+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ
ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 25/02 - 27/02

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ
ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 25/02 - 27/02

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 25-27.02

🌿 Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας στα βουνά της Αθήνας
📆 25 – 27 Φεβρουαρίου 2023

  

💯 Ένα ακόμη διαφορετικό τριήμερο από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα του αρχαίου πολιτισμού, τη μεγαλοπρεπή Αθήνα! Το φετινό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα και επιλέγουμε τα βουνά και τη βραδινή ζωή της Αθήνας σε μία ακόμη εκδρομή που θα μείνει αξέχαστη! Πάρνηθα, Πεντέλη, μονοπάτι των Σιδηροδρομικών, αλλά και downtown στου Ψυρρή, την Ερμού και τα Αναφιώτικα! Ένα ακόμη πολυδιάστατο ταξίδι πεζοπορίας και πολιτισμού που θα καταπλήξει, ένα νέο συναρπαστικό τριήμερο με τρελό κέφι από την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Join the Green bus and be part of the nature trip to Athens!

 

Αθήνα

 

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας από το 1834 και η μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας.


Ωστόσο, είναι και η ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης, καθώς από τη νεολιθική εποχή έως σήμερα δεν έπαυσε ποτέ να κατοικείται!


Η κορύφωση στη ζωή της Αθήνας ήρθε τον 5ο αι. π.Χ., όταν οι αξίες και ο πολιτισμός της ξεπέρασαν τα γεωγραφικά όρια της πόλης και απέκτησαν πανανθρώπινη επιρροή και ακτινοβολία. Η έννοια της δημοκρατίας, της οργανωμένης πολιτείας, το θέατρο και οι τέχνες, η φιλοσοφία και η επιστήμη, καθώς και τόσες άλλες εκδοχές της ανθρώπινης διανόησης έφτασαν στο επικό απόγειό τους σε μία μοναδική, στην παγκόσμια ιστορία, χρονική σύμπτωση και πνευματική ολοκλήρωση!


Μία πρωτεύουσα που στα βάθη των αιώνων γνώρισε και πολλούς κατακτητές, που και αυτοί άφησαν τα δικά τους ίχνη και στοιχεία του πολιτισμού τους δημιουργώντας ένα μοναδικό και πολυδιάστατο ψηφιδωτό!


Μία Αθήνα που σήμερα παραμένει ευρηματική, ζωντανή μέρα και νύχτα και γεμάτη εκπλήξεις!


💚 Πρόγραμμα Πεζοπορικής Εκδρομής


1η ημέρα – 25 Φεβρουαρίου 2023


Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο 25/02. Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 06.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 06.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 07.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μ’ αυτά και μ’ αυτά ένα ακόμη πεζοπορικό ταξίδι ζωής επιτέλους ξεκίνησε.. νέες εμπειρίες και περιπέτειες μας περιμένουν!


Πρώτος μας σταθμός οι πρόποδες της Οίτης, πάνω από το φαράγγι του Ασωπού! Εκεί θα εξερευνήσουμε μία πολύ όμορφη διαδρομή, που ξεκινάει κοντά στο χωριό Ηράκλεια και είναι γνωστή ως το «Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών», γιατί χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά υλικών κατά την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής στα τέλη του 19ου αιώνα.


Το συνολικό μήκος της διαδρομής (μπρος/πίσω) είναι 12 χιλ. Εμείς θα πεζοπορήσουμε τμήμα της διαδρομής έχοντας στη διάθεσή μας 2 – 3 ώρες, ώστε να είμαστε στην Αθήνα γύρω στις 18.00 βάση προγράμματος. Η πορεία που θα ακολουθήσουμε απευθύνεται σε άτομα με μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5 χιλ. (μπρος/πίσω)
• Υψομετρική ανάβαση: 210 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.00 – 3.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στις 14.00 – 14.30 θα επιβιβαστούμε ξανά στο λεωφορείο μας με προορισμό μας τώρα την Αθήνα! Εκεί θα τακτοποιηθούμε κεντρικά στο ξενοδοχείο μας και θα ξεχυθούμε για την πρώτη νύχτα μας! Ελεύθερο πρόγραμμα για γεύμα και nightlife στην καρδιά της χώρας! Σε μία πρωτεύουσα που ξέρει να ζει και να απολαμβάνει την κάθε στιγμή με πάθος!


2η ημέρα – 26 Φεβρουαρίου 2023


Πρώτο ξύπνημα στην Αθήνα και αφού πάρουμε το πρωινό μας και ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, φύγαμε στις 09.30 για Πάρνηθα!


Προορισμός το καταφύγιο Μπάφι σε υψόμετρο 1161 μ., που θα είμαστε γύρω στις 11.00! Εκεί θα εκτελέσουμε όμορφη κυκλική διαδρομή μέσα σε έλατα!


Θα κινηθούμε αρχικά για λίγο στην άσφαλτο μέχρι την είσοδο του μονοπατιού, ενώ από εκεί σιγά σιγά θα κατηφορίσουμε προς την πηγή Σκίπιζα. Στη συνέχεια το μονοπάτι μας ανηφορίζει και μας οδηγεί στο πυροφυλάκιο ΕΔΑΣΑ, όπου εάν είμαστε τυχεροί και η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, θα απολαύσουμε φανταστική θέα σκαρφαλωμένοι πάνω στη βόρεια πλευρά της Πάρνηθας!


Έπειτα θα τραβερσάρουμε την πλαγιά του βουνού σε ένα από τα πιο όμορφα μονοπάτια της Πάρνηθας, μέχρι τη διασταύρωση Μόλα. Κινούμενοι για λίγο ακόμα ανατολικά και στη συνέχεια νότια, θα φτάσουμε σε σημείο που θα στρίψουμε δεξιά για να ολοκληρώσουμε όμορφα την κυκλική μας πορεία.


Μία πανέμορφη πεζοπορία στην Πάρνηθα με μικρές υψομετρικές διαφορές κατάλληλη για τους περισσότερους με καλή φυσική κατάσταση. Ωστόσο, λόγω το υψομέτρου που ξεπερνάει για λίγο τα 1250 μ., ενδέχεται να συναντήσουμε χιόνι, πράγμα που καθιστά απαραίτητα τα ορειβατικά μποτάκια και πιθανότατα και τις ορειβατικές γκέτες.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. (κυκλική)
• Υψομετρική ανάβαση: 290 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.30 – 4.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημαντική Σημείωση: Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη ποσότητα χιονιού στο δρόμο, που εμποδίζει την πρόσβαση του λεωφορείου μας στο καταφύγιο Μπάφι, θα πεζοπορήσουμε σε χαμηλότερα υψόμετρα της Πάρνηθας, ακολουθώντας το μονοπάτι του Αγίου Γεωργίου δυτικά από τους Θρακομακεδόνες. Μία κυκλική διαδρομή περίπου 10 χιλ. με υψομετρική ανάβαση γύρω 550 μ.


Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες στην εκδρομή μας, που δεν επιθυμούν να επισκεφθούν την Πάρνηθα, υπάρχει η δυνατότητα να ακολουθήσουν ελεύθερο πρόγραμμα στο κέντρο της Αθήνας και να επισκεφθούν μουσεία και αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου.


Αφού ολοκληρώσουμε γύρω στις 16.00 την πεζοπορία μας στην Πάρνηθα, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας, για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.


Εκεί θα ξεκουραστούμε για λίγο, μέχρι να ανανεώσουμε και πάλι το ραντεβού μας για τη 2η Green Oliver νύχτα μας στην Αθήνα! Τέτοιες μέρες το έθιμο επιτάσσει αποκριάτικες ενδυμασίες, οπότε είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε εμείς τι θα φορέσουμε, για να ξεφαντώσουμε μέχρι πρωίας!


3η ημέρα – 27 Φεβρουαρίου 2023


Δεύτερο και τελευταίο ξύπνημα στο κέντρο της Αθήνας, δυναμωτικό πρωινό και check – out στις 09.00!


Νέος προορισμός μας η Πεντέλη! Το Πεντελικό (ή Πεντέλη) είναι όρος της Αττικής σε σχήμα πυραμίδας και μέγιστο υψόμετρο 1109 μέτρων! Εκεί εμείς θα πεζοπορήσουμε για 3η μέρα!


Θα ακολουθήσουμε μία πολύ όμορφη διαδρομή μέσα σε πυκνό πευκοδάσος, που περνά από τρία πολύ όμορφα εξωκλήσια, τον Προφ. Ηλία, τον Άγ. Νικήτα, που είναι πραγματικά υπέροχος και τον Άγ. Λουκά. Ενώ ακόμη εξερευνά το λατομείο Αλούλα, την πηγή Σωληνάρι, το εντυπωσιακό πάρκο των γλυπτών και καταλήγει στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Διονύσου!


Πρόκειται για μία όμορφη κυκλική περιπατητική διαδρομή, που απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7,5 χιλ. (κυκλική)
• Υψομετρική ανάβαση: 350 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Και αφού ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας και στο Πεντελικό, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας, για να πάρουμε το δρόμο προς τα βόρεια και τη Θεσσαλονίκη μας.


Καθοδόν θα κάνουμε στάση για φαγητό, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα είμαστε ως τις 21.00, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 265€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 209€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 195€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο κέντρο της Αθήνας στο 3* Parnon Hotel Athens
• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο info@greenoliver.gr ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 23 Ιανουαρίου 2023. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 6 Φεβρουαρίου 2023. Μετά την 6η Φεβρουαρίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 23 Ιανουαρίου 2023).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ισοθερμικά, μπουφάν, περιλαίμιο, γάντια, σκούφο κλπ
4. Αδιάβροχο και ορειβατικές γκέτες
5. Σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου
12. Αστυνομική ταυτότητα
13. Αποκριάτικες ενδυμασίες και σερπαντίνες (προαιρετικά)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ