+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΒΟΥΤΙΑ
ΟΡΛΙΑΣ - ΡΑΧΗ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ 20/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΒΟΥΤΙΑ
ΟΡΛΙΑΣ - ΡΑΧΗ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ 20/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΒΟΥΤΙΑ ΟΡΛΙΑΣ – ΡΑΧΗ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

🌿 Πεζοπορία & Bουτιά Ορλιάς – Ράχη Κορομηλιάς στον Όλυμπο || Σάββατο 20 Ιουνίου 2020


💯 Μία μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver στο σπίτι των θεών, τον αγαπημένο Όλυμπο! Μία μαγευτική κυκλική πορεία σε συγκλονιστική φύση που συναρπάζει κάθε φυσιολάτρη ταξιδευτή, που ανεβαίνει στο καταφύγιο της Κορομηλιάς στα 1000 μ., κατεβαίνει από την άγνωστη διαδρομή της Ράχης και καταλήγει στο ρέμα του Ορλιά! Εκεί, όπου οι καταρράκτες και οι βάθρες συγκλονίζουν, εκεί όπου θα έχουμε την ευκαιρία για αμέτρητες βουτιές στα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά του Ολύμπου!


Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με Green bus και με ιδιωτικά αυτοκίνητα! Οι συμμετέχοντες με αυτοκίνητα θα ενημερώνονται για το σημείο συνάντησης κοντά στο σημείο της δραστηριότητας.


🌲 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με τουριστικό πούλμαν, καθώς και με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 20.06 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία. Απαραίτητη η χρήση ατομικής μάσκας προσώπου.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Όσοι συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα θα ενημερώνονται προσωπικά για το σημείο συνάντησης, που θα είναι γύρω στις 09.00 το πρωί του Σαββάτου 20.06 κοντά στην περιοχή της πεζοπορίας. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


Το συνολικό κόστος μετακίνησης ανά όχημα για την εκδρομή είναι περίπου στα 30 ευρώ.


🔎 Πληροφορίες Διαδρομής


Θα κινηθούμε στη βόρεια πλευρά του Ολύμπου ξεκινώντας από υψόμετρο περίπου 280 μέτρων. Στην αρχή θα ακολουθήσουμε για 10 λεπτά περίπου την άσφαλτο που μας οδηγεί στο γοητευτικό μονοπάτι μας, αφού περάσουμε δίπλα από τον Άγιο Κωνσταντίνο!


Θα πεζοπορήσουμε μέσα σε συναρπαστική και καταπράσινη φύση, που βρίσκεται εκεί για να μας ανταμείψει με τις μαγικές εικόνες που προσφέρει!


Μετά από 2,5 χιλ. περίπου ήπιας ανάβασης, θα φτάσουμε σε υψόμετρο 550 μ. στον περίφημο καταρράκτη του Κόκκινου Βράχου ύψους 20 μ.!


Στη συνέχεια, θα ανηφορίσουμε σε μονοπάτι για άλλα 2,5 χιλ. περίπου μέσα στο πυκνό δάσος, που θα μας οδηγήσει στο Koromilia refuge – Καταφύγιο Κορομηλιά σε υψόμετρο 1000 μ.!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε διαφορετική πορεία από από το αρχαίο μονοπάτι “Ράχη Κορομηλιάς”, που θα μας οδηγήσει και πάλι πίσω στον Άγιο Κωνσταντίνο.


Εκεί ακριβώς, στο μεγαλείο της φύσης με τις εντυπωσιακές βάθρες και τους καταρράκτες του Ορλιά, θα έχουμε χρόνο για κολύμπι, βουτιές και άραγμα στα βράχια!


Η διαδρομή μας είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε άτομα με ικανοποιητική φυσική κατάσταση.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ. (κυκλική)
• Υψομετρική ανάβαση: 720 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)


Αναχώρηση γύρω στις 17.30 – 18.00 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00 – 19.30.


Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής / άτομο:


Με πούλμαν: 24 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%
Με αυτοκίνητο: 10 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Συνοδεία από έμπειρους επαγγελματίες του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• ΦΠΑ 24%


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Για το πούλμαν:


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν την κατάθεση ολόκληρου του ποσού των 24 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.


Για τα αυτοκίνητα:


Η κατάθεση των 10 ευρώ μπορεί να γίνει εκ των προτέρων στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή με πληρωμή επί τόπου στο σημείο συνάντησης.


Στην κατάθεση μη ξεχνάτε να σημειώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Trail running ή ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως καλοκαιρινό ορειβατικό παντελόνι, καλοκαιρινό κολάν, βερμούδα, σορτς, καλοκαιρινό γιλέκο, dri-fit ρούχα, t-shirt κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt (απαραιτήτως)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, πίτες, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ (απαραιτήτως)
8. Χαρτομάντιλα
9. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες
10. Αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο
11. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
12. Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ