+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
ΕΙΡΗΝΗΣ & ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 25/03 - 27/03

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
ΕΙΡΗΝΗΣ & ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 25/03 - 27/03

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 25-27.03

🌿 Πεζοπορικό Τριήμερο 25ης Μαρτίου στα Μονοπάτια Ειρήνης & την Καστοριά  || Παρασκευή 25 – Σάββατο 26 – Κυριακή 27 Μαρτίου 2022


💯 Το Τριήμερο της 25ης Μαρτίου του 2022 μας ανήκει και θα είναι ξεχωριστό! Ένα Green Oliver ταξίδι πεζοπορίας και εξερεύνησης στα Μονοπάτια Ειρήνης, μία εκδρομή με ατελείωτες «σουλατσάδες» στην ερωτική πόλη της Καστοριάς! Νέες εμπειρίες και συγκινήσεις σε άγνωστους προορισμούς της ελληνικής φύσης, αλλά με το ίδιο αστείρευτο Green Oliver μπρίο και κέφι! Join the Green bus and be part of the nature trip!


Λίγα λόγια για τα Μονοπάτια Ειρήνης


Η περιοχή ορίζεται από τους οικισμούς Λέχοβο, Νυμφαίο, Λιμνοχώρι, Αγραπιδιά, Αετός, Ασπρόγεια και Σκλήθρο. Ο σχεδιασμός των μονοπατιών είναι τέτοιος, ώστε να διέρχονται από οικισμούς, ξωκκλήσια, καλλιέργειες, δάση, λίμνες, λιβάδια, πηγές, ποτάμια, αλλά και σημεία θέας.


Η φύση της περιοχής χαρακτηρίζεται από πυκνά δάση στα ανώτερα υψόμετρα και γυμνές κορυφογραμμές, αλλά στα κατώτερα σημεία συναντάμε λίμνες, καλλιεργούμενες εκτάσεις, καθώς και παραλίμνια βλάστηση.


Το τοπίο της περιοχής συνθέτουν κωνοφόρα, πλατύφυλλα και εκτάσεις χαμηλής βλάστησης σε συνδυασμό με γεωργικές εκτάσεις και καλαμιώνες γύρω από τις λίμνες. Στα ορεινά συναντώνται κυρίως δάση οξιάς, δρυός και συστάδες σκλήθρων.


Λίγα λόγια για την Καστοριά


Η αναμφισβήτητη αρχόντισσα της Μακεδονίας, μία από τις ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για την ξακουστή πόλη των γουναράδων, που αντικατοπτρίζεται αιώνες τώρα στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης Ορεστιάδας!


Διαθέτει μακραίωνη ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στα βυζαντινά μνημεία της περιοχής, αλλά και στα επιβλητικά αρχοντικά της που μαρτυρούν την οικονομική ακμή της πόλης τον 17ο και 18ο αιώνα, όταν άνθιζε το εμπόριο με τη Βενετία και άλλες πόλεις των ακτών της Αδριατικής.


Η Καστοριά είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 630 μ. περίπου ανάμεσα στα επιβλητικά βουνά Βίτσι και Γράμμο. Αποτελεί πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και συνορεύει με τους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Γρεβενών και δυτικά με την Αλβανία.


💚 Πρόγραμμα Εκδρομής


1η ημέρα


Αναχώρηση την Παρασκευή 25/03 το πρωί για ένα ακόμη συναρπαστικό τριήμερο στη μαγευτική φύση της ελληνικής υπαίθρου!


Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα. Ευγενική σύσταση για self test το βράδυ πριν από την αναχώρησή μας, πέρα από τα απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά για την επιβίβαση στο πούλμαν.


Πρώτος προορισμός το Λέχοβο για την πεζοπορία μας ανήμερα της 25ης Μαρτίου! Εκεί θα ακολουθήσουμε ένα από τα Μονοπάτια Ειρήνης, που είναι πραγματικά ένα νοσταλγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο!


Θα ακολουθήσουμε διαδρομή που ξεκινάει μπροστά από την ιστορική πλατεία του Λεχόβου και μας προσφέρει απίστευτη θέα προς τις λίμνες, καθώς αρχίζει να κατηφορίζει γλυκά προς το εγκαταλελειμμένο χωριό Χειμάδι.


Από εκεί θα συνεχίσουμε την πεζοπορία μας, περνώντας από ένα ακόμη εγκαταλελειμμένο παραλίμνιο οικισμό, τη Χρυσόβιτσα, ενώ έπειτα ακολουθώντας αγροτικό δρόμο στις όχθες της λίμνης θα θαυμάσουμε τους χρυσοκίτρινους καλαμιώνες και τα νερά της Χειμαδίτιδας!


Μέχρι να συναντήσουμε ξανά ένα ακόμη παραλίμνιο εγκαταλελειμμένο οικισμό, τον 3ο στη σειρά, τον Ίντσκο. Ενώ τελευταίος προορισμός μας θα είναι το Λιμνοχώρι!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι σχετικά βατή με μικρά ανεβοκατεβάσματα στο ξεκίνημα, ενώ στη συνέχεια γίνεται κατηφορική. Δίπλα στη λίμνη κινείται κυρίως στην ευθεία μέχρι να καταλήξει στο Λιμνοχώρι. Η πορεία μας προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση, ενώ λόγω της εποχής είναι απαραίτητα τα ορειβατικά μποτάκια.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 12 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική διαφορά: 300 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4.30 – 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Προσοχή: Με επί τόπου αξιολόγηση εκείνη την ημέρα από τον αρχηγό της εκδρομής, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και την ολισθηρότητα του εδάφους, η πεζοπορική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε ενδέχεται να διαφοροποιηθεί, εάν κριθεί απαραίτητο.


Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες στην εκδρομή που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την πεζοπορία, μπορούν να παραμείνουν αρχικά στο Λέχοβο και έπειτα να μετακινηθούν με το λεωφορείο στο Λιμνοχώρι.


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα μετακινηθούμε στην Καστοριά, όπου θα τακτοποιηθούμε στα δύο ξενοδοχεία μας. Ενώ στη συνέχεια θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για φαγητό και βραδινό ποτό στην πανέμορφη πόλη της Καστοριάς!


2η ημέρα


Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε ξανά για τα Μονοπάτια Ειρήνης και το Λέχοβο! Σήμερα όμως για κάτι πιο δυνατό και γλυκά ανηφορικό όπως μας αρέσει!


Αρχικά θα ακολουθήσουμε πορεία από το Λέχοβο προς τα Ασπρόγεια. Ένα μονοπάτι που περνάει μέσα από ένα πλούσιο δάσος και αγροτικές περιοχές, μέρη στα οποία έγιναν σημαντικότατες μάχες στο παρελθόν!


Από τα Ασπρόγεια θα ξεκινήσει το ανηφορικό κομμάτι της πεζοπορίας μας, ένα παλιό μονοπάτι που οδηγεί από τα 800 στα 1350 μέτρα στο Νυμφαίο! Ένα τμήμα της ανηφόρας μάλιστα είναι αρκετά απαιτητικό, αφού σε ένα χιλιόμετρο πορείας ανεβαίνει σχεδόν 250 μέτρα υψομετρικής, ακολουθώντας ωστόσο πορεία ζιγκ-ζαγκ ώστε να ξεγελάει την κλίση!


Στο τελευταίο στάδιο της πορείας θα κινηθούμε σε ήπια ανηφορικό έδαφος με απεριόριστη θέα προς τις λίμνες μέχρι να φτάσουμε στο Νυμφαίο!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μεσαίου προς απαιτητικού βαθμού δυσκολίας με ανηφορική πορεία στο μεγαλύτερο τμήμα της. Προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση, ενώ λόγω της εποχής είναι απαραίτητα τα ορειβατικά μποτάκια.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική διαφορά: 750 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 – 5.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Προσοχή: Με επί τόπου αξιολόγηση εκείνη την ημέρα από τον αρχηγό της εκδρομής, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και την ολισθηρότητα του εδάφους, η πεζοπορική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε ενδέχεται να διαφοροποιηθεί, εάν κριθεί απαραίτητο.


Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες στην εκδρομή που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την πεζοπορία, μπορούν να παραμείνουν αρχικά στο Λέχοβο και έπειτα να μετακινηθούν με το λεωφορείο στο Νυμφαίο και να το χαρούν πέρα ως πέρα!


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα έχουμε όλοι ελεύθερο χρόνο στο πανέμορφο Νυμφαίο, όπου θα απολαύσουμε υπέροχες τοπικές γεύσεις και ζεστό καφέ στα 1350 μέτρα!


Επιστροφή στην Καστοριά και ελεύθεροι για νέα νυχτοπερπατήματα στην παραλίμνια πόλη!


3η ημέρα


Σήμερα κάνουμε check out από τα ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για την 3η πεζοπορία μας αυτή τη φορά μέσα στην Καστοριά!


Θα περπατήσουμε πρώτα μέχρι τον Προφήτη Ηλία με την απερίγραπτης ομορφιάς θέα στη βόρεια πλευρά της πόλης της Καστοριάς!


Από εκεί θα συνεχίσουμε την πεζοπορία μας μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο, το ψηλότερο σημείο στην πόλη της Καστοριάς περίπου στα 900 μέτρα, που προσφέρει την πιο μαγευτική αμφιθεατρική θέα της πόλης!


Ενώ έπειτα  θα κατηφορίσουμε μέχρι την Ιερά Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας, χτισμένη το 1082 επί Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αλεξίου Α΄ Κομνηνού! Αυτός ο Βυζαντινός θησαυρός βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία δίπλα ακριβώς στη λίμνη περικυκλωμένος από τα αιωνόβια πλατάνια, που τα κλαδιά τους αγγίζουν πραγματικά τα νερά της λίμνης!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε μέχρι αυτό το σημείο είναι σχετικά βατή και απευθύνεται στους περισσότερους.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 4 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική διαφορά: 250 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 1.30 ώρα
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, βασική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Ενώ στη συνέχεια θα περπατήσουμε παραλίμνια για άλλα 3 χιλιόμετρα μέχρι το Ντολτσό! Πρόκειται για την παλιά συνοικία της Καστοριάς, από τις πιο γραφικές γειτονιές της πόλης, που μαγεύει με τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά του 17ου και 18ου αι., τα οποία στέκουν αδιάψευστοι μάρτυρες μιας οικονομίας που «άνθισε» χάρη στην κατεργασία και το εμπόριο της γούνας.


Κατά τη διαδρομή μας προς το Ντολτσό, όποιοι από τους συμμετέχοντες το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το εντυπωσιακό Σπήλαιο του Δράκου, όπου στο εσωτερικό του υπάρχουν μεγάλα χερσαία και λιμναία τμήματα με εντυπωσιακό σταλακτικό διάκοσμο, καθώς περιλαμβάνει υπόγειες λίμνες, αίθουσες και διαδρόμους – σήραγγες! Στο εσωτερικό του σπηλαίου του Δράκου μάλιστα εντοπίστηκαν παλαιοντολογικά κατάλοιπα, με κυριότερα τα οστά σπηλαίας άρκτου ή αρκούδας των σπηλαίων (Ursus Speleaus)! Αναλυτικές πληροφορίες εδώ: www.spilaiodrakoukast.gr


Στο Ντολτσό θα είμαστε ελεύθεροι για το μεσημεριανό μας φαγητό στα παραδοσιακά και νέα όμως εστιατόρια της περιοχής, καθώς και για ένα απολαυστικό καφέ με θέα τα γαλήνια νερά της λίμνης Ορεστιάδας!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 21.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 230€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 185€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στα ξενοδοχεία Anesis και Keletron στην Καστοριά
• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση
• 2 επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:

• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


Σημείωση: Τα δύο ξενοδοχεία βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους 250 μέτρων.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70€ τις επόμενες 5 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 16 Φεβρουαρίου 2022. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι και 4 Μαρτίου 2022. Μετά την 4η Μαρτίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 16 Φεβρουαρίου 2022).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια και 2ο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας και ορειβατικές γκέτες (προαιρετικά)
3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως χειμερινό κολάν, ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, fleece, ισοθερμικά, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, μπουφάν, γάντια, περιλαίμιο, σκούφο κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου
12. Ταυτότητα
13. Απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά που αφορούν τον κορονοϊό, για την επιβίβαση στο πούλμαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η πολιτεία


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ