+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ - ΚΡΕΒΑΤΙΑ - ΠΑΠΑ ΡΕΜΑ 04/10

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ - ΚΡΕΒΑΤΙΑ - ΠΑΠΑ ΡΕΜΑ 04/10

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ – ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΡΕΒΑΤΙΑ – ΠΑΠΑ ΡΕΜΑ

🌿 Πεζοπορία στον Όλυμπο: Άγ. Απόστολοι – Καταφύγιο Κρεβάτια – Παπά Ρέμα || Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020


💯 Μία ακόμη μονοήμερη εκδρομή από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver στο σπίτι των θεών, στις βόρειες παρυφές του επιβλητικού Ολύμπου! Μία πεζοπορική εξόρμηση με πούλμαν και ΙΧ στα πιο παρθένα και άγνωστα δάση του μυθικού βουνού με δύο επιλογές διαδρομών:


👉 Group 1o: Κυκλική διαδρομή 13,5 χιλ. Άγιοι Απόστολοι – Καταφύγιο Κρεβάτια – Παπά Ρέμα – Άγιοι Απόστολοι
👉 Group 2o: Διαδρομή μπρος – πίσω 8 χιλ. Άγιοι Απόστολοι – Καταφύγιο Κρεβάτια – Άγιοι Απόστολοι


🌄 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε “διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας”, ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως “ζώνη ειδικής προστασίας” και “τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος”.


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με τουριστικό πούλμαν (65% μέγιστη πληρότητα όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία), καθώς και με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 04/10 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία. Απαραίτητη η χρήση ατομικής μάσκας προσώπου.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Όσοι συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 08.50 στα ΣΕΑ Κορινού – Olympus Plaza, Shell (ακριβές σημείο συνάντησης: http://tiny.cc/1evmsz), όπου το πούλμαν έχει προγραμματισμένη στάση. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


Το συνολικό κόστος μετακίνησης ανά όχημα συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής και των διοδίων είναι περίπου στα 30 ευρώ.


🔎 Πληροφορίες Διαδρομών


Group 1o


Η πορεία μας θα ξεκινήσει 3-4 χιλιόμετρα μετά το χωριό Βροντού από τη θέση των Αγίων Αποστόλων. Θα ακολουθήσουμε όλοι μαζί ευδιάκριτο ανηφορικό μονοπάτι μέσα σε αραιό δάσος με προορισμό το καταφύγιο Κρεβάτια στα 1000 μ. μετά από 1.30 ώρα περίπου.


Από εκεί θα συνεχίσουμε για το Παπά Ρέμα μέσα σε παρθένα φύση που συγκλονίζει με την άγρια ομορφιά της!


Θα περάσουμε διαδοχικά τις θέσεις “Χαμοκέρασα”, “Παλαβός” και “Σπηλιές” ανακαλύπτοντας τα μυστικά του βόρειου Ολύμπου!


Η διαδρομή μας θα συνεχίσει την κυκλική της πορεία μέχρι τελικά να μας βρει πάλι πίσω στους Αγίους Αποστόλους έξω από το καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς!


Η πορεία που θα ακολουθήσουμε σε ολόκληρο το ανάπτυγμά της είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας και προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 13,5 χιλ. (κυκλική)
• Ελάχιστο υψόμετρο: 370 μέτρα
• Μέγιστο υψόμετρο: 1020 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 – 5.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)


Group 2o


Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν ολόκληρη την πορεία, θα κινηθούν τα πρώτα 4 χιλ. μαζί με το υπόλοιπο group μέχρι το καταφύγιο Κρεβάτια, όπου θα κάνουν στάση για ξεκούραση και χαλάρωση στα 1000μ.!


Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν προς τα πίσω το ίδιο μονοπάτι με συνοδό, με τελικό προορισμό το καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς στους Αγίους Αποστόλους.


Η επιλογή αυτής της διαδρομής προϋποθέτει μέτρια φυσική κατάσταση. Το μονοπάτι είναι ανηφορικό στη μισή διαδρομή και γίνεται κατηφορικό στην επιστροφή του.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Ελάχιστο υψόμετρο: 370 μέτρα
• Μέγιστο υψόμετρο: 1020 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 3 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας και των δύο group και αναλόγως του διαθέσιμου χρόνου θα μεταβούμε για φαγητό (προαιρετικά).


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.30.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής / άτομο:


• Με πούλμαν: 20 ευρώ
• Με αυτοκίνητο: 10 ευρώ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Συνοδεία από επαγγελματίες, πιστοποιημένους και έμπειρους συνοδούς δραστηριοτήτων στη φύση με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών του γραφείου τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Για το πούλμαν:


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν κατάθεση προκαταβολής 10 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται. Εξόφληση στο πούλμαν.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.


Για τα αυτοκίνητα:


Η κατάθεση των 10 ευρώ μπορεί να γίνει εκ των προτέρων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή με απευθείας πληρωμή στο σημείο συνάντησης.


Στην κατάθεση μη ξεχνάτε να σημειώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


📌 Τι να έχω μαζί μου στην ημερήσια πεζοπορία


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, βερμούδα, γιλέκο, dri-fit ρούχα, t-shirt, αντιανεμικό κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt (απαραιτήτως)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, πίτες, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ (απαραιτήτως)
8. Χαρτομάντιλα
9. Αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ