+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ 24/10 - 26/10

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ 24/10 - 26/10

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

🌿 Τριήμερο Αγίου Δημητρίου στην Ορεινή Ναυπακτία || Σάββατο 24 – Κυριακή 25 – Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020


💯 Το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου πηγαίνουμε εκδρομή στη φύση της μαγευτικής Ορεινής Ναυπακτίας! Πεζοπορίες και ατελείωτο κέφι σε μία ακόμη οργανωμένη εξόρμηση από το γραφείο τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορικές εκδρομές και τον τουρισμό περιπέτειας! Μία εκδρομή στον απόλυτα παρθένο προορισμό που συναρπάζει με τη φυσική και άγρια ομορφιά του, κατάλληλη για τους λάτρεις των καταπράσινων δασών, των ορεινών προορισμών και των γραφικών χωριών!


✅ Ορεινή Ναυπακτία


Η Ορεινή Ναυπακτία αποτελείται από ένα σύμπλεγμα 40 χωριών, που αναπτύσσεται στα βορειοανατολικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας στα σύνορα με το νομό Φωκίδας. Τα γραφικά Κραβαροχώρια, όπως αλλιώς ονομάζονται, βρίσκονται ανάμεσα σε άγρια και πυκνά δάση από βελανιδιές και έλατα, ανάμεσα στους ποταμούς Μόρνο και Εύηνο και τα εντυπωσιακά Βαρδούσια Όρη!


✅ Άνω Χώρα


Η Άνω Χώρα αποτελεί το κεφαλοχώρι της Ορεινής Ναυπακτίας, χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 1050 μέτρων, ενώ μετρά μόλις 225 κατοίκους! Σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από τη Ναύπακτο, συναντάμε το γνήσιο ορεινό θέρετρο με τα κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά και τις εμφανείς επιρροές από την αρχιτεκτονική της Ηπείρου! Αναμφίβολα αποτελεί μία ειδυλλιακή απόδραση από την καθημερινότητα και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για επαφή με τη φύση, ηρεμία και ξεγνοιασιά!


1η ημέρα


Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο 24/10 το πρωί για ένα μαγευτικό τριήμερο!


Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 06.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 06.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα. Απαραίτητη η χρήση μάσκας προσώπου!


Off we go once again και το ταξίδι ατελείωτης δράσης και εξερεύνησης από το γραφείο τουρισμού Green Oliver μόλις ξεκίνησε!


Και εμείς κινούμαστε νότια προς αναζήτηση νέων super εμπειριών με πρώτο μας σταθμό στις βόρειες παρυφές του Παρνασσού!


Group 1o


Θα πραγματοποιήσουμε πεζοπορία μέχρι τη Μπαρουτοσπηλιά! Εκεί όπου μέσα στο σπήλαιο την εποχή της Επανάστασης οι αγωνιστές έφτιαχναν μπαρούτι για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό!


Αφού κινηθούμε αρχικά για 750 μέτρα περίπου σε αγροτικό δρόμο ξεκινώντας από υψόμετρο 350 μέτρων, θα εισέλθουμε στο μονοπάτι μας. Στην αρχή θα κινηθούμε παράλληλα με το Κακόρεμα ανάμεσα από κλειστά πουρνάρια, πλατάνια και δρυς, που ώρες ώρες θα κρύβουν τον ουρανό από πάνω μας!


Ενώ στη συνέχεια όσο θα ανηφορίζουμε, θα βλέπουμε αριστερά και δεξιά μας τεράστιους σχηματισμούς βράχων και μικρές σπηλιές! Μέχρι που θα φτάσουμε σε χαρακτηριστική σάρα, που θα μας οδηγήσει τελικά στην εντυπωσιακή Μπαρουτοσπηλιά σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων!


Η επιστροφή μας θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας την ίδια πορεία προς τα πίσω.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2.30 – 3 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


Group 2o


Θα επισκεφθούμε την όμορφη Πολύδροσο, που μέχρι το 1928 ονομαζόταν Σουβάλα και είναι χτισμένη στους βόρειους πρόποδες του Παρνασσού σε υψόμετρο 380 μέτρων.


Και από εκεί με μόλις 20 λεπτά περπάτημα θα φτάσουμε στις πηγές της Αγίας Ελεούσας! Μια πανέμορφη τοποθεσία πνιγμένη στα πλατάνια, με αναβλύζοντα νερά από τις πηγές του Βοιωτικού Κηφισού! Ένας πραγματικός παράδεισος στους πρόποδες του Παρνασσού.


Για την επιστροφή μας στην Πολύδροσο θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία προς τα πίσω μέχρι να καταλήξουμε στην όμορφη πλατεία με τα πλατάνια, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ.


Έπειτα όλοι μαζί θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν, ενώ κατά τη διαδρομή μας προς την Άνω Χώρα στην Ορεινή Ναυπακτία θα κάνουμε στάση για σνακ. Μέχρι τελικά να φτάσουμε σε υψόμετρο 1050 μέτρων, εκεί όπου θα τακτοποιηθούμε στο υπέροχο Crystal Mountain!


Στη συνέχεια μας περιμένει το πρώτο απολαυστικό βράδυ μας στην Άνω Χώρα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό στο γραφικό χωριό, που απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο – 10 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο μας ή a la carte στο εστιατόριο του Crystal Mountain.


2η ημέρα


Group 1o


Αφού πάρουμε ένα δυναμωτικό πρωινό, θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν προς το χωριό Κρυονέρια και συγκεκριμένα στη θέση Σταυρός σε υψόμετρο 1350 περίπου μέτρων. Από εκεί θα ξεκινήσουμε την ανάβασή μας προς την κορυφή Τσεκούρα στα 1732 μ.!


Στην αρχή θα κινηθούμε μέσα σε πανέμορφο ελατόδασος μέχρι να βγούμε σε χαρακτηριστικό ξέφωτο με εκπληκτική θέα των Βαρδουσίων!


Στη συνέχεια η κλίση θα γίνει λίγο πιο έντονη, καθώς κινούμαστε σε βραχώδες κυρίως έδαφος και ακολουθούμε την κορυφογραμμή. Μέχρι τελικά να φτάσουμε στην κορυφή Τσεκούρα, από όπου η θέα είναι πραγματική μοναδική, με πιο θεαματικό τον επιβλητικό ορεινό όγκο των Βαρδουσίων και την Ευηνολίμνη!


Η επιστροφή μας θα πραγματοποιηθεί από την ίδια διαδρομή.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 – 6 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)


Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε με το πούλμαν στο ξενοδοχείο, όπου αφού ξεκουραστούμε για λίγο, θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για φαγητό στην Άνω Χώρα και βραδινές τσάρκες στο ορεινό χωριό!


Group 2o


Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε την Άνω Χώρα όλη την ημέρα! Αφού πάρουμε άνετα το όμορφο πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε με τα πόδια μέσα στο χωριό, όπου εκεί ανάμεσα στα πλακόστρωτα δρομάκια κάτω από αγέρωχα πλατάνια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ στα παραδοσιακά καφενεία.


Θα θαυμάσουμε ακόμη τον μεγαλοπρεπή και επιβλητικό ναό της Αγίας Παρασκευής (1918) με τα δύο ενσωματωμένα καμπαναριά, που είναι κτισμένος με πελεκητό μαύρο λιθάρι. Καθώς επίσης και το μικρό λεωφορείο «Καρνάβαλος», που συνέδεε την γραμμή Ναυπάκτου – Άνω Χώρας, αλλά και πρωταγωνίστησε στη βρετανική πολεμική ταινία «Escape to Athena» το 1979 με τον Roger Moore.


Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και σνακ στην Άνω Χώρα, πριν τη μεσημεριανή μας σιέστα!


Φυσικά και για όποιους ενδιαφέρονται, υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθούν και το υπέροχο Spa του ξενοδοχείου μας, «Ανεράδα», για μοναδικές θεραπείες προσώπου και σώματος! Για κρατήσεις: https://www.crystalmountain.gr/anerada


Το απόγευμα θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για να πάμε να περπατήσουμε μέχρι τον καταπληκτικό καταρράκτη Τσούρνα! Ένας εύκολος και όμορφος περίπατος 2-3 χιλ., που ακολουθεί μία κυκλική διαδρομή και καταλήγει πάλι μέσα στην Άνω Χώρα.


Έπειτα, θα είμαστε ελεύθεροι για βραδινό φαγητό και ποτό απολαμβάνοντας τη δεύτερη νύχτα μας στην Ορεινή Ναυπακτία!


3η ημέρα


Ξυπνάμε νωρίς το πρωί στην Άνω Χώρα, παίρνουμε ένα υπέροχο πρωινό, κάνουμε check-out και είμαστε έτοιμοι στις 08.30 για την πεζοπορία μας, που ξεκινάει μέσα από το γραφικό χωριό!


Μία πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή με εκκίνηση στην Άνω Χώρα στα 1050 μέτρα, που φτάνει σε υψόμετρο λίγο κάτω από τα 1400 μέτρα, περνάει από το Καστανόδασος, για να επιστρέψει και πάλι πίσω στην Άνω Χώρα.


Μία συναρπαστική κυκλική πορεία, που αποκαλύπτει στον ταξιδευτή, που αναζητά μαγικές στιγμές στη φύση, τους πιο καλά κρυμμένους θησαυρούς της Ορεινής Ναυπακτίας!


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (κυκλική)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 3 – 4 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


Όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν την τελευταία ημέρα, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν λίγο αργότερα πρωινό και να χαρούν την Άνω Χώρα με μία τελευταία βόλτα στο όμορφο χωριό.


Στις 12.00 – 12.30 περίπου θα αναχωρήσουμε όλοι μαζί για την Ναύπακτο, με το εντυπωσιακό Ενετικό Κάστρο που στέκεται σε υψόμετρο 200 μέτρων πάνω από την πόλη και αποτελεί ένα υπόδειγμα φρουριακής αρχιτεκτονικής για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.


Εμείς θα κινηθούμε στην παραλία με το παράκτιο τμήμα του Κάστρου, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 22.00 – 23.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


• Μονόκλινο δωμάτιο: 274€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 219€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 206€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Διαμονή 2 διανυκτερεύσεων με πρωινό στο Ξενοδοχείο Crystal Mountain στην Άνω Χώρα
https://www.crystalmountain.gr/
• Φόρος Διαμονής / Δωμάτιο / Διανυκτέρευση
• Έμπειροι επαγγελματίες συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 50% του συνολικού ποσού τις επόμενες 4 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται.


Εξόφληση υπολοίπου το αργότερο μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής.


Επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Επιστροφή 50% του χρηματικού ποσού (παρακράτηση προκαταβολής 50%) για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 14 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε ολοκληρώστε την εγγραφή σας καταθέτοντας άμεσα την προκαταβολή 50%.


Τι να έχω μαζί μου στην εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, dri-fit ρούχα, ισοθερμικά, fleece, μπουφάν, ζακέτα κλπ (για τις καιρικές συνθήκες ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Μικρό ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. 1,5 lt νερό
7. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα
9. Είδη προσωπικής υγιεινής
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
12. Ταυτότητα

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ