+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΌΛΥΜΠΟΣ: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ - ΓΚΟΛΝΑ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΕΝΙΠΕΑ 27/09

ΌΛΥΜΠΟΣ: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ - ΓΚΟΛΝΑ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΕΝΙΠΕΑ 27/09

ΌΛΥΜΠΟΣ: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟ – ΓΚΟΛΝΑ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΕΝΙΠΕΑ

🌿 Green Πεζοπορία στον Όλυμπο: Λιτόχωρο – Γκόλνα – Φαράγγι Ενιπέα || Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020


💯 Μία ακόμη μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver στο σπίτι των θεών, τον αγαπημένο Όλυμπο! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με Green bus και με ιδιωτικά αυτοκίνητα!


👍 2 επιλογές Διαδρομών / 2 Group!


👉 12 χιλ.: Πεζοπορία μίας πανέμορφης διαδρομής με συνεχή εναλλαγή τοπίων, που ξεκινάει από το Λιτόχωρο, φτάνει στη Γκόλνα και συνεχίζει στο Φαράγγι του Ενιπέα!
👉 6 χιλ: Επίσκεψη σε μαγική βάθρα του Ενιπέα με εντυπωσιακό διπλό καταρράκτη, στην Παλαιά Μονή του Αγίου Διονυσίου και στο σπήλαιο όπου ασκήτευσε ο Άγιος Διονύσιος!


🌲 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με τουριστικό πούλμαν (65% μέγιστη πληρότητα όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία), καθώς και με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 27/09 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία. Απαραίτητη η χρήση ατομικής μάσκας προσώπου.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Όσοι συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 08.45 στα ΣΕΑ Κορινού – Olympus Plaza, Shell (ακριβές σημείο συνάντησης: http://tiny.cc/1evmsz), όπου το πούλμαν έχει προγραμματισμένη στάση. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


Το συνολικό κόστος μετακίνησης ανά όχημα συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής και των διοδίων είναι περίπου στα 30 ευρώ.


🔎 Πληροφορίες Διαδρομών


Θα επισκεφθούμε το πανέμορφο Λιτόχωρο, μία ημιορεινή γραφική κωμόπολη στους πρόποδες του Ολύμπου σε απόσταση μόλις 95 χιλ. από τη Θεσσαλονίκη.


Εκεί θα χωριστούμε σε δύο group και θα ξεκινήσουμε τις συναρπαστικές πεζοπορίες μας!


Group 1o / Διάσχιση & Κυκλική Διαδρομή


Η διαδρομή μας ξεκινάει λίγο πάνω από το Λιτόχωρο και μπαίνει απευθείας μέσα σε καταπράσινο δάσος! Στο ξεκίνημά της είναι ανηφορική, αλλά περνάει από σημεία με μαγική θέα προς το Λιτόχωρο που πραγματικά συγκλονίζει!


Μετά από μία ώρα περίπου θα φτάσουμε στην περιοχή «Γκόλνα» στα 1030 μ., όπου θα ξεκουραστούμε για λίγο, ενώ θα απολαμβάνουμε απέναντί μας τις υψηλότερες κορυφές του επιβλητικού Ολύμπου!


Από εκεί θα συνεχίσουμε βορειοδυτικά ακολουθώντας ήπια κατηφορικό μονοπάτι μέσα σε δάση οξιάς μέχρι να φτάσουμε στο φαράγγι του Ενιπέα!


Στο σημείο αυτό θα στρίψουμε ανατολικά και θα κινηθούμε παράλληλα με τον ποταμό για το υπόλοιπο της διαδρομής ακολουθώντας το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 με κατεύθυνση προς το Λιτόχωρο.


Αφού ολοκληρωθεί η πεζοπορία μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο Λιτόχωρο για φαγητό και καφέ.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 12 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)


Σημαντική σημείωση: Για όσους έρθουν στη διαδρομή με ΙΧ θα συνεχίσουμε για άλλα 2 χιλιόμετρα την πεζοπορία μας σε μονοπάτι μέχρι να επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης, όπου θα είναι παρκαρισμένα τα οχήματα (κυκλική).


Group 2o / Περίπατος (μπρος – πίσω)


Θα συνεχίσουμε με το πούλμαν λίγο ψηλότερα μέχρι να φτάσουμε στην Παλαιά Μονή του Αγίου Διονυσίου, που ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα. Θα έχουμε χρόνο να την επισκεφθούμε και να τη θαυμάσουμε από κοντά!


Θα επισκεφθούμε το σπήλαιο όπου ασκήτευσε ο Άγιος Διονύσιος, που βρίσκεται καλά κρυμμένο μέσα σε ένα πραγματικό μαγικό τοπίο!


Ενώ θα ανακαλύψουμε ακόμη την ονειρική ομορφιά του Ενιπέα συναντώντας μία από τις ομορφότερες και τις πιο εντυπωσιακές βάθρες του με διπλό καταρράκτη!


Θα επιστρέψουμε από το ίδιο μονοπάτι.


Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Λιτόχωρο με το πούλμαν και τα ΙΧ, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι βατή και απευθύνεται στους περισσότερους με βασική φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6 χιλ. (μπρος – πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1/1+ (κλίμακα 1 – 5, βασική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 6+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)


Αναχώρηση από το Λιτόχωρο γύρω στις 18.00 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη έως τις 19.00 – 19.30.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής / άτομο:


• Με πούλμαν: 20 ευρώ
• Με αυτοκίνητο: 10 ευρώ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Συνοδεία από επαγγελματίες, πιστοποιημένους και έμπειρους συνοδούς δραστηριοτήτων στη φύση με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών του γραφείου τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Για το πούλμαν:


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν κατάθεση προκαταβολής 10 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται. Εξόφληση στο πούλμαν.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.


Για τα αυτοκίνητα:


Η κατάθεση των 10 ευρώ μπορεί να γίνει εκ των προτέρων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή με απευθείας πληρωμή στο σημείο συνάντησης.


Στην κατάθεση μη ξεχνάτε να σημειώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


📌 Τι να έχω μαζί μου στην ημερήσια πεζοπορία


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, dri-fit ρούχα, t-shirt, αντιανεμικό κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt (απαραιτήτως)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, πίτες, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα
9. Αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ