+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΖΑΝΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ VOL 2 21/10 - 23/10

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΖΑΝΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ VOL 2 21/10 - 23/10

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΖΑΝΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ 21-23/10

🌿 Green Πεζοπορία και καζάνι τσίπουρου στα Λουτρά Αμάραντου Vol 2 || Παρασκευή 21 (από μεσημέρι) – Σάββατο 22 – Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022


💯 Μία πεζοπορική εκδρομή διαφορετική από κάθε άλλη, που επαναλαμβάνεται λόγω μεγάλης ζήτησης! Το γραφείο τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, ξεφεύγει ξανά από τα συνηθισμένα και δημιουργεί νέες εμπειρίες! Πεζοπορίες σε φύση μαγική και ονειρεμένη με έντονο ιστορικό ενδιαφέρον, αλλά και μυστικά απόσταξης του τσίπουρου! Μία εξόρμηση σφήνα για όσους θέλουν ένα break από την καθημερινότητα, ταξιδεύοντας σε έναν οικισμό των Μαστοροχωρίων βουτηγμένο μέσα στα πεύκα και τα έλατα! Ένα ακόμη μαγευτικό Green Oliver ταξίδι στην άγνωστη ελληνική φύση με επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς και την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας!


✅ Μαστοροχώρια & Λουτρά Αμάραντου


Τα Μαστοροχώρια είναι ομάδα ορεινών οικισμών στο βορειοανατολικό άκρο του νομού Ιωαννίνων, βόρεια της Κόνιτσας. Οι ντόπιοι μάστορες, γνωστοί και ως «κουδαραίοι», έχτισαν πλήθος έργων, όπως πέτρινα γεφύρια, εκκλησίες, δημόσια κτίρια, κατοικίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, αλλά και κάποιες μακρινές χώρες, όπως η Αιθιοπία, η Περσία και η Αμερική!


Ένα από τα χωριά που αποτελούσαν τον παλιό Δήμο Μαστοροχωρίων είναι και ο Αμάραντος. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 960 μ. κτισμένο στις ανατολικές κλιτύες των τελευταίων προς τα νότια κορυφών του Γράμμου (Κάμενικ 2042 μ. και Μαριά 1637 μ.).


Τα Λουτρά Αμάραντου βρίσκονται 5 χιλ. πάνω από το ομώνυμο χωριό στο Δήμο Κόνιτσας Ιωαννίνων μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος σε υψόμετρο 1260 μ. και θα είναι το δικό μας ορμητήριο!


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


1η ημέρα


Αναχώρηση με Green bus την Παρασκευή 21/10 το μεσημέρι για ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι!


Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 15.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 15.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 16.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Η εκδρομή πεζοπορίας και τσίπουρου στα πιο απομακρυσμένα μέρη, τα ακριτικά Μαστοροχώρια, ξεκίνησε!


Προορισμός μας απόψε τα Λουτρά Αμάραντου, όπου θα κάνουμε check-in στον φιλόξενο Ξενώνα Ζιάκος και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα στο εστιατόριο, μέχρι να αποτραβηχτούμε στα δωμάτιά μας για ξεκούραση. Σίγουρα ο ύπνος θα είναι διαφορετικός στα 1260 μ., σε ένα μέρος που βρίσκεται πραγματικά στην αγκαλιά της πιο παρθένας φύσης!


2η ημέρα


Αφού πάρουμε ένα πλούσιο παραδοσιακό πρωινό με γεύσεις από την περιοχή, όπως μαρμελάδες, τραχανά, λουκουμάδες, παραδοσιακές πίτες και πολλές άλλες λιχουδιές, θα ξεχυθούμε για πεζοπορία!


Θα ακολουθήσουμε μια όμορφη ορειβατική και συνάμα ιστορική διαδρομή προς τη κορυφή «Κάμενικ» του Γράμμου στα 2042 μ.!


Η πορεία μας θα ξεκινήσει ακριβώς από τον οικισμό των Λουτρών Αμάραντου στα 1260 μ. Θα κινηθούμε αρχικά σε δασικό δρόμο με ήπια ανηφορική κλίση, μέχρι να φτάσουμε περίπου σε υψόμετρο 1500 μ., όπου θα εισέλθουμε σε μονοπάτι!


Από το σημείο αυτό και έπειτα η ανηφόρα θα γίνει λίγο πιο έντονη, ωστόσο η πλούσια βλάστηση της περιοχής και η ασταμάτητη εναλλαγή μαγευτικών εικόνων της φύσης θα απορροφούν την προσοχή μας!


Βγαίνοντας σταδιακά σε αλπικά λιβάδια, θα συναντήσουμε ένα ξέφωτο. Και από εκεί θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει τελικά στην κορυφή!


Εκεί από την κορυφή του «Κάμενικ» στα 2042 μ., στην οριογραμμή με την Αλβανία, η θέα είναι πραγματικά μαγική! Μπροστά μας θα δούμε να απλώνονται ο Γεροσμόλικας, ο Γράμμος, η Τύμφη, αλλά και το βόρειο άκρο της οροσειράς της Πίνδου που φτάνει μέχρι το οροπέδιο της Κορυτσάς!


Πρόκειται για μία ιστορική κορυφή, όπου κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου δέχθηκε τόσα πολλά πυρά που λέγεται ότι εξαιτίας αυτών έχει υποστεί γεωλογική μεταβολή!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την αντίθετη πορεία προς τα Λουτρά Αμάραντου, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή μας στη φύση!


Η πορεία που θα πραγματοποιήσουμε σε όλο της το ανάπτυγμα είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας χωρίς τεχνικές δυσκολίες, ωστόσο προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 15,5 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 7 – 8 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Για όσους δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν ολόκληρη τη διαδρομή μέχρι την κορυφή, μπορούν να πραγματοποιήσουν μικρότερη πορεία σε δασικό κυρίως δρόμο και να επιστρέψουν πίσω από τον ίδιο δρόμο στα Λουτρά Αμάραντου. Εκεί, θα έχουν χρόνο και τη δυνατότητα για λουτρά κατόπιν συνεννόησης από την προηγούμενη ημέρα με τον ξενώνα μας!


Αφού ανταμώσει και πάλι πίσω η πιο πραγματικά δεμένη και με αστείρευτο κέφι πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας, μας περιμένει μία ανεπανάληπτη εμπειρία!


Θα παρακολουθήσουμε και θα μυηθούμε στα μυστικά της απόσταξης του τσίπουρου, βγάζοντας όλοι μαζί το τσίπουρο της χρονιάς! Θα ξεκινήσουμε βάζοντας τα σταφύλια στο καζάνι και στη συνέχεια γύρω από αυτό θα περιμένουμε υπομονετικά να γίνει η απόσταξη και να δοκιμάσουμε παρέα το πρωτοράκι (ναι το κάνουμε και αυτό)! Θα υπάρχει αρκετό τσίπουρο για να δοκιμάσουν και να πιούν όλοι δίπλα από το καζάνι!


Και φυσικά, στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα απολαυστικό γεύμα με μαγειρευτά και σούβλες, ενώ δε θα λείπουν και οι Green Oliver εκπλήξεις, που θα είναι το επιστέγασμα μίας μαγευτικής ημέρας στην ελληνική ύπαιθρο μακριά από την φασαρία και τις σκοτούρες της πόλης!


3η ημέρα


Σήμερα είμαστε άνετοι και ωραίοι!


Έπειτα από ένα ακόμη απολαυστικό πρωινό, θα κάνουμε check-out από τον ξενώνα μας για να μεταφερθούμε τώρα με το πούλμαν λίγο πιο κάτω στην πλατεία του Αμάραντου! Εκεί θα επισκεφθούμε το καφενείο του χωριού, που είναι σα να είναι βγαλμένο από μια άλλη εποχή!


Ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε διαδρομή, που ξεκινάει από το χωριό και κινείται προς τη Δενδροεκκλησιά Αγίου Παϊσίου στην Αγία Βαρβάρα! Ένα σύντομο μονοπάτι αλλά ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που περνάει μάλιστα και από το μονότοξο γεφύρι του Μύλου ή Βολοντέρο!


Η πορεία που θα ακολουθήσουμε είναι σχετικά βατή και απευθύνεται στους περισσότερους.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 3 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 1.30 ώρα

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1/1+ (κλίμακα 1 – 5, βασική φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού αναχωρήσουμε από τη συνοριακή περιοχή του Αμάραντου, θα κάνουμε πρώτα μία μικρή στάση στον Σαραντάπορο για φωτογραφίες, ενώ επόμενος σταθμός μας θα είναι η παραδοσιακή ορεινή κωμόπολη του Μετσόβου στα 1160 μ., μία ονομασία που προέρχεται από τα σλαβικά «μέτσκα», που σημαίνει αρκούδα και «όβο», που σημαίνει χωριό. Εκεί, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γευτούμε παραδοσιακά φαγητά και ψητά, καθώς και να δοκιμάσουμε τα δύο τοπικά τυριά μετσοβόνε και μετσοβέλα.


Γύρω στις 17.30 θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και πάλι για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Στη Θεσσαλονίκη θα είμαστε ως τις 21.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 209€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 183€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 176€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 2 διανυκτερεύσεις με πλούσιο πρωινό στον 3* Ξενώνα Ζιάκος στα Λουτρά Αμάραντου
• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ

 

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 31 Αυγούστου 2022. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2022. Μετά την 29η Σεπτεμβρίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 31 Αυγούστου 2022).

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail run παπούτσια

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ισοθερμικά, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, αντιανεμικό, μπουφάν, περιλαίμιο κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Επαρκή σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής

10. Αντισηπτικό χεριών

11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)

12. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες (εάν κάποια/κάποιος δεν ακολουθήσει όλη την πεζοπορία του Σαββάτου και επιθυμεί να επισκεφθεί τα λουτρά)

13. Αστυνομική ταυτότητα


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ