+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ ΤΥΜΦΗΣ

ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ ΤΥΜΦΗΣ

ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ ΤΥΜΦΗΣ

Μία ονειρεμένη πεζοπορία στη Δρακόλιμνη στο αλπικό λιβάδι της Τύμφης σε υψόμετρο 2.050μ.! 


Με εμπειρία στον επαγγελματικό τουρισμό από το 2009 και τις υπαίθριες δραστηριότητες από το 2007 το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver πραγματοποιεί εκδρομές πεζοπορίας στην παραμυθένια Δρακόλιμνη της Τύμφης πάνω από τα ονειρεμένα Ζαγοροχώρια!


Οι εκδρομές απευθύνονται σε μικρές ή μεγάλες παρέες, σε εταιρείες και οργανισμούς, σε σχολεία και προσαρμόζονται ανάλογα με τις δικές σας επιθυμίες και προτιμήσεις! 


Αναλαμβάνουμε τη συνοδεία στη φύση με ασφάλεια, τη μετακίνηση, τη διαμονή σας σε παραδοσιακούς ξενώνες και καταφύγια, και δημιουργούμε το ιδανικό πρόγραμμα για εσάς!  


Επιπλέον Υπαίθριες Δραστηριότητες που μπορούν να συνδυαστούν με την πεζοπορία στη Δρακόλιμνη Τύμφης  


Ανάβαση μέχρι την υψηλότερη κορυφή της Τύμφης, τη Γκαμήλα στα 2497 μέτρα

Διάσχιση του εμβληματικού φαραγγιού του Βίκου

Περπάτημα δίπλα στον ποταμό Βοϊδομάτη

Υπαίθριες δραστηριότητες όπως raftingkayakingcanyoningriver trekking, 4×4, ποδηλασία, ιππασία και άλλα

Προγράμματα υπαίθριας εκγύμνασης όπως λειτουργική άσκηση, κυκλική προπόνηση, yogapilates και άλλα

• Παιχνίδια προσανατολισμού στη φύση

Επισκέψεις και ξεναγήσεις σε μαγευτικά χωριά όπως Πάπιγκο, Αρίστη, ΜονοδένδριΚαπέσοβοΤσεπέλοβοΒραδέτο, καθώς και σε χώρους πολιτισμικού ενδιαφέροντος

• Φαγητό σε επιλεγμένες παραδοσιακές ταβέρνες

 

Λίγα λόγια για τη Δρακόλιμνη Τύμφης 


Η Δρακόλιμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 2.050 μ. σε αλπικό λιβάδι της Τύμφης, αλλιώς γνωστή και ως «Γκαμήλα» ή «Βουνό του Παπίγκου» στην Ήπειρο στην περιοχή του Ζαγορίου, σε μία περιοχή μάλιστα που έχει χαρακτηριστεί ως εθνικός δρυμός από το 1973 και προστατευμένος βιότοπος του δικτύου Natura 2000!   


Απλώνεται σε ελλειψοειδές σχήμα σε έκταση περίπου 8 στρεμμάτων δίπλα στον γκρεμό, πάνω από τον Αώο ποταμό. Στα νερά της φιλοξενεί μάλιστα τους αλπικούς Τρίτωνες, που είναι σα να έχουν ξεπηδήσει μόλις μέσα από παραμύθια! 


Σύμφωνα με την επιστήμη, οι Δρακόλιμνες είναι απομεινάρια των παγετώνων, ενώ σύμφωνα με το μύθο στις Δρακόλιμνες της Τύμφης και του Σμόλικα κατοικούσαν δύο δράκοι, που είχαν τόσο μεγάλη έχθρα μεταξύ τους, που όταν αγρίευαν πετούσαν βράχους ο ένας στον άλλον! 

 

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί ένα πλούσιο και γεμάτο από δυνατές εμπειρίες ταξίδι, που ακροβατεί ανάμεσα στη μυθοπλασία και την πραγματικότητα! Μία συναρπαστική πεζοπορική εκδρομή σε φύση που συγκλονίζει, αυστηρά για περιπετειώδεις και ονειροπόλους ταξιδευτές! 


Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος παρακάτω και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας! Άλλοι τρόποι επικοινωνίας είναι με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver στο facebook ή καθημερινά 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. 

 

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ