+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΣΕΙΧ ΣΟΥ

ΣΕΙΧ ΣΟΥ

ΣΕΙΧ ΣΟΥ

Το γραφείο τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορικές εκδρομές, τις υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής και αθλητικού τουρισμού, διοργανώνει περιβαλλοντικές εκδρομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα για σχολεία στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, το Σέιχ Σου! Το πανέμορφο δάσος της πόλης μας, που είναι ιδανικό για τις πρώτες βόλτες και περιηγήσεις στη φύση των μικρών φίλων μας! 


Αναλαμβάνουμε τη μετακίνηση και τη συνοδεία στη φύση με ασφάλεια, διοργανώνουμε οικολογικά παιχνίδια και δημιουργούμε το πρόγραμμα σύμφωνα με τις επιθυμίες σας!  


Λίγα λόγια για το Σέιχ Σου 


Το Σέιχ Σου είναι περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, που εκτείνεται στις νότιες και νοτιοδυτικές πλαγιές του Χορτιάτη μέχρι και το δρόμο Επταπυργίου – Ασβεστοχωρίου. Αποτελεί τον πνεύμονα της Θεσσαλονίκης και χώρο αναψυχής των κατοίκων της.  


Το μεγαλύτερο τμήμα του δάσους καλύπτεται από πευκοδάση, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία κυπαρισσιώνΣτις βόρειες και βορειοανατολικές πλευρές του δάσους συναντάμε κυρίως εκτάσεις με πουρνάρια. 


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από το 1800 έως το 1900 περίπου η περιοχή ήταν δάσος από δρυς. 

 

Προτεινόμενες Δραστηριότητες 


• Εύκολες πεζοπορίες και περιπάτους για παιδιά ηλικίας 6 χρονών και άνω

• Παιχνίδια με γνώμονα την κινητοποίηση του παιδιού στη φύση, την οικολογική ευαισθητοποίηση και την μεταφορά μηνυμάτων για βιωσιμότητα του μικρο-οικοσυστήματος μας 

• Παιχνίδια προσανατολισμού στη φύση 

Προγράμματα υπαίθριας εκγύμνασης όπως λειτουργική άσκηση, ασκήσεις με το βάρος του σώματος, kids yoga και άλλα

• Πικ-νικ


Γιατί περιβαλλοντικές εκδρομές για σχολεία; 


Πρωταρχικός στόχος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες από την επαφή και την αλληλεπίδραση με τη φύση να αντιληφθούν τη στενή σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον. 


Απώτερος σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φύση εξαιτίας των ανθρώπινων παρεμβάσεων και η υιοθέτηση περιβαλλοντικής συνείδησης. 


Στις μέρες μας, η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτελεί κύριο μέλημα όλων των σύγχρονων κοινωνιών για την αειφορική χρήση των φυσικών πόρων και τη μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων στη φύση. 


Το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver διαθέτει επαγγελματίες, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους και έμπειρους ταξιδιωτικούς συμβούλους – συνοδούς για να μπορεί να παρέχει εκδρομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα στη φύση που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς μικρούς εξερευνητές – ταξιδιώτες! 


Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί μία περιβαλλοντική εκδρομή μια ανάσα έξω από τη Θεσσαλονίκη, στο δάσος του Σέιχ Σου! 


Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος παρακάτω και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας! Άλλοι τρόποι επικοινωνίας είναι με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver στο facebook ή καθημερινά 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. 

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ