+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ 16/10

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ 16/10

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ 16.10

🌿 Πεζοπορία στο Βυζαντινό Μονοπάτι της Εικοσιφοίνισσας || Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

 

💯 Μία ακόμη πεζοπορική εκδρομή από το μεγαλύτερο Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων της Θεσσαλονίκης Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στο επιβλητικό και πανέμορφο Παγγαίο! Μία μοναδική εξόρμηση, όπου θα πεζοπορήσουμε στο Βυζαντινό μονοπάτι της Εικοσιφοίνισσας και θα εξερευνήσουμε το μαγευτικό δάσος απολαμβάνοντας ατελείωτες ώρες ξενοιασιάς στη φύση! Join the Green bus and be part of the nature trip με την ωραιότερη παρέα της Βορ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς!


Παγγαίο

 

Το Παγγαίο είναι μεγάλος ορεινός όγκος που εκτείνεται στους νομούς της Καβάλας και των Σερρών. Πρόκειται για ένα βουνό με πολλές πηγές και ρέματα! Η υψηλότερη κορυφή του είναι το “Μάτι” με υψόμετρο 1.956 μέτρα. Για το Παγγαίο βρίσκουμε αναφορές συχνά σε αρχαίες ελληνικές και λατινικές πηγές, που αναφέρουν ότι ήταν ιδιαίτερα φημισμένο για τα αργυρωρυχεία και χρυσωρυχεία του, καθώς και για τη ναυπηγήσιμη ξυλεία που παρείχαν τα δάση του.

 

💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Θα μετακινηθούμε με το πούλμαν προς τη Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, ένα ιστορικό μοναστήρι που βρίσκεται στο δήμο Αμφίπολης του Νομού Σερρών, κοντά στα όρια με τους Νομούς Καβάλας και Δράμας.


Λίγο πριν φτάσουμε στη Μονή, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας και θα ακολουθήσουμε ήπια ανηφορικό βυζαντινό μονοπάτι, που χρησιμοποιούσαν οι προσκυνητές για να φτάσουν στο ιστορικό γυναικείο μοναστήρι.


Από τη Μονή της Εικοσιφοίνισσας θα συνεχίσουμε την ανηφορική πορεία μας προς την χαρακτηριστική ράχη Κεντίκι σε υψόμετρο περίπου 950 μ. Εκεί θα κάνουμε σύντομη στάση για ξεκούραση, αλλά και για να απολαύσουμε τη φανταστική θέα προς τη Νικήσιανη και τον εντυπωσιακό κάμπο των Φιλίππων.


Έπειτα, θα ξεκινήσουμε την κατάβασή μας και θα κινηθούμε μέσα σε πανέμορφο δάσος, όπου τα φθινοπωρινά χρώματα θα έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους! Μέχρι τελικά να καταλήξουμε στην κωμόπολη της Νικήσιανης σε υψόμετρο 350 μ.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε σε ολόκληρο το ανάπτυγμά της απευθύνεται σε άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 700 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 5 – 6 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημαντική Σημείωση: Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν ολόκληρη την πορεία, θα φτάσουν μέχρι τη Μονή της Εικοσιφοίνισσας, έχοντας διανύσει περίπου 4 χιλ. με υψομετρική ανάβαση 350 μ., θα έχουν χρόνο να επισκεφθούν τη Μονή και στη συνέχεια θα μεταφερθούν με το λεωφορείο στη Νικήσιανη για φαγητό και καφέ.


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας των 11 χιλ. και αναλόγως του διαθέσιμου χρόνου, θα παραμείνουμε όλοι στη Νικήσιανη  για σνακ/καφέ μέχρι τις 17.15 – 17.30, όταν και θα αναχωρήσουμε.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 16/10 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 22€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 22€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 11 Οκτωβρίου 2022. Από 12 Οκτωβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, fleece, ισοθερμικό, μπουφάν κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Επαρκή σνακ, όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)
11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ