+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 04/09

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 04/09

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 04.09

🌿‍ Green Πεζοπορία στο Βουνό του Αριστοτέλη || Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

 

💯 Μετά το καλοκαίρι αρχίζουμε να ανεβάζουμε και πάλι στροφές  και επισκεπτόμαστε το βουνό του Αριστοτέλη για μία πεζοπορία σε ιστορικό μονοπάτι! Μία πανέμορφη διαδρομή στο γοητευτικό Στρατονικό όρος, γνωστή και ως Αριστοτελικός Περίπατος, που αναδείξαμε με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας πριν από 5 χρόνια! Μία αγαπημένη μονοήμερη εκδρομή από το μεγαλύτερο Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων της Θεσσαλονίκης, παρέα με επαγγελματίες πιστοποιημένους Green Oliver συνοδούς και την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας! Join the Green bus για μία ακόμη πεζοπορική Κυριακή!


✅ Στρατονικό Όρος


Το Στρατονικό όρος βρίσκεται πάνω από τα Αρχαία Στάγειρα, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη. Αν και το ύψος του φτάνει μέχρι τα 913 μέτρα, δεν υπολείπεται σε ομορφιά από άλλα όρη με αρκετά μεγαλύτερο υψόμετρο.


Η βλάστηση του βουνού αποτελείται από δάση με βελανιδιές, οξιές και καστανιές. Υπάρχουν ακόμη κουμαριές, πλατάνια, δάφνες και λεύκες. Περισσότερα επίσης από 580 είδη φυτών βρίσκονται στην περιοχή, εκ των οποίων τα 38 χαρακτηρίζονται ως προστατευόμενα είδη.


Πλούσια είναι ακόμη και η πανίδα της περιοχής, που περιλαμβάνει πάνω από 150 είδη πουλιών!


Τα μονοπάτια στο βουνό έχουν διανοιχθεί από το Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού, τα οποία συντηρεί με ιδιαίτερο ζήλο και πάθος για την ανάδειξη της περιοχής. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια ο σύλλογος διοργανώνει στην περιοχή τον αγώνα δρόμου Σουγλιάνι Trail!


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή μόνο με πούλμαν. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία.


Φτάνοντας στο χωριό των Σταγίρων (Νέα), δίπλα στα απομεινάρια του Μαχαλά, της πρωτεύουσας των Μαντεμοχωρίων, η πορεία μας θα ξεκινήσει από το λόφο του Αγίου Δημητρίου, όπου κατά την πρώιμη περίοδο της τουρκοκρατίας είχε αναπτυχθεί το συγκρότημα των Σιδηροκαυσίων.


Τα Σιδηροκαύσια ήταν εκτεταμένη εγκατάσταση μεταλλωρύχων για την επεξεργασία μεταλλευμάτων, κυρίως αργύρου, αλλά και σημαντικό διοικητικό κέντρο της περιοχής με δικό του νομισματοκοπείο. Εκεί μάλιστα θα συναντήσουμε και περίφημο Οθωμανικό Λουτρό.


Ξεκινώντας την ανάβαση στο Αριστοτελικό βουνό θα πεζοπορήσουμε ανάμεσα από εκατοντάδες σπάνια φυτά και βότανα, που θα οδηγήσουν τις αισθήσεις μας σε εκστατική κατάσταση και θα μετατρέψουν τον περίπατο μας σε περιβαλλοντική, πολιτιστική και ιστορική διαδρομή στο χρόνο!


Φτάνοντας μέχρι τα 750 μ. περίπου, θα δούμε τη βλάστηση να πυκνώνει και τα δέντρα να γίνονται πραγματικά εντυπωσιακά! Ενώ θα συναντήσουμε ακόμη και πανέμορφα ξέφωτα με απίστευτη θέα στο γαλάζιο του Ακάνθιου και του Στρυμωνικού Κόλπου!


Θα διαβούμε ένα μονοπάτι, που δεν απλά μια περιπατητική διαδρομή, αλλά μία εμπειρία παγκόσμιας μοναδικότητας – εμπειρία ζωής!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι διάσχιση και καταλήγει στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, ενώ απαιτεί καλή φυσική κατάσταση. Το πρώτο 1/3 της διαδρομής είναι ανηφορικό μέχρι τα 750 μ., ενώ τα υπόλοιπα 2/3 είναι κατάβαση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 14 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5-5.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στη συνέχεια και αφού καταλήξουμε στην Ολυμπιάδα, θα έχουμε σύντομο χρόνο για βουτιά στη θάλασσα ή φαγητό/καφέ.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 04/09 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (απέναντι από το ανοιχτό πάρκινγκ στην κεντρική οδό Σταθμού, περιοχή Media Markt).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (αμέσως μετά το φανάρι).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• 22€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 22€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 30 Αυγούστου 2022. Από 31 Αυγούστου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αμάνικο κλπ (όχι κοντό παντελόνι)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)
11. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες (προαιρετικά)
12. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ