+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
ΓΚΟΡΤΣΙΑ - ΣΕΛΩΜΑ - ΣΤΑΥΡΟΣ 01/04

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
ΓΚΟΡΤΣΙΑ - ΣΕΛΩΜΑ - ΣΤΑΥΡΟΣ 01/04

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΓΚΟΡΤΣΙΑ – ΣΕΛΩΜΑ – ΣΤΑΥΡΟΣ 01/04

🌿 Πεζοπορία στον Όλυμπο: Γκορτσιά – Σέλωμα – Σταυρός

📆 Σάββατο 1 Απριλίου 2023


💯 Ένα ακόμη Σάββατο σε καταπράσινη φύση ταξιδεύοντας με το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στον απόλυτο πεζοπορικό προορισμό, τον επιβλητικό Όλυμπο! Αυτή τη φορά θα ακολουθήσουμε μία σχετικά βατή πορεία στο δάσος του μυθικού βουνού, που συνδυάζει κατάφυτο δασικό δρόμο στην αρχή και ένα μαγευτικό στη συνέχεια μονοπάτι 4,5 χιλ.! Έπειτα, θα μεταβούμε με το λεωφορείο μας, που αλλού, στο αγαπημένο και γραφικό Λιτόχωρο! Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεζέδες και καφεδάκι στα σύγχρονα καφενεία του Νερόμυλου! Μπες κι εσύ στο πιο Green bus της Θεσσαλονίκης με επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς και ατελείωτο κέφι από την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας για μία εκδρομή στον Όλυμπο που θα μείνει αξέχαστη!

 

✅ Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτέλεσε τον πρώτο Εθνικό Δρυμό της χώρας μας με Διάταγμα του 1938, το οποίο ήρθε να αντικαταστήσει το Σεπτέμβρη του 2022 ένα ισχυρότερο πλαίσιο προστασίας, αυτό του χαρακτηρισμού ως Εθνικού Πάρκου. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και ως «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


Όμως κανένας χαρακτηρισμός δεν έχει καταφέρει να αποδώσει αυτό που αισθάνεται κανείς βαδίζοντας στα μονοπάτια του και αγναντεύοντας από τα βράχινα μπαλκόνια του! Με το ιδιαίτερο μικροκλίμα, τις 55 κορυφές πάνω από 2000 μ., την πλούσια βλάστηση και τους ευφάνταστους σχηματισμούς των πελώριων βράχων στα αλπικά μας προκαλεί αγέρωχος να τον εξερευνήσουμε!


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Θα μεταβούμε με το λεωφορείο μας στον Όλυμπο και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από υψόμετρο περίπου 1050 μ. στη θέση Γκορτσιά – Διασταύρωση. Θα ακολουθήσουμε πορεία στο ξεκίνημα για μία ώρα περίπου σε όμορφο δασικό δρόμο μέχρι το Σέλωμα σε υψόμετρο 1135 μ.


Και από εκεί, θα εισέλθουμε σε καταπράσινο μονοπάτι μέσα σε γοητευτική φύση, που κατηφορίζει γλυκά σε όλη την υπόλοιπη διαδρομή για 4,5 χιλ.! Περνάει πρώτα από το ρέμα Μάννας, για να καταλήξει τελικά στο καταφύγιο «Σταυρός» ή «Δημήτριος Μπουντόλας» στα 950 μ.!


Πρόκειται για μία διαδρομή σχετικά βατή, που απευθύνεται σε άτομα με μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. με μικρές υψομετρικές διαφορές (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2.30 – 3 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορικής διαδρομής μας, θα μεταβούμε με το λεωφορείο στο Λιτόχωρο, όπου θα έχουμε άφθονο χρόνο για καφέ, φαγητό ή βόλτα στα γραφικά στενά της κωμόπολης και την αγαπημένη περιοχή του Νερόμυλου! Εκεί, όπου πάντα απολαμβάνουμε άφθονες Green Oliver εκπλήξεις!


Αναχώρηση στις 18.15 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.30, όπου θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 01/04 το πρωί. Αναλυτικά:


• 08.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 08.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• 22€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση

 

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 22€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.

 

Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 28 Μαρτίου 2023. Από 29 Μαρτίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 28 Μαρτίου 2023.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά)
11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο μας


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ