+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 05/02

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 05/02

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 05.02

🌿 Green Πεζοπορία στο Μονοπάτι του Μεγάλου Αλεξάνδρου

📆 Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023


💯 Μία μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, αυτή τη φορά στο μονοπάτι που σύμφωνα με το θρύλο συνήθιζε να πεζοπορεί ο Μέγας Αλέξανδρος! Μία συναρπαστική κυκλική διαδρομή πάνω από την Βεργίνα, με συχνές εναλλαγές τοπίων, κατάλληλη για τους λάτρεις της περιπέτειας αλλά και της ιστορίας! Join the Green bus and be part of the nature trip με την ωραιότερη παρέα της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Δυνατότητα για συμμετοχή στην εκδρομή και με ΙΧ.

 

Βεργίνα


Η Βεργίνα είναι χωριό του νομού Ημαθίας, που βρίσκεται σε απόσταση 13 χιλ. νοτιοανατολικά της Βέροιας. Με πληθυσμό 1000 περίπου κατοίκων αναπτύσσεται στους πρόποδες των Πιερίων Ορέων.


Στην αρχαιότητα πιστεύεται ότι στη σημερινή θέση της Βεργίνας βρισκόταν οι Αιγές, πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας, που έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1977, όταν η Πανεπιστημιακή ανασκαφή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, υπό τον καθηγητή αρχαιολογίας Μανόλη Ανδρόνικο και τους συνεργάτες του, ανακάλυψε τους τόπους ταφής των Μακεδόνων βασιλιάδων. Ανάμεσα στους άλλους τάφους ξεχωρίζει αναμφίβολα το ταφικό μνημείο που, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Ανδρόνικου, ανήκε στον βασιλιά Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η ανακάλυψη αυτών των ευρημάτων θεωρείται από πολλούς ότι πιστοποίησε και τη θέση της αρχαίας πόλης των Αιγών, της πρώτης πρωτεύουσας του μακεδονικού βασιλείου.


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Από τη θέση των αρχαίων Αιγών, τη σημερινή Βεργίνα, εμείς θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας στο μονοπάτι του Μεγάλου Αλεξάνδρου!


Μία πεζοπορία κατάλληλη για τις κρύες μέρες του χειμώνα, που ξεκινάει από υψόμετρο μόλις 130 μ. και με τις συχνές εναλλαγές τοπίου διατηρεί αναλλοίωτο το ενδιαφέρον!


Η πορεία μας στο πρώτο μισό περίπου της διαδρομής θα είναι ανηφορική, μέχρι να φτάσουμε στο ύψος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων, που είναι γυναικείο μοναστήρι. Έπειτα θα ακολουθήσουμε καθοδική πλέον πορεία, που θα μας οδηγήσει μέχρι τα Παλατίτσια.


Και από εκεί, πεζοπορώντας τώρα σε αγροτικό δρόμο, θα ολοκληρώσουμε την κυκλική διαδρομή μας καταλήγοντας και πάλι πίσω στην Βεργίνα!


Μία πεζοπορία μεσαίου βαθμού δυσκολίας, που απευθύνεται σε πεζοπόρους και λάτρεις της φύσης με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11,5 χιλ. (κυκλική)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 490 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4 – 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, θα μεταβούμε με το λεωφορείο μας στη γραφική πόλη της Βέροιας, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ, γλυκό (ρεβανί!) ή φαγητό.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 05/02 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα η συνάντησή μας θα είναι στις 09.30 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Βεργίνα. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 22€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Για όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 10€.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 22€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Για όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η εξόφληση της συμμετοχής μπορεί να πραγματοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Η δήλωση συμμετοχής στην εκδρομή είναι απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2023. Από 1 Φεβρουαρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2023.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια
2. Μπατόν πεζοπορίας
3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, μπουφάν, περιλαίμιο, γάντια, σκούφο κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου
11. Αλλαξιά ρούχων και 2ο ζευγάρι κάλτσες, τα οποία αφήνουμε στο λεωφορείο
12. Μικρή πετσέτα (απαραιτήτως, γιατί από καθιερωμένο επανέλεγχο του μονοπατιού που πραγματοποιήθηκε 02/02 παρατηρήθηκε φουσκωμένη ρεματιά που θα χρειαστεί να διασχίσουμε – τις προηγούμενες χρονιές την ίδια ακριβώς εποχή δεν υπήρχε καθόλου νερό)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ