+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

VOL.1 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ
ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 02/07 - 04/07

VOL.1 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ
ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 02/07 - 04/07

VOL.1 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

💯 Vol.1 Πεζοπορία στη Βάλια Κάλντα και γιόγκα στο δάσος || Παρασκευή 2 – Σάββατο 3 – Κυριακή 4 Ιουλίου 2021


🌿 Μία μαγευτική εκδρομή περιήγησης και εξερεύνησης στην καταπράσινη και παρθένα φύση της Βάλια Κάλντα! Συναρπαστικές πεζοπορίες σε ονειρεμένο τοπίο δίπλα στα τρεχούμενα νερά του Αώου και πρακτική yoga στο δάσος! Ένα ακόμη μοναδικό ταξίδι από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver για φυσιολάτρες και ταξιδευτές, που αναζητούν αξέχαστες εμπειρίες!


🌄 Βάλια Κάλντα


Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου «Βάλια Κάλντα», με έκταση που φτάνει τα 69.000 στρέμματα, ιδρύθηκε με το Βασιλικό Διάταγμα 487/1966 με σκοπό την προστασία της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων. Ο δρυμός πήρε το όνομα «Βάλια Κάλντα», που στα βλάχικα σημαίνει «ζεστή κοιλάδα», κατ’ ευφημισμό, λόγω του ότι αποτελεί μία από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της Ελλάδας!


Η κοιλάδα βρίσκεται περίπου στα 1400 μέτρα υψόμετρο κατά μέσο όρο και περικλείεται από τα βουνά Λύγκος, Μαυροβούνι και Αυγό. Τη διασχίζουν αρκετά ρέματα με σημαντικότερο το «Αρκουδόρεμα», που αποτελεί παραπόταμο του Αώου.


Το τοπίο καλύπτεται από πυκνά δάση μαύρης ή λευκόδερμης πεύκης και οξιάς, που εναλλάσσονται με γκρεμούς και ορμητικά ρέματα. Η παρουσία του υγρού στοιχείου είναι έντονη και πραγματικά συναρπάζει!


Η περιοχή αποτελεί τον πιο σημαντικό βιότοπο της Ελλάδας για την καφέ αρκούδα, ενώ φιλοξενεί τουλάχιστον 70 είδη πουλιών και αρπακτικών, καθώς και μεγάλα θηλαστικά όπως το αγριόγιδο και το ζαρκάδι.


Αναλυτικό Πρόγραμμα


1η ημέρα


Αναχώρηση με πούλμαν την Παρασκευή 02/07 για ένα μαγευτικό τριήμερο στην καρδιά του δάσους και της άγριας ζωής! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 16.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 16.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 16.25 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Off we go once again και το green ταξίδι μας προς τον ομορφότερο ίσως δρυμό της Ελλάδας έχει ξεκινήσει!


Προορισμός το καταφύγιο «Βάλια Κάλντα» στη θέση «Λάριανη», μόλις 3 χιλ. έξω από το χωριό της Βοβούσας! Ένας χώρος που δημιουργήθηκε με μεράκι το 2001, με σκοπό να αποτελέσει έναν τόπο συλλογής εμπειριών για τους επισκέπτες στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου!


Όταν φτάσουμε στο καταφύγιο, θα τακτοποιηθούμε και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ένα λαχταριστό γεύμα με τα πιάτα της ηπειρώτικης κουζίνας να μονοπωλούν το ενδιαφέρον!


2η ημέρα


Group 1o


Αφού σηκωθούμε και πάρουμε ένα καλό πρωινό, θα ξεκινήσουμε στις 09.00 – 09.30 την πεζοπορία μας ακολουθώντας το διεθνές μονοπάτι Ε6 προς τον πυρήνα της Βάλια Κάλντα!


Θα κινηθούμε κατά μήκος του «Αρκουδορέματος» μέσα σε άγρια και παρθένα φύση, όπου οι συχνές εναλλαγές τοπίων εντυπωσιάζουν, από πυκνά δάση σε γυμνές και βραχώδεις εκτάσεις! Θα διασχίσουμε το ρέμα 3 – 4 φόρες ανακαλύπτοντας όσα απλόχερα έχει να μας προσφέρει η φύση του δρυμού! Και όσοι το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να βουτήξουν και στα κρυστάλλινα νερά του Αώου!


Η επιστροφή μας προς το καταφύγιο θα πραγματοποιηθεί από την ίδια διαδρομή απολαμβάνοντας το μεγαλείο της φύσης πέρα ως πέρα!


Η πορεία που θα ακολουθήσουμε προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση. Κινείται από υψόμετρο περίπου 1000 μ. μέχρι το ανώτερο 1250 μ. με συχνές εναλλαγές στις κλίσεις του εδάφους.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 18 χιλ. (μπρος – πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 7 – 8 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας: 2+/5 (μέτριο προς απαιτητικό)


Στη συνέχεια θα είμαστε ελεύθεροι για να απολαύσουμε το ζεστό φαγητό του καταφυγίου και να περάσουμε αξέχαστες στιγμές ξεγνοιασιάς στην ονειρεμένη Βάλια Κάλντα!


Group 2ο


Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ήπια πεζοπορία μας. Θα κινηθούμε στη δυτική πλευρά του Αώου ποταμού, αρχικά μέσα σε πυκνό δάσος και κατόπιν σε δασικό δρόμο με εντυπωσιακά σημεία θέας! Ένα τοπίο πραγματικά μαγευτικό με κυρίαρχο το υδάτινο στοιχείο παντού.


Θα έχουμε χρόνο ξεκούρασης, ενώ η επιστροφή μας θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας την ίδια διαδρομή μέχρι το καταφύγιο.


Μία πορεία βατή, που απευθύνεται σε όλους με βασική φυσική κατάσταση.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (μπρος – πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/5 (σχετικά εύκολο)


Στη συνέχεια μας περιμένει ένα αναζωογονητικό μάθημα hatha yoga! Θα γίνουμε ένα με την παρθένα φύση της μαγικής κοιλάδας απελευθερώνοντας το πνεύμα μας στη ζεστή αγκαλιά της!


Σχετικά με τη Hatha Yoga


H Hatha Yoga πιστεύεται ότι γεννήθηκε 5000 χρόνια πριν! Πρόκειται για ένα είδος της yoga, που δίνει έμφαση στη σωματική υγεία και τη νοητική ευεξία. Χρησιμοποιεί στάσεις του σώματος (asanas), τεχνικές αναπνοής (pranayama), καθώς και διαλογισμό (dyana). Στόχος της hatha yoga είναι ένα υγιές και δυνατό σώμα με γαλήνιο νου και σκέψη.


Και στη συνέχεια θα είμαστε ελεύθεροι για βόλτα μέχρι τη Βοβούσα, που είναι λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, φαγητό και ώρες χαράς και ανεμελιάς στο καταφύγιο!


3η ημέρα


Group 1o


Αγαπημένοι πεζοπόροι! Οι εξερευνήσεις μας συνεχίζονται!


Αφού σηκωθούμε νωρίς το πρωί, θα ξεκινήσουμε με προορισμό την κορυφή Αυγό στα 2177 μ.!


Θα μεταβούμε με το πούλμαν σε δασική θέση σε υψόμετρο περίπου 1530 μέτρων. Από εκεί θα ανηφορίσουμε σε χωματόδρομο και αφού περάσουμε μέσα από οξιές και θα αρχίσουμε να συναντάμε ψηλότερα τα πρώτα ρόμπολα.


Αργότερα θα βγούμε σε αλπικά λιβάδια στα 1900 μέτρα περίπου, από όπου θα ξεκινήσει η πιο έντονα ανηφορική πορεία προς την κορυφή, όπου θα ανταμώσουμε ένα πυροφυλάκιο.


Η θέα που θα αντικρύσουμε από το Αυγό στα 2177 μέτρα είναι μαγική και θα ανταμείψει τους κόπους μας! Μπροστά μας το Μαυροβούνι, ο Αώος, η Τσούκα Ρόσσα, το Μιτσικέλι, η Τύμφη, τα Τζουμέρκα, το Άσκιο και ο Σμόλικας!


Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι προς τη Βοβούσα στα 1000 μέτρα, όπου στην όμορφη διαδρομή μας θα συναντήσουμε μέχρι και διάσπαρτα κουφάρια από κεραυνοβολημένα ρόμπολα!


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 14 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 6 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας: 2+/5 (μέτριο προς απαιτητικό)


Έπειτα, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό.


Group 2o


Εμείς χαλαρά!


Θα σηκωθούμε άνετα και αφού πάρουμε το πρωινό μας, μας περιμένει ένα αναζωογονητικό μάθημα γιόγκα στη φύση!


Θα συνδεθούμε για μία ακόμη μέρα με το περιβάλλον και τα στοιχεία του, καθώς θα νιώσουμε μία αίσθηση απόλυτης «γείωσης» από την επαφή του σώματος με τη γη. Για λίγο το μυαλό μας θα αφήσει πίσω τη φασαρία του νου και θα απολαύσουμε τα απλά πράγματα εξασκώντας την ισορροπία μας, σωματική και ψυχική.


Έπειτα, οι πιο τολμηροί θα έχουμε την ευκαιρία να βρέξουμε τα πόδια μας ή ακόμη και για βουτιά στα πεντακάθαρα και διαυγή νερά του Αώου! Ενώ στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη με το πούλμαν γύρω στις 20.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


155€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Σημείωση: Έκπτωση 10%, τελική τιμή 140€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για προεξόφληση όλου του ποσού μέχρι 12 Φεβρουαρίου χωρίς δικαίωμα ακύρωσης συμμετοχής και επιστροφής χρημάτων. Εξαιρείται η περίπτωση ακύρωσης εκδρομής με απόφαση της πολιτείας λόγω της υγειονομικής κατάστασης, όπου θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή όλου του ποσού κανονικά.


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη και επιστροφή
• Διαμονή 2 ημερών στο καταφύγιο «Βάλια Κάλντα» http://www.katafigiovaliacalda.com/
• 2 επαγγελματίες, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Πιστοποιημένη yoga instructor και στρώματα yoga mat για όλους όσους ασκήσουν την πρακτική
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Σημείωση: Αντί για διαμονή στο καταφύγιο, υπάρχει η δυνατότητα για διαμονή σε δική σας σκηνή με κόστος συμμετοχής στην εκδρομή ανά άτομο 142€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Οι συμμετέχοντες με σκηνή έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις τουαλέτες και τις ντουζιέρες του καταφυγίου. Έκπτωση 10%, τελική τιμή 128€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για προεξόφληση όλου του ποσού μέχρι 12 Φεβρουαρίου χωρίς δικαίωμα ακύρωσης συμμετοχής και επιστροφής χρημάτων. Εξαιρείται η περίπτωση ακύρωσης εκδρομής με απόφαση της πολιτείας λόγω της υγειονομικής κατάστασης, όπου θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή όλου του ποσού κανονικά.


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver στο Facebook ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 30% του συνολικού ποσού τις επόμενες 5 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Εξόφληση υπολοίπου το αργότερο μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής.


Επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Επιστροφή 70% του χρηματικού ποσού (παρακράτηση προκαταβολής 30%) για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 14 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε ολοκληρώστε την εγγραφή σας καταθέτοντας άμεσα την προκαταβολή 30%.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως t-shirt, βερμούδα, κολάν, ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, fleece, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως), εσώρουχα και κάλτσες
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για όλα τα προσωπικά αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Επαρκή σνακ τριημέρου (όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ)
Σημείωση: Στο καταφύγιο υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, όπου σερβίρετε πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό.
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια, πετσέτα σώματος και ξεχωριστή πετσέτα για όσους κάνουν yoga.
9. Σεντόνι, μαξιλαροθήκη
10. Sleeping bag, σαγιονάρες
11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
12. Αντισηπτικό χεριών
13. Μάσκα προστασίας προσώπου

14. Μαγιό, πετσέτα


Σημείωση: Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ