+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ
ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ 24/05

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ
ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ 24/05

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ

🌿 Green πεζοπορία στη Σιθωνία και μπάνιο στη θάλασσα || Κυριακή 24 Μαΐου 2020


💯 Μία μονοήμερη περιπατητική δραστηριότητα από το γραφείο τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορικές εκδρομές και τον τουρισμό περιπέτειας, στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής, τη μαγευτική Σιθωνία! Μία μοναδική εμπειρία εξερεύνησης σε άγνωστα μονοπάτια και δασικούς δρόμους, καθώς φυσικά και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μπάνιο στη θάλασσα! Οι μετακινήσεις θα γίνονται με ιδιωτικά μόνο αυτοκίνητα και οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται για το σημείο συνάντησης στη Σιθωνία.


💚 Σιθωνία


Η Σιθωνία είναι η 2η χερσόνησος της σαγηνευτικής και αγαπημένης όλων των Θεσσαλονικιών, της Χαλκιδικής! Χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο, οργανωμένες αλλά και απομονωμένες παραλίες, καθώς και πανέμορφα δάση πεύκου και ελαιόδεντρων.


Προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της πολιτικής της ΕΕ για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα. Το δίκτυο στοχεύει στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των πιο πολύτιμων οικοτόπων και απειλούμενων ειδών της Ευρώπης.


Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή μόνο με ιδιωτικά αυτοκίνητα και θα ενημερώνονται προσωπικά για το σημείο συνάντησης στη Σιθωνία, που θα είναι στις 09.30 το πρωί της Κυριακής 24/05. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων.


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπονται 3 άτομα ανά ΙΧ. Το συνολικό κόστος μετακίνησης ανά όχημα για την εκδρομή είναι περίπου στα 20 – 25 ευρώ.


Η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί σε ξεχωριστά group των 10 ατόμων, που θα καθοδηγούνται το καθένα από έναν επαγγελματία συνοδό της Green Oliver.


Αφού πρώτα συγκεντρωθούμε στο σημείο συνάντησης, θα γίνει ενημέρωση προς όλους τους συμμετέχοντες για την ασφαλή διεξαγωγή της περιπατητικής εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία.


🔎 Πληροφορίες Διαδρομής


Θα ακολουθήσουμε σε υποομάδες των 10 ατόμων μία πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή ανάμεσα από πεύκα και ελαιόδεντρα στο δάσος της μαγευτικής Σιθωνίας, με εκπληκτική θέα στον Τορωναίο κόλπο! Μία άγνωστη διαδρομή, τμήμα της οποίας κινείται μέσα σε φύση που προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000!


Ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, εκεί όπου τα κρυστάλλινα νερά και τα βότσαλα λαμπυρίζουν, ξεκινάει η διαδρομή μας που εξερευνά κάθε καλά κρυμμένη γωνιά της Σιθωνίας!


Μία πεζοπορία, που διασχίζει πρώτα ελαιόδεντρα μέχρι να φτάσει στα πελώρια πλατάνια στο ύψωμα του Αγίου Παύλου. Εκεί όπου υπάρχει το ομώνυμο ξωκλήσι από τις αρχές του 20ου αιώνα χτισμένο δίπλα σε αρχαία πηγή νερού!


Και ένα μυστικό μονοπάτι που ακολουθεί και μας αποκαλύπτει την άγνωστη ομορφιά του ονειρεμένου πευκοδάσους της Σιθωνίας, εκεί όπου οι μέλισσες συλλέγουν από τα πεύκα το νέκταρ για να το μεταφέρουν στην κυψέλη τους και να δημιουργήσουν τελικά το μέλι που αποθηκεύουν στις κηρήθρες!


Σημεία μαγικά σε όλη τη διαδρομή, εύκολες αναβάσεις πάνω σε εντυπωσιακούς βράχους και μία καλά κρυμμένη κορυφή με θέα όλου του Τορωναίου κόλπου και το απέραντο γαλάζιο της Χαλκιδικής που συναρπάζει!


Μια άγνωστη κυκλική πεζοπορική διαδρομή στο καταπράσινο τοπίο της Σιθωνίας, ιδανική για εξερευνητές και λάτρεις της περιπέτειας!


• Ελάχιστο υψόμετρο: 10 μέτρα
• Μέγιστο υψόμετρο: 300 μέτρα
• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (κυκλική)
• Επίπεδο δυσκολίας: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)
• Συνολικός χρόνος δραστηριότητας: 4 – 4.30 ώρες


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, θα μεταβούμε (προαιρετικά) σε μη οργανωμένη παραλία για μπάνιο στη θάλασσα!


Αναχώρηση από τη Σιθωνία γύρω στις 17.30.


Γενικές Πληροφορίες


• Συνάντηση στη Σιθωνία στις 09.30, σε σημείο που θα υποδεικνύεται στους συμμετέχοντες μετά την εγγραφή τους στην εκδρομή.
• Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00 – 19.30.


Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής στη δραστηριότητα / άτομο: 10 ευρώ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Συνοδεία από έμπειρους επαγγελματίες του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver ανά group των 10 ατόμων
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• ΦΠΑ 24%


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Η κατάθεση των 10 ευρώ μπορεί να γίνει εκ των προτέρων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή με πληρωμή στο σημείο συνάντησης.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 3 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων. Περιορισμένες θέσεις.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια, trail running ή αθλητικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, κολάν, βερμούδα, καλοκαιρινό γιλέκο, dri-fit ρούχα, t-shirt, ελαφρύ μπουφάν κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt (απαραιτήτως)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, τάπερ με φαγητό, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ (απαραιτήτως)
8. Χαρτομάντιλα
9. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες
10. Αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο
11. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
12. Ομπρέλα θαλάσσης (προαιρετικά)

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ