+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

CANYONING ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΡΑΠΛΑΚΟΣ
ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 12/09

CANYONING ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΡΑΠΛΑΚΟΣ
ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 12/09

CANYONING ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΡΑΠΛΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

🌿 Canyoning στο Φαράγγι Αραπλάκος στον Όλυμπο || Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, 08.00 – 19.00


💯  Το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και επισκέπτεται τον Όλυμπο για μία μοναδική εμπειρία canyoning στo φαράγγι του Αραπλάκου!


🌲 Φαράγγι Αραπλάκος & Εθνικός Δρυμός Ολύμπου


Το φαράγγι του Αραπλάκου βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά του Ορλιά και της Αγίας Κόρης στη βορειοανατολική μεριά του Ολύμπου και έχει νερό όλο το χρόνο. Είναι ένα σχετικά εύκολο φαράγγι, που προσφέρει ωστόσο δυνατές συγκινήσεις με την αδρεναλίνη να ανεβαίνει στα ύψη!


Πρόκειται για ένα ανοιχτό φαράγγι με πλούσια βλάστηση και πεντακάθαρα νερά, όπου θα πραγματοποιήσουμε μέσα σε μία ατμόσφαιρα πραγματικά ονειρεμένη καταβάσεις με σχοινί, βουτιές και τσουλήθρες στις φυσικές “πισίνες” του!


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


🧗‍♀‍ Πληροφορίες Δραστηριότητας


Αφού προσεγγίσουμε το φαράγγι του Αραπλάκου με τα ΙΧ, θα πεζοπορήσουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να εισέλθουμε στα σπλάχνα του!


Εκεί στην είσοδο του φαραγγιού θα κάνουμε ένα σύντομο μάθημα για τη δραστηριότητα του canyoning πριν ξεκινήσουμε την κατάβασή μας!


Συνολικός χρόνος κατάβασης του φαραγγιού περίπου 4 ώρες.


Η δραστηριότητα απευθύνεται στους περισσότερους και δε χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία. Αρκούν καλή φυσική κατάσταση, γνώση βασικής κολύμβησης και σίγουρα έλλειψη υψοφοβίας!


Εικόνες από το φαράγγι μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://canyoning-caving.blogspot.com/2011/05/blog-post.html?fbclid=IwAR13Za4Ojcde0SEgcvtHtUjvm1N7bGcfZruFa7CvCJ5xitPTnmhj9agu5ls


🔎 Γενικές Πληροφορίες


Αναχώρηση στις 08.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την αναχώρησή μας για την ασφαλή διεξαγωγή της δραστηριότητας σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας κατά COVID-19, όπως ορίζει η πολιτεία.


Επιστροφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γύρω στις 19.00.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής στη δραστηριότητα / άτομο: 50 ευρώ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Πιστοποιημένοι οδηγοί canyoning Ζάχαρης Αριστείδης, Ζερβόπουλος Χρυσόστομος (ICAN)
• Στολή neoprene (ολόσωμη και μπλούζα)
• Καλτσάκια neoprene
• Ζώνη ασφαλείας – μποντριέ
• Κράνος
• Σάκοι, στεγανά βαρελάκια, σχοινιά
• Φωτογραφική κάλυψη
• Φαρμακείο
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)


Σημαντική σημείωση: Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί ομαδικά από Θεσσαλονίκη με ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων κατόπιν συνεννόησης με κόστος ανά άτομο περίπου 7 – 10 ευρώ (ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων ανά όχημα). Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και τη μεταφορά των συμμετεχόντων.


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης. Εξόφληση συμμετοχής στο σημείο συνάντησης.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Περιορισμένες θέσεις.


📌 Τι να έχω μαζί μου στην εξόρμηση


1. Τrail running, approach ή αθλητικά παπούτσια με αντιολισθητική σόλα (για τη σύντομη πεζοπορία και τη δραστηριότητα canyoning – θα χρειαστεί να περπατήσουμε στο νερό και να κολυμπήσουμε φορώντας τα παπούτσια μας)
2. Mαγιό και πετσέτα
3. Μπλουζάκι τύπου dri-fit κοντομάνικο/μακρυμάνικο ή ισοθερμικό (προαιρετικά)
4. 2ο ζευγάρι παπούτσια
5. Νερό
6. Σνακ όπως σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια κλπ
7. Αντισηπτικό χεριών

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ