+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ GREEN ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ 24/10 - 28/10

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ GREEN ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ 24/10 - 28/10

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ GREEN ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

🌿 Πενθήμερη Green εκδρομή στη Νότια Πελοπόννησο || 24 – 28 Οκτωβρίου 2020


💯 Πέντε ημέρες γεμάτες δράση και περιπέτεια στη σαγηνευτική Πελοπόννησο! Πεζοπορίες και εξερεύνηση στον ιστορικό Μυστρά, τον Ταΰγετο, τη Μάνη, τη Μονεμβασιά και την Καλαμάτα! Μια οργανωμένη εκδρομή από το γραφείο τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορικές εκδρομές και τον τουρισμό περιπέτειας, που παρουσιάζει και έντονο πολιτισμικό και ιστορικό ενδιαφέρον! Ένα μαγευτικό πενθήμερο στο Γέρο του Μοριά, που συναρπάζει με τη φυσική και άγρια ομορφιά του, από τα κάστρα και τα γραφικά χωριά του μέχρι τα επιβλητικά βουνά και τα καταπράσινα του δάση!


✅ Μυστράς


Ο Μυστράς, χωριό του νομού Λακωνίας και πολύ κοντά στην πόλη της Σπάρτης συνδέεται με την πρώτη άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους και την καταστροφή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η καστροπολιτεία είναι χτισμένη σε απόκρημνο λόφο με θέα που κόβει την ανάσα! Οι καλοδιατηρημένες εκκλησίες και το κάστρο αναβιώνουν την ακμή που γνώρισε κάποτε ο τόπος, που από το 1989 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς!


✅ Καλαμάτα


Η Καλαμάτα είναι πόλη της Νότιας Πελοποννήσου και πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας. Χτισμένη στις παρυφές του Ταΰγετου και στην καρδιά του μεσσηνιακού κόλπου, η ζωντανή αυτή ιστορική πόλη προσφέρει μια πολύπλευρη εμπειρία στους επισκέπτες της συνδυάζοντας αρμονικά το βουνό και τη θάλασσα!


✅ Μάνη


Η χερσόνησος της Μάνης αποτελεί ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου με την ετυμολογία της λέξης να προκύπτει από το γυμνό από βλάστηση έδαφος της ( «μανός» ) και το συγκλονιστικό ορεινό τοπίο της! Εκεί βρίσκεται και το ακρωτήριο Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και χωριά ορόσημο, όπως η Καρδαμύλη, η Αρεόπολη και ο Γερολιμένας! Η άγρια ομορφιά της θάλασσας και του ορεινού ανάγλυφου δημιουργεί ένα τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους!


✅ Μονεμβασιά


Η Μονεμβασιά, γνωστή στους Φράγκους ως «Μαλβαζία», είναι μια μικρή πόλη της Λακωνίας με σπουδαία ιστορία! Η ονομασία της προέρχεται από τις λέξεις «μόνη έμβασις», που δικαιολογούν τη μοναδική είσοδο στην πόλη μέσω της γέφυρας! Χτισμένη πάνω στο βράχο, η Μονεμβασιά βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο έχοντας παραμείνει το μοναδικό φρούριο που δεν κατέλαβαν οι Οθωμανοί μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης! Τα πετρόχτιστα σοκάκια, οι εκκλησίες και η απέραντη θέα προς τη θάλασσα γοητεύουν κάθε επισκέπτη!


1η ημέρα


Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο 24/10 το πρωί για ένα μαγευτικό πενταήμερο!


Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 06.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 06.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα. Απαραίτητη η χρήση μάσκας προσώπου!


Off we go once again και το μακρινό ταξίδι ατελείωτης δράσης και εξερεύνησης από το γραφείο τουρισμού Green Oliver μόλις ξεκίνησε!


Και εμείς κινούμαστε νότια προς αναζήτηση νέων super εμπειριών με πρώτο μας σταθμό στις βόρειες παρυφές του Παρνασσού!


Group 1o


Θα πραγματοποιήσουμε πεζοπορία μέχρι τη Μπαρουτοσπηλιά! Εκεί όπου μέσα στο σπήλαιο την εποχή της Επανάστασης οι αγωνιστές έφτιαχναν μπαρούτι για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό!


Αφού κινηθούμε αρχικά για 750 μέτρα περίπου σε αγροτικό δρόμο ξεκινώντας από υψόμετρο 350 μέτρων, θα εισέλθουμε στο μονοπάτι μας. Στην αρχή θα κινηθούμε παράλληλα με το Κακόρεμα ανάμεσα από κλειστά πουρνάρια, πλατάνια και δρυς, που ώρες ώρες θα κρύβουν τον ουρανό από πάνω μας!


Ενώ στη συνέχεια όσο θα ανηφορίζουμε, θα βλέπουμε αριστερά και δεξιά μας τεράστιους σχηματισμούς βράχων και μικρές σπηλιές! Μέχρι που θα φτάσουμε σε χαρακτηριστική σάρα, που θα μας οδηγήσει τελικά στην εντυπωσιακή Μπαρουτοσπηλιά σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων!


Η επιστροφή μας θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας την ίδια πορεία προς τα πίσω.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2.30 – 3 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


Group 2o


Θα επισκεφθούμε την όμορφη Πολύδροσο, που μέχρι το 1928 ονομαζόταν Σουβάλα και είναι χτισμένη στους βόρειους πρόποδες του Παρνασσού σε υψόμετρο 380 μέτρων.


Και από εκεί με μόλις 20 λεπτά περπάτημα θα φτάσουμε στις πηγές της Αγίας Ελεούσας! Μια πανέμορφη τοποθεσία πνιγμένη στα πλατάνια, με αναβλύζοντα νερά από τις πηγές του Βοιωτικού Κηφισού! Ένας πραγματικός παράδεισος στους πρόποδες του Παρνασσού.


Για την επιστροφή μας στην Πολύδροσο θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία προς τα πίσω μέχρι να καταλήξουμε στην όμορφη πλατεία με τα πλατάνια, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ.


Έπειτα όλοι μαζί θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για την πόλη της Καλαμάτας, ενώ στη διαδρομή θα κάνουμε στάση για σνακ! Αφού τακτοποιηθούμε στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο μας, μας περιμένει το πρώτο απολαυστικό βράδυ στη ζωντανή πόλη! Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ποτό, αλλά και βόλτες στα σοκάκια και τις πλατείες!


2η ημέρα


Group 1ο


Αφού πάρουμε ένα δυναμωτικό πρωινό, θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν προς τη νοτιοδυτική πλευρά της Πελοποννήσου για να ανακαλύψουμε τους διάσημους καταρράκτες του Πολυλιμνίου! Ένας επίγειος παράδεισος με τρεχούμενα νερά και δεκάδες καταρράκτες που θα μας μαγέψουν!


Ξεκινώντας λίγο πριν το χωριό Καζάρμα θα κινηθούμε σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέχρι το χώρο στάθμευσης, όπου ξεκινάει και το μονοπάτι. Θα θαυμάσουμε τις καλά κρυμμένες λίμνες με τους τολμηρούς να έχουν την ευκαιρία να βουτήξουν στα κρύα βαθυπράσινα νερά τους!


Η επιστροφή μας θα πραγματοποιηθεί από την ίδια διαδρομή.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


Group 2ο


Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την πανέμορφη κωμόπολη της Πύλου, γνωστή και με την ιταλική ονομασία «Ναυαρίνο», όπου πραγματοποιήθηκε το 1827 η ιστορική ομώνυμη ναυμαχία!


Στην παραθαλάσσια πλατεία της με τα αιωνόβια πλατάνια θα έχουμε δύο ώρες ελεύθερο χρόνο για καφέ και γλυκό απολαμβάνοντας τη θέα της νήσου «Σφακτηρίας», ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν και το νιόκαστρο φρούριο της Πύλου μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από την κεντρική πλατεία!


Η μέρα μας συνεχίζεται δυναμικά!


Αφού και τα δύο γκρουπ επιβιβαστούν στο πούλμαν θα κινηθούμε προς την πλευρά της δυτικής Μάνης (Μεσσηνιακή Μάνη) και συγκεκριμένα την ομηρική παραθαλάσσια ακρόπολη, την Καρδαμύλη!


Η Καρδαμύλη αναφέρεται από τον Όμηρο ως μία από τις επτά πόλεις που ο Αγαμέμνονας πρόσφερε στον Αχιλλέα για προίκα αν νυμφευόταν μία από τις κόρες του! Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στα πετρόχτιστα μανιάτικα σοκάκια και φαγητό μπροστά στη θάλασσα και πλάι στους ελαιώνες!


Μετά από μια γεμάτη εμπειρίες μέρα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Καλαμάτα για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο για τις τελευταίες βραδινές τσάρκες μας στην πόλη!


3η ημέρα


Αποχαιρετώντας την όμορφη Καλαμάτα μετά από ένα χορταστικό πρωινό, θα ξεκινήσουμε στις 09.00 γεμάτοι ενέργεια για την πανέμορφη καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς!


Φτάνοντας στην Ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου, θα διαβούμε από τη φημισμένη γέφυρα, τη μοναδική είσοδο στο κάστρο της Μονεμβασιάς! Από εκεί, θα ακολουθήσουμε λιθόστρωτο μονοπάτι για να προσεγγίσουμε την Άνω Πόλη, ενώ θα φτάσουμε μέχρι τα ανατολικά τείχη και το φάρο για να θαυμάσουμε τη θέα προς το Αιγαίο Πέλαγος!


Στη συνέχεια, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και για να εξερευνήσουμε τα μοναδικά σοκάκια της Μονεμβασιάς, εκεί όπου γεννήθηκε ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος! Ενώ με όσους το επιθυμούν, θα επισκεφτούμε και την Ακρόπολη της Άνω Πόλης!


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5 χιλ. (κυκλική)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)


Αφού χορτάσουμε το επιβλητικό κάστρο, θα επιστρέψουμε με τα πόδια στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε με προορισμό το παραθαλάσσιο Γύθειο! Εκεί, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό με θέα το Λακωνικό Κόλπο!


Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε με το πούλμαν στο παραδοσιακό χωριό του Μυστρά για check-in στο ξενοδοχείο μας γύρω στις 21.00 και ξεκούραση.


4η ημέρα


Group 1ο


Μετά από ένα γερό πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για την άκρως ορειβατική εμπειρία στον ξακουστό και επιβλητικό Ταΰγετο, την ψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου, με κορυφή τον Προφήτη Ηλία στα 2407 μέτρα!


Ο Ταΰγετος εκτείνεται μεταξύ των λεκανών Μεγαλόπολης, Ευρώτα και Μεσσηνίας και είναι γνωστός και ως πενταδάχτυλος λόγω των πέντε κορυφών του κεντρικού συγκροτήματος! Σύμφωνα με τη μυθολογία πήρε το όνομα του από την Ταϋγέτη, μια από τις Ατλαντίδες, που αυτοκτόνησε πέφτοντας σε γκρεμό λόγω της ντροπής που ένιωθε για το αθέλητο ζευγάρωμα της με τον Δία.


Ξεκινώντας, λοιπόν, από την Ανατολική, τη «λακωνική» πλευρά του βουνού σε υψόμετρο 980 μέτρα, θα ακολουθήσουμε μονοπάτι προς το ορειβατικό καταφύγιο Σπάρτης σε υψόμετρο 1550 μέτρα στη θέση Βαρβάρα. Από εκεί η κλίση γίνεται πιο ανηφορική μέχρι να φτάσουμε μετά από 3 – 3.30 περίπου ώρες στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, στα 2407 μέτρα!


Αφού απολαύσουμε τη θέα από την πυραμίδα και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, θα επιστρέψουμε από το ίδιο μονοπάτι έχοντας πατήσει ακόμη μία κορυφή!


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 16 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 9 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+/3 (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)


Group 2ο


Εμείς, αφού αφήσουμε το πρώτο group, θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν με προορισμό το φημισμένο Σπήλαιο του Διρού, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Λακωνικής Μάνης!


Στην περιοχή υπάρχουν δύο σπήλαια, της Βλυχάδας και της Αλεπότρυπας, ενώ μέχρι σήμερα έχουν χαρτογραφηθεί 14700 μέτρα διαδρομών μέσα στο σπήλαιο, το μεγαλύτερο κομμάτι του οποίου βρίσκεται κάτω από το νερό!


Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε με βάρκα (300 μέτρα διαδρομή) και με τα πόδια (300 μέτρα διαδρομή) για να γνωρίσουμε το μυστήριο κόσμο του σπηλαίου!


Κόστος εισιτηρίου: 10 ευρώ/άτομο (δε συμπεριλαμβάνεται στο κόστος συμμετοχής της εκδρομής)


Στη συνέχεια, θα μεταβούμε με το πούλμαν στην πέτρινη καρδιά της Μάνης, την Αρεόπολη!


Η Αρεόπολη έχει κηρυχθεί διατηρητέος οικισμός με τα πέτρινα σοκάκια και τα πυργόσπιτα της να εντυπωσιάζουν! Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να σουλατσάρουμε στα στενάκια και να γευτούμε τοπικές παραδοσιακές γεύσεις!


Κατά το απογευματάκι θα αναχωρήσουμε με προορισμό το ξενοδοχείο μας, αφού παραλάβουμε πρώτα και το γκρουπ των πεζοπόρων μας!
Στο χωριό του Μυστρά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και βραδινή βόλτα στην πλατεία.


5η ημέρα


Η τελευταία μας μέρα στο Γέρο του Μοριά μας επιφυλάσσει ένα ταξίδι στο παρελθόν!


Αφού κάνουμε check-out από το ξενοδοχείο μας, θα εξερευνήσουμε με τα πόδια τη μοναδική καστροπολιτεια του Μυστρά! Θα επισκεφτούμε μονή βυζαντινής αρχιτεκτονικής, αλλά και το ομώνυμο παλάτι του χωριού χτισμένο πάνω στον επιβλητικό λόφο!


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)


Για όσους δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την πεζοπορία, μπορούν να παραμείνουν για καφέ και πρωινή βόλτα στη γραφική πλατεία του χωριού.


Αφού ολοκληρώσουμε τη δραστηριότητά μας και γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες από το συναρπαστικό πενθήμερο, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για το ταξίδι του γυρισμού.


Στο δρόμο της επιστροφής θα πραγματοποιηθούν στάσεις για σνακ.


Άφιξη στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 23.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


• Μονόκλινο δωμάτιο: 448€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 378€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, όλες οι ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Διαμονή 2 διανυκτερεύσεων με πρωινό στο Hotel Flisvos στην Καλαμάτα https://www.hotel-flisvos.gr/ και 2 διανυκτερεύσεων με πρωινό στο Hotel Byzantion στο Μυστρά https://rebrand.ly/qp1qqc2
• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση
• Έμπειροι επαγγελματίες συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 50% του συνολικού ποσού τις επόμενες 4 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται.


Εξόφληση υπολοίπου το αργότερο μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής.


Επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Επιστροφή 50% του χρηματικού ποσού (παρακράτηση προκαταβολής 50%) για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 14 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε ολοκληρώστε την εγγραφή σας καταθέτοντας άμεσα την προκαταβολή 50%.


Τι να έχω μαζί μου στην εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, dri-fit ρούχα, ισοθερμικά, fleece, μπουφάν, ζακέτα κλπ (για τις καιρικές συνθήκες ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Μικρό ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. 1,5 lt νερό
7. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα
9. Είδη προσωπικής υγιεινής
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
12. Ταυτότητα
13. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες (προαιρετικά)

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ