+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΡΑΜΑ, ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ, ΓΡΑΝΙΤΗΣ,
ΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ! 23/03 - 25/03

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΡΑΜΑ, ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ, ΓΡΑΝΙΤΗΣ,
ΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ! 23/03 - 25/03

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΡΑΜΑ, ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ, ΓΡΑΝΙΤΗΣ, ΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ! 23-25/03

🌿 Green Πεζοπορικό Τριήμερο 25ης Μαρτίου στη Δράμα, το Παρανέστι, τον Γρανίτη, με Γευσιγνωσία σε Οινοποιείο και Επίσκεψη στο Σπήλαιο της Αλιστράτης!

📆 Σάββατο 23 – Κυριακή 24 – Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

 

💯 Ένα πεζοπορικό τριήμερο διαφορετικό από όλα τ’ άλλα, ένα τριήμερο πολυθεματικό! Το Γραφείο Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορικές εκδρομές και τον τουρισμό περιπέτειας, επιλέγει για διαμονή την πόλη της Δράμας, ενώ πεζοπορεί στο Παρανέστι, τον Γρανίτη και τη βόρεια πλευρά του Παγγαίου! Αλλά ακόμη θα δοκιμάσουμε κρασιά στη φημισμένη περιοχή της Αδριανής Δράμας και θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό Σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα ομορφότερα σπήλαια όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης! Ένα μοναδικό ταξίδι για πεζοπόρους, που αναζητούν συνδυαστικές εμπειρίες με πολλές εναλλαγές, ένα ακόμη ταξίδι με ατέλειωτο κέφι από την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Join the Green bus για ένα μαγευτικό τριήμερο που θα θυμάσαι για πάντα!

 

🌲 Δράμα


Η Δράμα είναι πόλη της ανατολικής Μακεδονίας χτισμένη στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Φαλακρό, το βουνό των λουλουδιών όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι. Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από το «Ύδραμα» – «Δύραμα» λόγω της αφθονίας των υδάτων που αναβλύζουν στην περιοχή!


Πρόκειται για μία όμορφη και φιλόξενη πόλη, με ορισμένες από τις ωραιότερες γωνιές της Ελλάδας! Γραφικές γειτονιές, μεγάλες πλατείες, χώροι πρασίνου και καλοσυντηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά!


Σήμα κατατεθέν της Δράμας είναι οι πηγές της Αγίας Βαρβάρας. Ένα σημαντικό πάρκο, που έχει παρουσιαστεί στην έκθεση «Πλατείες της Ευρώπης, πλατείες για την Ευρώπη» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, που οργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το πανεπιστήμιο της Βενετίας, το πολυτεχνείο της Καταλονίας, το Πανεπιστημιακό Ευρωπαϊκό Κέντρο Μελετών και άλλους φορείς. Τα νερά της Αγίας Βαρβάρας είναι πολύ καθαρά, γι’ αυτό και φιλοξενούν πολύ ενδιαφέρον ζωικό πλούτο, όπως καραβίδες και μικρές μπριάνες, αλλά και πέστροφες και ποταμοκέφαλους.


Στον εύφορο κάμπο της Δράμας οι ντόπιοι έχουν μακρά παράδοση ενασχόλησης με τη γη. Από τον 18ο αιώνα επιδίδονται στην καλλιέργεια του καπνού, που έφερε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη. Για να αντικατασταθεί αργότερα με το βαμβάκι, το σιτάρι και το καλαμπόκι.


Αλλά πρόκειται και για μία περιοχή που καθιερώθηκε ως μία από τις πιο σημαντικές αμπελουργικές περιοχές της χώρας! Οι κλιματικές συνθήκες, που δημιουργούν τα τριγύρω βουνά και το ιδανικό έδαφος, ευνοούν την αμπελοκαλλιέργεια, γι’ αυτό και σήμερα στο νομό της Δράμας έχουν δημιουργηθεί πρότυπα αμπελώνων με χιλιάδες στρέμματα και σύγχρονες οινοποιητικές εγκαταστάσεις, που οδήγησαν στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών διεθνώς καταξιωμένων!


Πιθανολογείται ότι η αμπελοκαλλιέργεια στην περιοχή της Δράμας εμφανίσθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με τον μύθο ο ίδιος ο Διόνυσος μύησε τους τοπικούς άρχοντες στα μυστικά του αμπελιού και αυτοί με τη σειρά τους τα διέδωσαν αργότερα στην υπόλοιπη Ελλάδα!


💚 Αναλυτικό Πρόγραμμα Πεζοπορικής Εκδρομής

 

1η ημέρα – 23 Μαρτίου 2024

 

Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο 23/03 το πρωί για μία μαγευτική τριήμερη πεζοπορική εκδρομή με τεράστια ποικιλία διαφορετικών εμπειριών! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Και φύγαμε χωρίς να χάνουμε καθόλου χρόνο για ένα πεζοπορικό και όχι μόνο ταξίδι! Αφού κάνουμε καθοδόν μία στάση για καφεδάκι και πρωινό, πρώτος σταθμός μας η βόρεια πλευρά του Παγγαίου! Εκεί θα περπατήσουμε σε ανηφορικό βυζαντινό μονοπάτι, που χρησιμοποιούσαν οι προσκυνητές για να φτάσουν σε ιστορικό γυναικείο μοναστήρι. Πότε όμορφο καλντερίμι πότε μονοπάτι μας οδηγούν τελικά σε μία από τις σημαντικότερες Μονές της Μακεδονίας, την Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας, που είναι χτισμένη στους βόρειους πρόποδες του Παγγαίου.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε σήμερα είναι σχετικά σύντομη, αλλά ανηφορική και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 4 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 1.30 – 2.00 ώρες

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 350 μ.

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημείωση: Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν καθόλου το πεζοπορικό πρόγραμμα, θα μεταφερθούν με το λεωφορείο στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας, όπου θα έχουν ελεύθερο χρόνο να την επισκεφθούν. Πρόκειται για μία πραγματικά εντυπωσιακή Μονή, που είναι καθημερινά πόλος έλξης εκατοντάδων επισκεπτών. Το όνομά της, σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, σχετίζεται με το «φοινικοῦν φῶς», δηλαδή το κοκκινωπό φως που εξέπεμψε το ξύλο, πάνω στο οποίο αποτυπώθηκε η μορφή της Παναγίας.


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα επιβιβαστούμε τώρα στο λεωφορείο για μία διαφορετική εμπειρία! Επόμενος σταθμός το Σπήλαιο της Αλιστράτης!


Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε, αλλά και να περπατήσουμε ανάμεσα σε σχηματισμούς σταλακτιτών και σταλαγμιτών σε διάφορους χρωματισμούς, καθώς και να θαυμάσουμε τους σπάνιους εκκεντρίτες, που είναι σχηματισμοί που «αψηφούν» τους νόμους της βαρύτητας και αναπτύσσονται με τη μορφή ελικοειδώς διακλαδιζόμενων δομών!


Η ξενάγησή μας περιλαμβάνει συνολικό περπάτημα περίπου 3 χιλ.!


Πραγματικά εντυπωσιασμένοι από τις μοναδικές εικόνες που θα μας χαρίσει το παγκοσμίου φήμης Σπήλαιο της Αλιστράτης, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για να μεταβούμε πια στη Δράμα!


Εκεί θα φτάσουμε στο 3* Hotel Marianna, που βρίσκεται στο κέντρο της Δράμας και θα κάνουμε check-in.


Αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας, θα ξεχυθούμε για να εξερευνήσουμε την όμορφη πόλη! Μεσημεριανό φαγάκι, απογευματινό καφεδάκι, αλλά και με όσες και όσους έχουν ακόμη δυνάμεις, θα τολμήσουμε τα πρώτα νυχτοπερπατήματά μας σε μία πόλη που έχει γράψει ιστορία στη βραδινή ζωή!


2η ημέρα – 24 Μαρτίου 2024


Ξυπνάμε, παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε σήμερα για Παρανέστι!


Εκεί μας περιμένει μία ξεχωριστή πεζοπορία, σχετικά άγνωστη στο πεζοπορικό κοινό της Θεσσαλονίκης, που είναι τμήμα του Vergin Forest Trail! Μία πανέμορφη κυκλική πορεία μέσα σε παρθένο δάσος, που κινείται αριστερόστροφα γύρω από βουνό.


Στην αρχή θα κινηθούμε κατά μήκος του Αρκουδορέματος, που τέτοια εποχή αναμένεται να έχει αρκετό νερό και θα μας εκπλήξει ευχάριστα!


Στη συνέχεια θα περάσουμε από εκκλησία του ακατοίκητου οικισμού της Βουνοπλαγιάς, ενώ θα συνεχίσουμε την ανάβασή μας μέχρι υψόμετρο περίπου 630 μ.


Από το σημείο αυτό θα αρχίσουμε να κατηφορίζουμε πια, για να «κυκλώσουμε» τη διαδρομή μας και επιστρέψουμε στη γέφυρα πάνω από το Αρκουδόρεμα.


Πρόκειται για μία πανέμορφη διαδρομή, που απευθύνεται σε πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (κυκλική)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.30 – 5.00 ώρες

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 500 μ.

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 13+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημείωση: Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν όλη την πεζοπορία, θα γίνει γκρουπ με συνοδό, που θα περπατήσει 6 συνολικά χιλιόμετρα με μικρές υψομετρικές διαφορές σε διαδρομή μπρος / πίσω παράλληλα με το Αρκουδόρεμα.  


Και αφού ολοκληρώσουμε τις πεζοπορίες μας για σήμερα θα μεταφερθούμε τώρα μέσα στο Παρανέστι! Εκεί μας περιμένει μία φιλόξενη και πολύ γνωστή ταβέρνα της περιοχής, που θα φροντίσει για εμάς, ώστε να ανακτήσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας με τον καλύτερο τρόπο!


Και γύρω στις 18.00 θα αναχωρήσουμε από το Παρανέστι για μία ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, την επίσκεψή μας στο αγαπημένο Κτήμα Μανωλεσάκη! Εκεί θα ξεναγηθούμε στο όμορφο οινοποιείο, ενώ θα δοκιμάσουμε και 2 επιλεγμένες ετικέτες οίνου!


Στις 20.30 περίπου θα επιστέψουμε πίσω στη Δράμα, όπου με όσες και όσους έχουν επιθυμία για νέα νυχτοπερπατήματα, θα συνεχίσουμε απόψε για να ζήσουμε ακόμη περισσότερες Green Oliver στιγμές by night!


3η ημέρα – 25 Μαρτίου 2024


Δεύτερο και τελευταίο ξύπνημά μας στη Δράμα! Αφού πάρουμε άνετα το πρωινό μας, σήμερα κάνουμε check-out και αναχωρούμε με το λεωφορείο μας για τον επόμενο προορισμό, τον Γρανίτη!


Εκεί θα ακολουθήσουμε μία βατή πεζοπορία, που έχουμε πρωτοσυστήσει στο πεζοπορικό κοινό της Θεσσαλονίκης πριν λίγα μόλις χρόνια, μία διαδρομή που συντηρείται από το Δασαρχείο, αλλά είναι και τμήμα του αγώνα τρεξίματος Granitis Trail!


Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία του Γρανίτη και θα ακολουθήσουμε αρχικά τη διαδρομή του αγώνα! Θα κινηθούμε σε πανέμορφο μονοπάτι μέσα σε μαγευτικό δάσος με εντυπωσιακή ποικιλία δέντρων και φυτών! Ενώ θα περάσουμε και από διαμορφωμένα παγκάκια, ξύλινα σκαλοπάτια και πινακίδες, που ενημερώνουν για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.


Θα συναντήσουμε ακόμη την αιωνόβια καστανιά, ενώ θα συνεχίσουμε μέσα σε πυκνό δάσος με οξιές. Και αφού στρίψουμε δεξιά, θα φτάσουμε και σε εγκαταλειμμένο σανατόριο, πριν καταλήξουμε τελικά στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Δράμας. Από εκεί θα «κυκλώσουμε» την πορεία μας επιστρέφοντας και πάλι πίσω στο χωριό του Γρανίτη.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε απευθύνεται σε πεζοπόρους με μέτρια φυσική κατάσταση χωρίς να παρουσιάζει σημαντικές υψομετρικές διαφορές.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (κυκλική)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 – 3.00 ώρες

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 270 μ.

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για να μετακινηθούμε σε χωριό των Σερρών, όπου μας περιμένει ένα απολαυστικό γεύμα ως επιστέγασμα ενός δυνατού τριημέρου με πολλές νέες εμπειρίες και εναλλαγές δραστηριοτήτων!


Η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται γύρω στις 20.00, όπου θα κάνουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων για να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο όλα τα γλυκά Greenoliverakia.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 295€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 232€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 222€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

3 Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο 3* Hotel Marianna, που βρίσκεται στην καρδιά της Δράμας

• Είσοδος και ξενάγηση στο Σπήλαιο Αλιστράτης

• Ξενάγηση και γευσιγνωσία 2 οίνων στο Κτήμα Μανωλεσάκη

• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού

• Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, που αντικαθιστά το φόρο διαμονής

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά

• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 75€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί ή να μεταφερθεί σε άλλη εκδρομή μέχρι και 1 Φεβρουαρίου 2024. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ούτε μεταφέρεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 1 Μαρτίου 2024. Από 2 Μαρτίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή ούτε μεταφορά χρημάτων σε άλλη εκδρομή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι 1 Φεβρουαρίου 2024).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, fleece, ισοθερμικό, μπουφάν, περιλαίμιο κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις ημερήσιες πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες, σαγιονάρες
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
12. Αστυνομική ταυτότητα


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ