+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ

ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ

ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ

Μία εξόρμηση στην κοιλάδα των ονείρων! 


Με εμπειρία στον επαγγελματικό τουρισμό από το 2009 και τις υπαίθριες δραστηριότητες από το 2007 το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver πραγματοποιεί εκδρομές πεζοπορίας στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου, τη μαγευτική «Βάλια Κάλντα», εκεί όπου η φύση παραμένει ακόμη παρθένα και ανέγγιχτη!


Οι εκδρομές απευθύνονται σε μικρές ή μεγάλες παρέες, σε εταιρείες και οργανισμούς, σε σχολεία και προσαρμόζονται ανάλογα με τις δικές σας επιθυμίες και προτιμήσεις! 


Αναλαμβάνουμε τη συνοδεία στη φύση με ασφάλεια, τη μετακίνηση, τη διαμονή σας σε παραδοσιακούς ξενώνες και καταφύγια, και δημιουργούμε το ιδανικό πρόγραμμα για εσάς!  


Πεζοπορία και Υπαίθριες Δραστηριότητες στη Βάλια Κάλντα      


Πεζοπορίες και οικοπεριηγήσεις όλων των επιπέδων στο δρυμό της Βάλια Κάλντα, που συναρπάζει

Περπάτημα και βουτιά στον ποταμό Αώο και το Αρκουδόρεμα

Ποδηλασία βουνού

Προγράμματα υπαίθριας εκγύμνασης όπως λειτουργική άσκηση, κυκλική προπόνηση, yogapilates και άλλα

Παιχνίδια προσανατολισμού στη φύση

Επίσκεψη και πεζοπορία στο πανέμορφο γραφικό χωριό Σπήλαιο Γρεβενών με το περίφημο Φαράγγι της Πορτίτσας

Φαγητό σε επιλεγμένες παραδοσιακές ταβέρνες


Λίγα λόγια για τη Βάλια Κάλντα 


Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου «Βάλια Κάλντα», με έκταση που φτάνει τα 69.000 στρέμματα, ιδρύθηκε με σκοπό την προστασία της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων. Ο δρυμός πήρε το όνομα «Βάλια Κάλντα», που στα βλάχικα σημαίνει «ζεστή κοιλάδα», κατ’ ευφημισμό, λόγω του ότι αποτελεί μία από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της Ελλάδας! 


Η κοιλάδα βρίσκεται περίπου στα 1400 μέτρα υψόμετρο και περικλείεται από τα βουνά Λύγκος, Μαυροβούνι και Αυγό. Τη διασχίζουν αρκετά ρέματα με σημαντικότερο το «Αρκουδόρεμα», που αποτελεί παραπόταμο του «Αώου». 


Το τοπίο καλύπτεται από πυκνά δάση μαύρης ή λευκόδερμης πεύκης και οξιάς, που εναλλάσσονται με γκρεμούς και ορμητικά ρέματα. Η παρουσία του υγρού στοιχείου είναι έντονη και πραγματικά συναρπάζει!  


Η περιοχή αποτελεί τον πιο σημαντικό βιότοπο της Ελλάδας για την καφέ αρκούδα, ενώ φιλοξενεί τουλάχιστον 70 είδη πουλιών και αρπακτικών, καθώς και μεγάλα θηλαστικά όπως το αγριόγιδο και το ζαρκάδι. 

 

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί ένα ταξίδι – εμπειρία ζωής στο πιο παρθένο μέρος της Ελλάδας! Εκεί όπου η μαγευτική και καταπράσινη φύση κλέβει τις καρδιές όλων και ταξιδεύει τον ανθρώπινο νου σε άλλη διάσταση! 


Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος παρακάτω και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας! Άλλοι τρόποι επικοινωνίας είναι με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver στο facebook ή καθημερινά 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. 

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ