην αναχώρησή μας.


Η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται γύρω στις 18.00 – 19.00.


Πληροφορίες Συμμετοχής


65€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


Επαγγελματίες, έμπειροι και πιστοποιημένοι οδηγοί canyoning (ICAN) του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Στολή neoprene (ολόσωμη και μπλούζα)
• Καλτσάκια neoprene
• Ζώνη ασφαλείας – μποντριέ
• Κράνος
• Σάκοι, στεγανά βαρελάκια, σχοινιά
• Φωτογραφική κάλυψη
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 11 Ιουνίου 2024. Από 12 Ιουνίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 11 Ιουνίου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Τrail running, approach ή αθλητικά παπούτσια με αντιολισθητική σόλα (για τη σύντομη πεζοπορία και τη δραστηριότητα canyoning – θα χρειαστεί να περπατήσουμε στο νερό και να κολυμπήσουμε φορώντας τα παπούτσια μας)
2. Mαγιό και πετσέτα (το μαγιό μπορείτε να το φοράτε ήδη κάτω από τα ρούχα)
3. Μπλουζάκι από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα κοντομάνικο/μακρυμάνικο ή ισοθερμικό (προαιρετικά)
4. 2ο ζευγάρι παπούτσια
5. Νερό 1,5 lt
6. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, σοκολάτες, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
7. Αντισηπτικό χεριών
8. Αλλαξιά ρούχων


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ