+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΕΣ 13/09

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΕΣ 13/09

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΕΣ

🌿 Πεζοπορία & Περιπέτεια στο Μπέλλες || Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020


💯 Μία μονοήμερη εκδρομή πεζοπορίας και εξερεύνησης από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver στην οροσειρά Μπέλλες! Μία διαδρομή μέσα σε συγκλονιστική φύση που εναλλάσσεται απρόβλεπτα και εντυπωσιάζει με τη φυσική ομορφιά της κάθε πεζοπόρο – εξερευνητή! Μία ακόμη συναρπαστική Κυριακή, που θα αποκαλύψει τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των ελληνικών δασών! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με Green bus και με ιδιωτικά αυτοκίνητα!


🌄 Μπέλλες


Η οροσειρά του Μπέλλες βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της εύφορης πεδιάδας των Σερρών και βορειοανατολικά της λίμνης Δοϊράνης. Έχει μήκος περίπου 60 χιλ. και πλάτος 8 χλμ., και αποτελεί προστατευόμενο βιότοπο του Natura 2000.


Πρόκειται για ένα κατάφυτο βουνό, που το μεγαλύτερο τμήμα του καλύπτεται από πεύκα, οξιές, έλατα, βελανιδιές, αλλά και πλατάνια.


Η υψηλότερη κορυφή του ονομάζεται Καλαμπάκα ή Radomir και φτάνει σε υψόμετρο 2030 μ., ενώ το κλίμα της ευρύτερης περιοχής παρουσιάζει έντονα μεσογειακά χαρακτηριστικά.


Το Μπέλες υπήρξε πεδίο σκληρών μαχών στους Βαλκανικούς Πολέμους, αλλά κυρίως στη διάρκεια του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σημαντικά οχυρά του στάθηκαν οι “νέες Θερμοπύλες”, που κατέπληξαν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον ηρωισμό των υπερασπιστών τους.


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με τουριστικό πούλμαν (65% μέγιστη πληρότητα όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία), καθώς και με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 13/09 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία. Απαραίτητη η χρήση ατομικής μάσκας προσώπου.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Όσοι συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 09.30 στην κεντρική πλατεία στα Άνω Πορόια, Σερρών. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


Το συνολικό κόστος μετακίνησης ανά όχημα συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής είναι περίπου στα 25 ευρώ.


🔎 Πληροφορίες Διαδρομής


Μία γνήσια περιπέτεια πεζοπορίας που ξεκινάει από τα Άνω Πορόια σε υψόμετρο περίπου 400 μέτρων!


Στην αρχή θα κινηθούμε δίπλα σε πανέμορφο ρέμα κάτω από εντυπωσιακά πλατάνια! Μέχρι που μετά από 2 χιλ. πεζοπορίας θα αρχίσουμε σιγά σιγά να ανεβαίνουμε τραβερσάροντας στην πλαγιά, που είναι και το πιο απαιτητικό τμήμα της διαδρομής μας μέχρι να βγούμε σε δασικό δρόμο.


Και εκεί που θα κινούμαστε, περνώντας και από το ανώτερο σημείο της διαδρομής μας σε υψόμετρο περίπου 1170 μ., θα δούμε τη βλάστηση να αλλάζει εντυπωσιακά και τα πεύκα να αντικαθιστούν τα φυλλοβόλα δέντρα!


Από το σημείο αυτό σιγά σιγά θα αρχίσει και η κατάβασή μας, που θα μας οδηγήσει σε σημείο με εκπληκτική θέα της λίμνης Κερκίνης!


Η κυκλική μας πορεία θα ολοκληρωθεί μετά από λίγο, καταλήγοντας και πάλι στα Άνω Πορόια, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε στο σύνολό της απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 12,5 χιλ. (κυκλική)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 750 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 – 6 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)


Για όσους δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή σε ολόκληρο το ανάπτυγμά της, θα γίνει group με συνοδό που θα περπατήσει τμήμα της διαδρομής σε δασικό δρόμο μέχρι σημείο με πανέμορφη θέα της λίμνης Κερκίνης, θα επιστρέψει από τον ίδιο δρόμο πίσω (συνολικό μήκος 5,5 χιλ.) και θα έχει άφθονο ελεύθερο χρόνο στην περιοχή με τα πελώρια πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά για καφέ και φαγητό.


Αναχώρηση γύρω στις 17.30 – 18.00 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη έως τις 19.00 – 19.30.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής / άτομο:


• Με πούλμαν: 20 ευρώ
• Με αυτοκίνητο: 10 ευρώ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Συνοδεία από επαγγελματίες, πιστοποιημένους και έμπειρους συνοδούς δραστηριοτήτων στη φύση με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών του γραφείου τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Για το πούλμαν:


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν κατάθεση προκαταβολής 10 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται. Εξόφληση στο πούλμαν.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.


Για τα αυτοκίνητα:


Η κατάθεση των 10 ευρώ μπορεί να γίνει εκ των προτέρων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή με απευθείας πληρωμή στο σημείο συνάντησης.


Στην κατάθεση μη ξεχνάτε να σημειώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


📌 Τι να έχω μαζί μου στην ημερήσια πεζοπορία


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως καλοκαιρινό ορειβατικό παντελόνι, καλοκαιρινό κολάν, βερμούδα, σορτς, καλοκαιρινό γιλέκο, dri-fit ρούχα, t-shirt κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt (απαραιτήτως)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, πίτες, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα
9. Αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ