+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ! 13/01

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ! 13/01

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΤΣΑΣ & ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ 13/01

🌿 Πεζοπορία στον Καταρράκτη Κουνουπίτσας & τα Λουτρά Πόζαρ!

📆 Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

 

💯 Μία Σαββατιάτικη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, με εξειδίκευση στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, αυτή τη φορά στη χειμερινή Αλμωπία και τα Λουτρά Πόζαρ! Μία αγαπημένη εξόρμηση στη φύση, που περιλαμβάνει πεζοπορία μέχρι τον εντυπωσιακό Καταρράκτη της Κουνουπίτσας και ελεύθερο χρόνο για μπάνιο στα μαγευτικά Λουτρά Πόζαρ! Ταξιδεύουμε για μία ακόμη φορά με το πιο “Green” λεωφορείο, επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς και τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας! Δυνατότητα συμμετοχής στην εκδρομή και με ΙΧ.


Αλμωπία

 

Η Αλμωπία, με σημερινή πρωτεύουσα την Αριδαία, πιστεύεται ότι κατοικήθηκε κατά την εποχή του χαλκού από τους Άλμωπες, οι οποίοι σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν φυλή γιγάντων! Πήραν το όνομά τους από τον αρχηγό τους (Άλμωπα), γιο του Ποσειδώνα και της Έλλης.

 

Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, οι Μακεδόνες εκδίωξαν κατά την επεκτατική τους πορεία τους Άλμωπες στα μέσα περίπου του 6ου π.Χ. Έτσι, η Αλμωπία έγινε μία από τις 17 επαρχίες του Μακεδονικού Βασιλείου!

 

💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Θα επισκεφθούμε τα περίφημα Λουτρά του Πόζαρ, από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας μέχρι τον 12μετρο Καταρράκτη της Κουνουπίτσας!


Η διαδρομή μας ξεκινάει ακριβώς πίσω από τα λουτρά σε υψόμετρο περίπου 380 μέτρων. Στο ξεκίνημά της για 30 λεπτά περίπου είναι ανηφορική, αλλά η θέα προς το ρέμα του Αγίου Νικολάου (Θερμοπόταμος) αποζημιώνει κάθε πεζοπόρο – εξερευνητή!


Στη συνέχεια, η κλίση γίνεται ήπια και η διαδρομή αρχίζει να κινείται ανάμεσα από οπωροφόρα δέντρα και όμορφα λιβάδια! Φτάνει στο Άνω Λουτράκι σε υψόμετρο 730 μέτρων περίπου, όπου βρίσκεται χαρακτηριστικό στρόγγυλο φυλάκιο με κιόσκι παραδίπλα του, όπου υπάρχει και πηγή νερού!


Από το σημείο αυτό και αφού έχουμε ξεκουραστεί για λίγο, θα ακολουθήσουμε μονοπάτι με κατηφορική πορεία για 45 περίπου λεπτά μέχρι να βρεθούμε στη μεγάλη χαράδρα του Ράμνο Μπορ, που αποτελείται από τρεις κεντρικούς κλάδους ρεμάτων, το Ίσιο Πεύκο (Ράμνο Μπορ), το Λούτα και το ρέμα της Κουνουπίτσας.


Περπατώντας δίπλα στο ρέμα πάνω σε λαμπερές λευκές πέτρες για 15 λεπτά, θα βρεθούμε μπροστά στον εντυπωσιακό 12μετρο Καταρράκτη της Κουνουπίτσας!


Η επιστροφή θα γίνει ακολουθώντας την ίδια όμορφη και με πολλές εναλλαγές πορεία προς τα πίσω απολαμβάνοντας κάθε στιγμή στη μαγευτική φύση!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε σε ολόκληρο το ανάπτυγμά της απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9,5 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Συνολικό υψομετρική ανάβαση: 500 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 4.30 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 14+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημαντική Σημείωση: Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν ολόκληρη την πορεία, θα φτάσουν μέχρι το Άνω Λουτράκι, έχοντας διανύσει περίπου τη μισή διαδρομή, θα ξεκουραστούν δίπλα στην πηγή νερού, μέχρι τελικά να πάρουν το δρόμο της επιστροφής με συνοδό προς τα λουτρά (Συνολικό μήκος διαδρομής 5 χιλ., συνολική υψομετρική ανάβαση 310 μ., συνολικός χρόνος πεζοπορίας με τις στάσεις 3.00 ώρες).


Μετά την ολοκλήρωση των πεζοποριών μας θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για λουτρά στο Πόζαρ! Η μικρή πεζοπορία υπολογίζουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως τη 13.30 – 14.00, ενώ η μεγαλύτερη ως τις 15.30. 


Οι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες των νερών, προσφέρουν από τα βάθη των αιώνων πρόληψη και θεραπεία σε πλήθος παθολογικών, μυοσκελετικών, δερματικών και άλλων παθήσεων, αλλά ταυτόχρονα χαρίζουν ευεξία, χαλάρωση, αναζωογόνηση, αντιγήρανση και απόλυτη αναγέννηση σώματος και πνεύματος!


Το κόστος για τα λουτρά στην εξωτερική πισίνα και τον καταρράκτη είναι 3€ / άτομο. Δυνατότητα για λουτρά σε ιδιωτικό χώρο κατόπιν κράτησης τηλεφωνικώς στο 23840 91300.


Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν μπάνιο στα λουτρά μετά τις πεζοπορίες, θα έχουν ελεύθερο χρόνο για καφέ ή φαγητό στο Πόζαρ.


Αναχώρηση γύρω στις 17.00 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 13/01 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 10.15 στο Πάρκινγκ Λουτρών Πόζαρ / Λουτρακίου. Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3YHK8ob . Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 23€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


• Για όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 13€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η διαδικασία κράτησης θέσης είναι η ίδια και η προεξόφληση απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 9 Ιανουαρίου 2024. Από 10 Ιανουαρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 9 Ιανουαρίου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας και ορειβατικές γκέτες (προαιρετικά)
3. Πολύ ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο, σκούφο, γάντια κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ, όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
11. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες (προαιρετικά)
12. Μικρή πετσέτα για όσες και όσους ακολουθήσουν τη μεγάλη διαδρομή (ανάλογα με τη στάθμη του νερού ενδέχεται να χρειαστεί να βγάλουμε τα παπούτσια μας)
13. Αλλαξιά ρούχων, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο μας


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ