+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ ΟΡΟΣ
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΡΟΠΗΣ 20/09

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ ΟΡΟΣ
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΡΟΠΗΣ 20/09

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ ΟΡΟΣ – ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΡΟΠΗΣ

🌿 Green πεζοπορία στο Παγγαίο: Μονοπάτι της Μεσορόπης || Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020


💯 Μία μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το γραφείο τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορικές εκδρομές και τον τουρισμό περιπέτειας, στο Παγγαίο όρος! Μία διαδρομή μέσα σε καταπράσινο τοπίο και άφθονα τρεχούμενα νερά σε μονοπάτι διαμορφωμένο το 2006 από το δασαρχείο Καβάλας! Μία ακόμη υπέροχη Κυριακή στη φύση, σε ένα μάλιστα αγαπημένο μονοπάτι, όπου πραγματοποιήσαμε την πρώτη πεζοπορική εκδρομή μας πριν πολλά χρόνια!


🌄 Παγγαίο


Το Παγγαίο είναι μεγάλος ορεινός όγκος που εκτείνεται στους νομούς της Καβάλας και των Σερρών. Πρόκειται για ένα βουνό με πολλές πηγές και ρέματα!


Η υψηλότερη κορυφή του είναι το “Μάτι” με υψόμετρο 1.956 μέτρα.


Για το Παγγαίο βρίσκουμε αναφορές συχνά σε αρχαίες ελληνικές και λατινικές πηγές, που αναφέρουν ότι ήταν ιδιαίτερα φημισμένο για τα αργυρωρυχεία και χρυσωρυχεία του, καθώς και για τη ναυπηγήσιμη ξυλεία που παρείχαν τα δάση του.


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με τουριστικό πούλμαν (65% μέγιστη πληρότητα, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία), καθώς και με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 20/09 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (ανοιχτό πάρκινγκ).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία. Απαραίτητη η χρήση ατομικής μάσκας προσώπου.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Όσοι συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 10.00 στη Μεσορόπη. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


Το συνολικό κόστος μετακίνησης ανά όχημα συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής είναι περίπου στα 30 – 35 ευρώ.


🔎 Πληροφορίες Διαδρομής


Αφού φτάσουμε στο χωριό της Μεσορόπης, που βρίσκεται στο 36ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης στη νότια πλευρά του Παγγαίου, θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι της με προορισμό το σπήλαιο “Βοσκόβρυση” στα 1150 μ. περίπου, όπου κρύβεται ένα ενεργό υπόγειο ποτάμι!


Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας μέσα από το χωριό σε υψόμετρο 350 μέτρων και θα φτάσουμε πρώτα στο σημείο που λέγεται “Ομβριός”, εκεί όπου γίνεται ο αγιασμός των υδάτων του χωριού!


Θα συνεχίσουμε την πορεία μας απολαμβάνοντας μία πανέμορφη διαδρομή μέσα σε εκπληκτική φύση και τρεχούμενα νερά, που θα μας συνοδεύουν στο μεγαλύτερο μέρος του μονοπατιού!


Θα συναντήσουμε ξύλινες γέφυρες, παγκάκια, καταρράκτες και μικρές λιμνούλες! Και όλα αυτά σε μία μαγική εποχή, που η φύση καλεί τους πεζοπόρους να ανακαλύψουν τις σπάνιες ομορφιές της!


Η πορεία μας έπειτα θα γίνει ανηφορική και με τη βοήθεια διαμορφωμένων σκαλιών θα μας οδηγήσει σε όμορφο πλάτωμα με πλατάνια και παγκάκι.


Αφήνοντας στη συνέχεια πίσω μας το ποτάμι, θα βγούμε στο ξέφωτο με την ονομασία “Πουλιάνα” και μετά από συνεχόμενες μικρές τραβέρσες θα φτάσουμε μέχρι τη σπηλιά της “Βοσκόβρυσης” στα 1150 μ., όπου μας περιμένει μία μικρή έκπληξη!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία προς τα πίσω.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε στο σύνολό της απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Υψομετρική ανάβαση: 800 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 – 6 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)


Για όσους δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή σε ολόκληρο το ανάπτυγμά της, θα γίνει group που θα περπατήσει τα πρώτα 3 χιλ. περίπου της διαδρομής, θα επιστρέψει με συνοδό στο χωριό της Μεσορόπης ακολουθώντας την ίδια πορεία προς τα πίσω (συνολικά 6 χιλ.) και θα έχει ελεύθερο χρόνο για καφέ.


Μετά την ολοκλήρωση των πεζοποριών μας και αναλόγως του διαθέσιμου χρόνου, θα μεταβούμε σε ταβέρνα για φαγητό (προαιρετικά).


Αναχώρηση γύρω στις 17.30 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.30.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής / άτομο:


• Με πούλμαν: 22 ευρώ
• Με αυτοκίνητο: 10 ευρώ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Συνοδεία από επαγγελματίες, πιστοποιημένους και έμπειρους συνοδούς δραστηριοτήτων στη φύση με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών του γραφείου τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Για το πούλμαν:


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν κατάθεση προκαταβολής 12 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται. Εξόφληση στο πούλμαν.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.


Για τα αυτοκίνητα:


Η κατάθεση των 10 ευρώ μπορεί να γίνει εκ των προτέρων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή με απευθείας πληρωμή στο σημείο συνάντησης.


Στην κατάθεση μη ξεχνάτε να σημειώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


📌 Τι να έχω μαζί μου στην ημερήσια πεζοπορία


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, βερμούδα, γιλέκο, dri-fit ρούχα, t-shirt, ελαφρύ μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt (απαραιτήτως)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, πίτες, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα
9. Γυαλιά ηλίου, καπέλο
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
12. Μαγιό, σαγιονάρες, πετσέτα (προαιρετικά)

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ