+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ
ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ 19/09 - 20/09

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ
ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ 19/09 - 20/09

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ

💯 Green Διήμερο στο Φαράγγι του Βίκου || 19 – 20 Σεπτεμβρίου 2020


🌿 Μία εκδρομή πεζοπορίας και εξερεύνησης στο ξακουστό φαράγγι του Βίκου, που κανείς δε πρέπει να χάσει! Ένα ταξίδι σχεδιασμένο από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα στα αγαπημένα Ζαγοροχώρια! Ένα οργανωμένο διήμερο περιπέτειας αυστηρώς για ταξιδευτές και φυσιολάτρες που αναζητούν εμπειρίες ζωής!


⛰ Λίγα λόγια για το Φαράγγι του Βίκου!


Το φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στο βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα, μόλις 1100μ. στο στενότερο σημείο του και βάθος που ξεπερνά τα 900μ.! To μήκος του είναι 12χλμ. και το μέγιστο ύψος του 1200μ. Πρόκειται για ένα από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου, που κεντρίζει το ενδιαφέρον πεζοπόρων από κάθε άκρη της γης!


Το φαράγγι δημιουργήθηκε μετά από έντονες γεωλογικές ανακατατάξεις κατά τη διάρκεια των γεωλογικών εποχών. Τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή που έχουν εντοπισθεί, χρονολογήθηκαν στο 40.000 π.Χ.


Αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, στην περιοχή του οποίου βρίσκει καταφύγιο μεγάλη ποικιλία σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας. Μάλιστα, μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα τα βότανα του φαραγγιού χρησιμοποιούνταν από πρακτικούς γιατρούς, τους λεγόμενους «βικογιατρούς», για θεραπευτικούς σκοπούς.


💚 Λίγα λόγια για τα Ζαγοροχώρια!


Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα σύμπλεγμα από 46 μικρά χωριά σκορπισμένα στους πρόποδες της Πίνδου. Στο επιβλητικό φυσικό τοπίο τους κυριαρχούν ορμητικά ποτάμια και εντυπωσιακοί καταρράκτες, χαράδρες και βαθιά φαράγγια, καταπράσινα δάση και απόκρημνα βουνά! Ένα μέρος πραγματικά ονειρικό, κατάλληλο για ένα διήμερο απόδρασης από τα συνηθισμένα!


Ορμητήριο μας θα αποτελέσει το γραφικό Μονοδένδρι, που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1060 μέτρων. Η θέση του Μονοδενδρίου είναι ιδανική, αφού βρίσκεται ανάμεσα στο εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου, που θα διασχίσουμε, και τους πέτρινους πύργους της Οξιάς, συνθέτοντας ένα τοπίο παραμυθένιας ομορφιάς!


📢 Αναλυτικό Πρόγραμμα


🆙1η ημέρα


Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο 19/09 το πρωί για ένα μαγευτικό διήμερο στο πιο διάσημο φαράγγι της Ελλάδας και σε ένα από τα πιο γνωστά σε όλο τον κόσμο!


Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 06.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 06.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Off we go once again και το ταξίδι ατελείωτης δράσης και εξερεύνησης από το γραφείο τουρισμού Green Oliver μόλις ξεκίνησε!


Πρώτος προορισμό μας το γραφικό Καπέσοβο! Ένα χωριό που τον 17ο και 18ο αιώνα είχε αποκτήσει μεγάλη φήμη για τους αγιογράφους (μπογάδες στην τοπική διάλεκτο) και τους ξυλογλύπτες του, έργα των οποίων διακόσμησαν πολλές από τις εκκλησίες του Ζαγορίου και γενικότερα της Ηπείρου.


Εκεί θα κάνουμε στάση για καφέ και περιήγηση στην παραδοσιακή πλατεία του χωριού, που είναι λες και έχει ξεπεταχτεί από μια άλλη εποχή!


Στη συνέχεια θα μετακινηθούμε με το πούλμαν στο διπλανό Βραδέτο σε υψόμετρο 1340 μέτρων, από όπου θα ξεκινήσουμε τη σύντομη και εύκολη πεζοπορία της πρώτης μέρα μας μέχρι την εντυπωσιακή θέση «Μπελόη»! Εκεί θα πάρουμε μία πρώτη γεύση του φαραγγιού του Βίκου, που πραγματικά θα μας ξεσηκώσει για την επόμενη ημέρα! Πρόκειται για ένα πέτρινο εξώστη ακριβώς πάνω από τη χαράδρα του Βίκου με θέα που κόβει την ανάσα!


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 1 ώρα και 30 λεπτά
• Βαθμός δυσκολίας: 1 (κλίμακα 1 – 5, βασική φυσική κατάσταση)


Αν κάποιος δεν επιθυμεί να ακολουθήσει την πεζοπορία, μπορεί να μείνει στο χωριό Βραδέτο για μεσημεριανό σνακ.


Στη συνέχεια θα μεταβούμε όλοι μαζί με το πούλμαν στους παραδοσιακούς ξενώνες μας στο Μονοδένδρι. Γραφικά σοκάκια, πετρόχτιστα σπίτια και εντυπωσιακά αρχοντικά παντού! Όλα φτιαγμένα σύμφωνα με την τεχνοτροπία της περιοχής και με την ομοιομορφία της γκρίζας πέτρας.


Αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας, θα βρεθούμε όλοι πάλι παρέα για ένα λαχταριστό γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού, που είναι ξακουστές σε ολόκληρο το Ζαγόρι!


🆒 2η ημέρα


Σήμερα είναι η μέρα μας!


Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό στους ξενώνες μας, θα κάνουμε check-out και θα ξεκινήσουμε την εμπειρία ζωής, τη διάσχιση του περίφημου φαραγγιού του Βίκου! Μία πεζοπορία από το Μονοδένδρι με τελικό προορισμό το χωριό Βίκος!


Στην αρχή θα χρειαστούμε περίπου 50 λεπτά για την κατάβασή μας μέσω μονοπατιού μέχρι την κοίτη του ποταμού. Και από εκεί θα ακολουθήσουμε την πιο εντυπωσιακή πορεία του ταξιδιού μας ανάμεσα από εντυπωσιακούς βράχους και μέσα ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον που εναλλάσσεται διαρκώς και εντυπωσιάζει!


Θα δούμε το υγρό στοιχείο της φύσης να ξεχειλίζει, ενώ θα παρατηρήσουμε ακόμη σπάνια βότανα και φυτά που συναντά κανείς μόνο μέσα στο φαράγγι του Βίκου!


Θα επισκεφθούμε φυσικά και τις πηγές του Βοϊδομάτη, εκεί από όπου αναβλύζει ίσως το πιο κρύο νερό της Ελλάδας!


Μετά από τέσσερις πέντε ώρες συναρπαστικής πεζοπορίας μέσα στο φαράγγι θα αρχίσουμε να ανηφορίζουμε προσεγγίζοντας το χωριό Βίκος.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 16 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 6 – 7 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας: 2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


Έχοντας ολοκληρώσει τη μαγευτική διάσχισή μας, ένα γευστικότατο μεσημεριανό γεύμα θα είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών μας, που θα μας ανταμείψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 21.30.


Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


• Μονόκλινο δωμάτιο: 155€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 135€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Διαμονή 1 διανυκτέρευσης με πρωινό στα καταλύματα Αρχοντικό Ζαρκάδας και Ξενώνας Matzato
https://www.monodendri.gr/
https://matzato-hotel.gr/
• Φόρος Διαμονής / Δωμάτιο / Διανυκτέρευση
• Έμπειροι επαγγελματίες συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι να εξαντληθούν οι θέσεις | θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 50% του συνολικού ποσού τις επόμενες 4 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται.


Εξόφληση υπολοίπου το αργότερο μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής.


Επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Επιστροφή 50% του χρηματικού ποσού (παρακράτηση προκαταβολής 50%) για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 14 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε ολοκληρώστε την εγγραφή σας καταθέτοντας άμεσα την προκαταβολή 50%.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, βερμούδα, γιλέκο, t-shirt, dri-fit ρούχα, ελαφρύ μπουφάν, ζακέτα κλπ (για τις καιρικές συνθήκες ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Μικρό ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. 1,5 lt νερό
7. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα
9. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
10. Είδη προσωπικής υγιεινής
11. Μαγιό, πετσέτα (προαιρετικά)
12. Αντισηπτικό χεριών
13. Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
14. Ταυτότητα

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ