+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

CANYONING ΣΤΟΝ ΑΡΑΠΛΑΚΟ
ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 02/10

CANYONING ΣΤΟΝ ΑΡΑΠΛΑΚΟ
ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 02/10

CANYONING ΣΤΟΝ ΑΡΑΠΛΑΚΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 02.10

🧗‍ Canyoning στον Αραπλάκο στον Όλυμπο || Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022


💯 To γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver ανεβάζει την αδρεναλίνη ξανά στα ύψη και επισκέπτεται τον Όλυμπο αυτή τη φορά για μία μοναδική εμπειρία canyoning στο μαγευτικό φαράγγι του Αραπλάκου! Μία πραγματικά συναρπαστική εξόρμηση διαφορετική από τις άλλες, κατάλληλη για όσους αναζητούν τις «δυνατές» εμπειρίες και την έντονη δράση! Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

 

🌄 Φαράγγι Αραπλάκος & Εθνικός Δρυμός Ολύμπου


Το φαράγγι του Αραπλάκου βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά του Ορλιά και της Αγίας Κόρης στη βορειοανατολική μεριά του Ολύμπου και έχει νερό όλο το χρόνο. Είναι ένα σχετικά εύκολο φαράγγι, που προσφέρει ωστόσο δυνατές συγκινήσεις με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο!


Πρόκειται για ένα ανοιχτό φαράγγι με πλούσια βλάστηση και πεντακάθαρα νερά, όπου θα πραγματοποιήσουμε μέσα σε μία ατμόσφαιρα πραγματικά ονειρεμένη καταβάσεις με σχοινί, βουτιές και τσουλήθρες στις φυσικές «πισίνες» του!

Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


👌 Πληροφορίες Δραστηριότητας


Αφού προσεγγίσουμε το φαράγγι του Αραπλάκου με τα ΙΧ, θα πεζοπορήσουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να εισέλθουμε στα σπλάχνα του!


Εκεί στην είσοδο του φαραγγιού θα κάνουμε ένα σύντομο μάθημα για τη δραστηριότητα του canyoning πριν ξεκινήσουμε την κατάβασή μας!


Συνολικός χρόνος κατάβασης του φαραγγιού περίπου 4 ώρες.


Η δραστηριότητα απευθύνεται στους περισσότερους και δε χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία. Αρκούν ικανοποιητική φυσική κατάσταση, γνώση βασικής κολύμβησης και σίγουρα έλλειψη υψοφοβίας!


🔎 Πληροφορίες Μετακίνησης


Η μετακίνηση από τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων. Οι συνοδοί της εκδρομής μπορούν να μεταφέρουν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων που δεν έχουν δικό τους όχημα. Όσοι από τους υπολοίπους έχετε διαθέσιμο ΙΧ, εφόσον το επιθυμείτε, θα μπορούσατε να το μοιραστείτε με άλλους συμμετέχοντες για τη μετακίνηση (carpool). To κόστος ανά άτομο σε κάθε όχημα είναι περίπου 8 – 11€ (ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων ανά όχημα). Το τουριστικό γραφείο Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και τη μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ προς και από τον Όλυμπο.


Η συνάντηση για την αναχώρησή μας είναι στις 08.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην αναχώρησή μας.


Η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται γύρω στις 18.00 – 19.00.


Πληροφορίες Συμμετοχής


60€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


Επαγγελματίες, έμπειροι και πιστοποιημένοι οδηγοί canyoning (ICAN) του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Στολή neoprene (ολόσωμη και μπλούζα)
• Καλτσάκια neoprene
• Ζώνη ασφαλείας – μποντριέ
• Κράνος
• Σάκοι, στεγανά βαρελάκια, σχοινιά
• Φωτογραφική κάλυψη
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα, στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 60€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 27 Σεπτεμβρίου 2022. Από 28 Σεπτεμβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Τrail running, approach ή αθλητικά παπούτσια με αντιολισθητική σόλα (για τη σύντομη πεζοπορία και τη δραστηριότητα canyoning – θα χρειαστεί να περπατήσουμε στο νερό και να κολυμπήσουμε φορώντας τα παπούτσια μας)
2. Mαγιό και πετσέτα (το μαγιό μπορείτε να το φοράτε ήδη κάτω από τα ρούχα)
3. Μπλουζάκι από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα κοντομάνικο/μακρυμάνικο ή ισοθερμικό (προαιρετικά)
4. 2ο ζευγάρι παπούτσια
5. Νερό 1,5 lt
6. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, σοκολάτες, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
7. Αντισηπτικό χεριών
8. Αλλαξιά ρούχων


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.


ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ