+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ & ΡΑΦΤΙΝΓΚ
ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 03/09 - 05/09

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ & ΡΑΦΤΙΝΓΚ
ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 03/09 - 05/09

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ & ΡΑΦΤΙΝΓΚ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

💯 Τριήμερο Πεζοπορίας & Ράφτινγκ στα Τζουμέρκα || Παρασκευή 03/09 – Σάββατο 04/09 – Κυριακή 05/09


🌿 Ένα νέο συναρπαστικό τριήμερο πεζοπορίας και ράφτινγκ από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορικές εκδρομές και τον τουρισμό περιπέτειας, στα Τζουμέρκα ή αλλιώς Αθαμανικά Όρη! Μία οργανωμένη εκδρομή σε παρθένα φύση, εκεί που η τουριστική ανάπτυξη δεν έχει αλλοιώσει το περιβάλλον και τα μικρά παραδοσιακά σκαρφαλωμένα στα βράχια χωριά διατηρούν ακόμα την αθωότητά τους! Πεζοπορίες σε καταπράσινα μονοπάτια και καλντερίμια, αλλά και ράφτινγκ και βουτιά σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς ποταμούς της χώρας, τον Άραχθο! Νέες δυνατές εμπειρίες και ανεπανάληπτες στιγμές, με τη συνοδεία επαγγελματιών και πιστοποιημένων Green Oliver οδηγών, για όσους αναζητούν την περιπέτεια και τη δράση στη ζωή τους!


🌄 Τζουμέρκα


Τα Τζουμέρκα είναι η μεγάλη οροσειρά της δυτικής Ελλάδος, που αποτελεί το νότιο τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου και υψώνεται μεταξύ των ποταμών Αράχθου και Αχελώου.


Καταλαμβάνουν τμήμα των νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Τρικάλων, ενώ η υψηλότερη κορυφή τους είναι η Κακαρδίτσα με υψόμετρο 2429 μέτρα και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Μελισσουργοί και Αθαμανία.


Αναλυτικό Πρόγραμμα


1η ημέρα


Αναχώρηση την Παρασκευή 03/09 το πρωί! Αναλυτικά:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Το τριήμερο ταξίδι με την καλύτερη πεζοπορική παρέα της Θεσσαλονίκης ξεκινάει και αναμένεται γεμάτο περιπέτειες και αμέτρητες συγκινήσεις! Πρώτος μας σταθμός τα ξακουστά πετρόχτιστα χωριά Συρράκο και Καλαρρύτες στα 1200 μ. περίπου, που βρίσκονται εκατέρωθεν της απότομης χαράδρας που διαπερνάει ο ορμητικός ποταμός Χρούσιας, ο οποίος στην πορεία του ενώνεται με το Καρλίμπου και έπειτα με το Ματσουκιώτικο ρέμα. Εκεί είναι που ξεκινάει και ο Καλαρρύτικος ποταμός!


Τα δίδυμα Τζουμερκοχώρια είναι γνωστά και ως τα μέρη του Ιωάννη Κωλέττη, πρώτου πρωθυπουργού της Ελλάδας, αλλά και των ποιητών Κώστα Κρυστάλλη και Γιώργου Ζαλοκώστα.


«Κλωνάρια ἀπ᾿ ἀγριοπρίναρα, φουρκάλες ἀπὸ ἐλάτια

θέλω νὰ στρώνω στοιβανιὲς κι ἀπάνου νὰ πλαγιάζω,

ν᾿ ἀκούω τὸν ἦχο τῆς βροχῆς καὶ νὰ γλυκοκοιμιέμαι.»


Απόσπασμα από το ποίημα του Κώστα Κρυστάλλη «Στο Σταυραητό».


Φτάνοντας στο Συρράκο, που βρίσκεται στα 1220 μ., και αφού περιηγηθούμε στα πανέμορφα γραφικά καλντερίμια του, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας ακολουθώντας το εντυπωσιακό μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι. Πρώτα κατεβαίνει σε υψόμετρο 990 μ., ενώ έπειτα ανεβαίνει για να βγει στους Καλαρρύτες στα 1130 μ.!


Οι Καλαρρυτινοί ήταν διάσημοι για την ασημουργία τους, στην οποία και οφείλεται η χρυσή εποχή του χωριού στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν οι έμποροι πουλούσαν την πραμάτεια τους σε ολόκληρη την Ευρώπη!


Από εκεί θα κατεβούμε ακολουθώντας μονοπάτι που οδηγεί στην παλιά γέφυρα της Κουιάσας, τη γέφυρα που έκανε τους γειτόνους να βγάζουν σπίθες αντιδικιών διεκδικώντας πεισματικά την ιδιοκτησία ονομάτων και πηγών! Τοπίο μαγικό με έντονο το υδάτινο στοιχείο παντού, που συμπληρώνεται ιδανικά από την παρουσία του παλιού μύλου!


Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην άσφαλτο για 20 – 30 λεπτά περίπου μέχρι την Ιερά Μονή Κηπίνας! Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια της Ελλάδας, που είναι χτισμένο από το 1212 μέσα στο κοίλωμα απόκρημνου βράχου και προκαλεί δέος! Συνδέεται μάλιστα με μία ξύλινη κινητή γέφυρα, που κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας οι μοναχοί την ανέβαζαν με μοχλό, ώστε να προστατεύονται από επιδρομές.


Η συνολική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε την πρώτη ημέρα της εκδρομής μας είναι σχετικά βατή και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 3 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


Έπειτα θα μεταβούμε με το πούλμαν στα Πράμαντα, το κεφαλοχώρι των Τζουμέρκων, που βρίσκεται αμφιθεατρικά χτισμένο σε υψόμετρο 840 μ., στους πρόποδες της Στρογγούλας (2110 μ.), ίσως τις πιο επιβλητικής κορυφής των Τζουμέρκων! Εκεί, θα κάνουμε check – in στο ξενοδοχείο μας, ενώ έπειτα θα συναντηθούμε και πάλι για να κατηφορίσουμε στο χωριό, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό, αλλά και βραδινό ποτό!


2η ημέρα


Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την πεζοπορία μας! Θα ξεκινήσουμε το περπάτημά μας μέσα από τα Πράμαντα και θα κινηθούμε σε κατάφυτο μονοπάτι! Προορισμός και πρώτη στάση μας το καταφύγιο των Πραμάντων σε υψόμετρο περίπου 1250 μ. μετά από περπάτημα 4,3 χιλ.


Εκεί θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε ρόφημα και σνακ/φαγητό από την γλυκύτατη οικογένεια του Μπάμπη και της Πόλας, ενώ με όσους το επιθυμούν θα συνεχίσουμε για άλλα 2 χιλ. περίπου μέχρι τον επιβλητικό καταρράκτη «Κεφαλόβρυσο» με ανάπτυγμα 350 μ., που βρίσκεται σε υψόμετρο 1350 μ.!


Αφού επιστρέψει πίσω η συντροφιά του «Κεφαλόβρυσου», όλοι μαζί θα ακολουθήσουμε δασικό δρόμο και διαφορετικό καταπράσινο μονοπάτι για να επιστρέψουμε πίσω στο ξενοδοχείο μας για λίγη ξεκούραση.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. & 4 χιλ. (προαιρετικά) το ανάπτυγμα για το Κεφαλόβρυσο (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 3 – 3.30 ώρες & 1.30 ώρα (προαιρετικά) για το Κεφαλόβρυσο
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 / 2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


Και αφού «φορτίσουμε τις μπαταρίες μας», μας περιμένουν τα μαγευτικά Άγναντα, το γραφικό χωριό σε υψόμετρο 650 μ., που θεωρείται ένα από τα κεφαλοχώρια των Τζουμέρκων!


Εκεί θα γευματίσουμε σε ταβέρνες του χωριού απολαμβάνοντας τη δεύτερη μας νύχτα στα Αθαμανικά Όρη!


3η ημέρα


Η περιήγησή μας στα μαγευτικά Τζουμέρκα δεν έχει τελειώσει και η 3η μέρα θα είναι το ίδιο και περισσότερο συναρπαστική! Θα αναχωρήσουμε από τα Πράμαντα με το πούλμαν το πρωί με προορισμό τη Γέφυρα Πολιτσάς!


Σήμερα η μέρα ανήκει στους λάτρεις των extreme sports, περιλαμβάνοντας εντυπωσιακό rafting στον αγαπημένο και με στενά περάσματα Άραχθο! Μία μαγική διαδρομή μήκους 10 χιλ. περίπου, που διαρκεί περίπου 2 – 3 ώρες και καταλήγει στη Γέφυρα της Πλάκας. Στη διαδρομή θα συναντήσουμε και τον καταρράκτη της Κλίφκης, όπου θα κάνουμε στάση για βουτιά και κολύμπι! Μία εμπειρία πραγματικά ξεχωριστή, που δεν απαιτεί προηγούμενη ενασχόληση με το rafting και θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη!


Με την όρεξη να έχει ανοίξει για τα καλά, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μέχρι να σταματήσουμε πάλι για ένα απολαυστικό γεύμα, που θα ανταμείψει επάξια το γεμάτο ενέργεια και δράση πρωινό μας!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 05/09 γύρω στις 21.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


• Μονόκλινο δωμάτιο: 275€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 225€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 210€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Τζουμέρκα (λίγο έξω από τα Πράμαντα)
https://www.hoteltzoumerka.gr/
• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση
• Η δραστηριότητα ράφτινγκ στον Άραχθο με τις βάρκες και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 60€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα. Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το γραφείο τουρισμού.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 23 Αυγούστου 2021. Μετά τις 23 Αυγούστου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail run παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κοντομάνικο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, βερμούδα, κολάν, ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, ελαφρύ μπουφάν, fleece, αντιανεμικό κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντηλάκια
9. Μαγιό και πετσέτα
10. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
11. Είδη προσωπικής υγιεινής
12. Αντισηπτικό χεριών
13. Μάσκα προστασίας προσώπου
14. Ταυτότητα


Σημείωση: Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ