+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ:
ΛΙΤΟΧΩΡΟ - ΓΚΟΛΝΑ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΕΝΙΠΕΑ 27/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ:
ΛΙΤΟΧΩΡΟ - ΓΚΟΛΝΑ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΕΝΙΠΕΑ 27/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ: ΛΙΤΟΧΩΡΟ – ΓΚΟΛΝΑ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΕΝΙΠΕΑ

🌿 Green πεζοπορία στον Όλυμπο: Λιτόχωρο – Γκόλνα – Φαράγγι Ενιπέα || Κυριακή 27 Ιουνίου 2021


💯 Μία ακόμη μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver στο σπίτι των θεών, τον αγαπημένο Όλυμπο! Παρθένο δάσος, κρυστάλλινα νερά, θεϊκή αύρα του μυθικού βουνού και πεζοπορία με την καλύτερη παρέα επαγγελματιών συνοδών! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με Green bus και με ιδιωτικά αυτοκίνητα!


🌲 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν (αυστηρή τήρηση μέγιστης πληρότητας και υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία), ενώ μπορούν να συμμετέχουν και με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 27/06 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 09.00 στα ΣΕΑ Κορινού – Olympus Plaza, Shell (ακριβές σημείο συνάντησης: http://tiny.cc/1evmsz), όπου το πούλμαν έχει προγραμματισμένη στάση. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ. Το συνολικό κόστος μετακίνησης ανά όχημα συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής και των διοδίων είναι περίπου στα 25 – 30 ευρώ.


Αφού συγκεντρωθούμε στο σημείο συνάντησης, θα συνεχίσουμε προς το Λιτόχωρο με το πούλμαν και τα αυτοκίνητα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο από όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας.


🔎 Πληροφορίες Διαδρομής


Το πανέμορφο Λιτόχωρο είναι μία ημιορεινή γραφική κωμόπολη στους πρόποδες του Ολύμπου σε απόσταση μόλις 95 χιλ. από τη Θεσσαλονίκη.


Η διαδρομή μας ξεκινάει λίγο πάνω από το Λιτόχωρο και μπαίνει απευθείας μέσα σε καταπράσινο δάσος! Στο ξεκίνημά της είναι ανηφορική, αλλά περνάει από σημεία με μαγική θέα προς το Λιτόχωρο που πραγματικά συγκλονίζει!


Μετά από μία ώρα περίπου θα φτάσουμε στην περιοχή «Γκόλνα» στα 1030 μ., όπου θα ξεκουραστούμε για λίγο, ενώ θα απολαμβάνουμε απέναντί μας τις υψηλότερες κορυφές του επιβλητικού Ολύμπου!


Από εκεί θα συνεχίσουμε βορειοδυτικά ακολουθώντας ήπια κατηφορικό μονοπάτι μέσα σε δάση οξιάς μέχρι να φτάσουμε στο φαράγγι του Ενιπέα!


Στο σημείο αυτό θα στρίψουμε ανατολικά και θα κινηθούμε παράλληλα με τον ποταμό για το υπόλοιπο της διαδρομής ακολουθώντας το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 με κατεύθυνση προς το Λιτόχωρο.


Αφού ολοκληρωθεί η πεζοπορία μας και αναλόγως του διαθέσιμου χρόνου, θα παραμείνουμε στο Λιτόχωρο για φαγητό και καφέ.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 12 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)


Σημαντική σημείωση: Με όσους συμμετέχουν στην εκδρομή με ΙΧ, θα συνεχίσουμε για άλλα 2 χιλιόμετρα την πεζοπορία μας σε μονοπάτι μέχρι να επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης, όπου θα είναι παρκαρισμένα τα οχήματα (κυκλική διαδρομή).


Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


• Με πούλμαν: 20€
• Με αυτοκίνητο: 10€


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Επαγγελματίες, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Για το πούλμαν:


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν κατάθεση προκαταβολής 10 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται. Εξόφληση στο πούλμαν.


Για τα αυτοκίνητα:


Η κατάθεση των 10 ευρώ μπορεί να γίνει εκ των προτέρων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή με απευθείας πληρωμή στο σημείο συνάντησης.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, κολάν, βερμούδα, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, ελαφρύ μπουφάν/αντιανεμικό κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt (απαραιτήτως)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο
10. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)


Σημείωση: Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ