+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ
ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ 24/12 - 26/12

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ
ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ 24/12 - 26/12

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ 24-26.12

🌿 Green Χριστούγεννα & Πεζοπορίες στη Βάλια Κάλντα || Σάββατο 24 – Κυριακή 25 – Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

 

💯 Να τα πούμε; Χριστούγεννα στη Βάλια Κάλντα! Μία τριήμερη εορταστική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, για φυσιολάτρες και ταξιδευτές που επιθυμούν να περάσουν τις φετινές γιορτές σε ένα από τα πιο παρθένα μέρη της Ελλάδας! Διαμονή για 2 βράδια στο εξαιρετικό καταφύγιο Βάλια Κάλντα, που βρίσκεται πλάι στον Αώο ποταμό και μόλις 2,5 χιλ. έξω από τη βουκολική Βοβούσα, συναρπαστικές πεζοπορίες σε χειμερινή φύση και φυσικά Green Oliver Χριστούγεννα με ατελείωτο κέφι! Join the Green bus and be part of the Christmas trip με την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς!

 

🌲 Βάλια Κάλντα


Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου Βάλια Κάλντα, με έκταση που φτάνει τα 69.000 στρέμματα, ιδρύθηκε με το Βασιλικό Διάταγμα 487/1966 με σκοπό την προστασία της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων. Ο δρυμός πήρε το όνομα Βάλια Κάλντα, που στα βλάχικα σημαίνει «ζεστή κοιλάδα», κατ’ ευφημισμό, λόγω του ότι αποτελεί μία από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της Ελλάδας!


Η κοιλάδα βρίσκεται περίπου στα 1400 μέτρα υψόμετρο κατά μέσο όρο και περικλείεται από τα βουνά Λύγκος, Μαυροβούνι και Αυγό. Τη διασχίζουν αρκετά ρέματα με σημαντικότερο το Αρκουδόρεμα, που αποτελεί παραπόταμο του Αώου.


Το τοπίο καλύπτεται από πυκνά δάση μαύρης ή λευκόδερμης πεύκης και οξιάς, που εναλλάσσονται με γκρεμούς και ορμητικά ρέματα. Η παρουσία του υγρού στοιχείου είναι έντονη και πραγματικά συναρπάζει!


Η περιοχή αποτελεί τον πιο σημαντικό βιότοπο της Ελλάδας για την καφέ αρκούδα, ενώ φιλοξενεί τουλάχιστον 70 είδη πουλιών και αρπακτικών, καθώς και μεγάλα θηλαστικά όπως το αγριόγιδο και το ζαρκάδι.


💚 Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

 

1η ημέρα

 

Αναχώρηση με πούλμαν την Παραμονή των Χριστουγέννων Σάββατο 24/12 για ένα εορταστικό τριήμερο στην καρδιά της πιο παρθένας φύσης, της άγριας ζωής και της βουκολικής Ελλάδας! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Off we go once again και το πιο Χριστουγεννιάτικο ταξίδι ξεκίνησε! Προορισμός μας ο ομορφότερος ίσως δρυμός της Ελλάδας και το καταφύγιο Βάλια Κάλντα, που βρίσκεται στη θέση Λάριανη στη Βοβούσα! Ένας χώρος που δημιουργήθηκε με μεράκι το 2001, με σκοπό να αποτελέσει έναν τόπο συλλογής εμπειριών για τους επισκέπτες στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου!


Όταν φτάσουμε στο καταφύγιο, θα τακτοποιηθούμε αμέσως στα δωμάτιά μας με τις κουκέτες και στη συνέχεια θα ξεχυθούμε έξω στην κρυστάλλινη φύση για την πεζοπορία μας!


Θα κινηθούμε στη δυτική πλευρά του Αώου ποταμού, αρχικά μέσα σε πυκνό δάσος και κατόπιν σε δασικό δρόμο με εντυπωσιακά σημεία θέας! Ένα τοπίο πραγματικά μαγευτικό με κυρίαρχο το υδάτινο στοιχείο παντού!


Θα φτάσουμε μέχρι τα Σμιξώματα, το σημείο όπου το Αρκουδόρεμα ανταμώνει τον Αώο! Και αφού θαυμάσουμε την ονειρεμένη θέα και ξεκουραστούμε για λίγο, θα ακολουθήσουμε την αντίθετη πορεία, για να επιστρέψουμε στη ζεστασιά και τη θαλπωρή του καταφυγίου!


Μία πορεία βατή με μικρές υψομετρικές διαφορές και χωρίς επικίνδυνα σημεία.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 – 3.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στο καταφύγιο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να χαλαρώσουμε και να προετοιμαστούμε, για να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στη σάλα με το τζάκι για το εορταστικό γεύμα μας την Παραμονή των Χριστουγέννων!


 2η ημέρα


Χριστούγεννα Πρωτούγεννα και το ξύπνημα θα μας βρει σε υψόμετρο λίγο πάνω από τα 1000 μ.! Η μέρα σήμερα είναι μεγάλη γιορτή και θα την απολαύσουμε πέρα ως πέρα!


Θα σηκωθούμε άνετα και ωραία, θα πάρουμε ελεύθερα το πρωινό μας με ότι επιθυμούμε από το καταφύγιο και θα ξεκινήσουμε για τη 2η πεζοπορία του εορταστικού τριημέρου μας!


Η εκκίνηση της πορεία μας θα γίνει από το γραφικό και αγαπημένο χωριό της Βοβούσας!


Στην αρχή θα κινηθούμε για λίγο σε άσφαλτο, ενώ γρήγορα θα μπούμε σε δασικό δρόμο έχοντας στα αριστερά μας τον Αώο! Φύση που συγκλονίζει και εικόνες μαγικές σε ένα από τα πιο απάτητα και παρθένα μέρη της Ελλάδας! Εκεί θα πεζοπορήσουμε μέχρι να φτάσουμε στο Ρέμα του Καταρράκτη!


Εδώ θα είναι και τέλος της πορείας μας. Θα χαλαρώσουμε για λίγο, θα βγούμε χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες και θα ξεκινήσουμε το δρόμο της επιστροφής στη Βοβούσα ακολουθώντας τώρα την αντίθετη πορεία προς τα πίσω.


Η πεζοπορία μας και σήμερα θα είναι βατή με μικρές υψομετρικές διαφορές.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 4.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού επιστρέψουμε στο καταφύγιο Βάλια Κάλντα, θα έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας! Ενώ θα έχουμε και Secret Santa party στη Βοβούσα και θα ανταλλάξουμε δωράκια (αξίας 10€ περίπου)! Η συμμετοχή στην ανταλλαγή είναι προαιρετική.


Τζάκι ξανά αναμμένο και παραδοσιακές γεύσεις των Χριστουγέννων με Greenoliverakia σε εορταστική διάθεση! Και φυσικά μετά το γεύμα, τα επιτραπέζια, το πάρτι και χορός στο καταφύγιο ξεκινούν! Τα υπόλοιπα από κοντά! 💚


3η ημέρα


Δεύτερη μέρα Χριστουγέννων και δεύτερο ξύπνημά μας στη Βάλια Κάλντα!


Σήμερα θα ξυπνήσουμε λίγο νωρίτερα, έτσι ώστε να πάρουμε το πρωινό μας και στις 09.30 να επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για νέο προορισμό!


Θα αφήσουμε τον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου, για να κινηθούμε τώρα προς το νομό Γρεβενών και το χωριό Σπήλαιο!


Φτάνοντας στο γραφικό χωριό, θα κατευθυνθούμε προς το φημισμένο φαράγγι της Πορτίτσας, όπου το καλά συντηρημένο γεφύρι και η εύκολη πρόσβαση σ’ αυτό, θα μας δώσουν την ευκαιρία να προσεγγίσουμε ένα φυσικό μνημείο απαράμιλλης και ασύγκριτης ομορφιάς!


Ανάμεσα στα μικρά βουνά του Σπηλαίου και της Λυκότρυπας, στους ανατολικούς πρόποδες του Όρλιακα, κυλάει ο ποταμός Βενέτικος δημιουργώντας την μικρή κοιλάδα Κανάβη! Η κοιλάδα καταλήγει σε ένα βαθύ φαράγγι, που ονομάζεται Πορτίτσα, ενώ η έξοδος του ονομάζεται Καρούτες.


Η κατασκευή της γέφυρας υπολογίζεται το 1743.


Εκεί θα ακολουθήσουμε μία σχετικά σύντομη πορεία μπρος / πίσω, που ωστόσο στην επιστροφή της θα είναι γλυκά ανηφορική!


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 – 3.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Και αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής προς την Θεσσαλονίκη. Ενώ καθοδόν θα κάνουμε στάση και για το φαγητό μας, ώστε να κλείσουμε υπέροχα το Χριστουγεννιάτικο τριήμερό μας!


Στη Θεσσαλονίκη θα είμαστε ως τις 21.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


146€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Διαμονή 2 ημερών στο καταφύγιο Βάλια Κάλντα σε δωμάτια με κουκέτες
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Πρωινό, επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


 Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Το καταφύγιο διαθέτει 5 δωμάτια με κουκέτες, όπου συνολικά μπορούν να φιλοξενηθούν 50 άτομα.
• Στο καταφύγιο υπάρχουν γυναικείες και αντρικές τουαλέτες, όπως και ντουζιέρες με ζεστό νερό.
• Στο καταφύγιο υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, που σερβίρει πρωινό και γεύματα όλη την ημέρα.
• Στο καταφύγιο υπάρχει θέρμανση.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 60€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 30 Νοεμβρίου 2022. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2022. Μετά την 8η Δεκεμβρίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 30 Νοεμβρίου 2022).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ισοθερμικά, μπουφάν, περιλαίμιο, γάντια, σκούφο κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τις μονοήμερες πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Επαρκή σνακ για όλο το τριήμερο, όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ.
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)
12. Αστυνομική ταυτότητα
13. Μικρή πετσέτα, σε περίπτωση που μας χρειαστεί για ένα μικρό ρεματάκι
14. Επιτραπέζια παιχνίδια και τράπουλες
15. Πετσέτα σώματος, σαγιονάρες και sleeping bag


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ