+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ
ΒΟΡΑ (ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ) 13/02

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ
ΒΟΡΑ (ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ) 13/02

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΒΟΡΑ (ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ)

🌿 Green Πεζοπορία στο Χιονισμένο Βόρα (Καϊμάκτσαλαν) || Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022


💯 Μία μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, αυτή τη φορά στον χιονισμένο Βόρα! Εκεί θα πεζοπορήσουμε μέχρι την 3η υψηλότερη κορυφή στην Ελλάδα, το εντυπωσιακό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στα 2524μ. στην κορυφή του Καϊμάκτσαλαν! Ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Παλιό Άγιο Αθανάσιο για φαγητό και καφέ. Δυνατότητα για συμμετοχή στην εκδρομή και με ΙΧ!


Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας – Καϊμάκτσαλαν


Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας – Καϊμάκτσαλαν  βρίσκεται στα όρια του νομού Πέλλας και αποτελεί σύνορο με τη Βόρ. Μακεδονία.


Το κατώτερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου είναι στα 2050μ., ενώ φτάνει μέχρι τα 2480μ. στο τέλος της διαδρομής του αναβατήρα Κρέμαση.


Η θέα από το βουνό είναι εξαιρετική και όταν το επιτρέπει ο καιρός, μπορεί κανείς να παρατηρήσει το Θερμαϊκό κόλπο και την κορυφή του Ολύμπου!


Οι πίστες του χιονοδρομικού είναι από τις μεγαλύτερες σε μήκος στην Ελλάδα με το συνολικό μήκος τους να φτάνει τα 15 χλμ.


Προφήτης Ηλίας


Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία βρίσκεται στην κορυφή του Βόρα στα 2524μ. και είναι αφιερωμένο στον Πέτρο και τον Παύλο.


Στην περιοχή αυτή, την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου διεξήχθησαν σφοδρές μάχες μεταξύ των δυνάμεων της Αντάντ και του Γερμανοβουλγαρικού άξονα.


Η εκκλησία κτίστηκε το 1920, σε χώρο που παραχώρησαν οι Έλληνες στους Σέρβους, με σκοπό να δημιουργήσουν μνημείο για τους νεκρούς τους από την μάχη που έγινε εκεί το 1916. Στις εικόνες υπάρχουν αφιερώματα και στεφάνια στην μνήμη των πεσόντων.


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν (αυστηρή τήρηση μέγιστης πληρότητας και υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία), καθώς και με ΙΧ (οι συμμετέχοντες με ΙΧ θα ενημερωθούν για την ώρα και το σημείο συνάντησης).


Η ανάβασή μας θα ξεκινήσει από το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν – Βόρας στα 2050μ.


Στην αρχή θα ακολουθήσουμε τους αναβατήρες και έπειτα τους πασσάλους μέχρι να φτάσουμε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, το ιστορικό μνημείο του 1ου Παγκοσμίου πολέμου στα 2524μ.


Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας την ίδια διαδρομή προς τα πίσω.


Η πορεία που θα ακολουθήσουμε απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και θα πραγματοποιηθεί σε περιβάλλον με μεγάλη ποσότητα χιονιού. Τα ορειβατικά μποτάκια είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή στην εκδρομή, ενώ και οι ορειβατικές γκέτες εξαιρετικά χρήσιμες για να μη βραχεί το παντελόνι μας.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Υψομετρική ανάβαση: 475 μέτρα

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, θα μεταβούμε με το πούλμαν στον παλιό Άγιο Αθανάσιο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο 1.30 ώρα περίπου για φαγητό ή καφέ.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 13/02 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα. Ευγενική σύσταση για self test το βράδυ πριν από την αναχώρησή μας.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


22€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Σημείωση: Το κόστος συμμετοχής με ΙΧ είναι 10€ / άτομο.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 22€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 8 Φεβρουαρίου 2022. Από 9 Φεβρουαρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια (απαραιτήτως)
2. Ορειβατικές γκέτες & μπατόν πεζοπορίας
3. Πολύ ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ισοθερμικά, χοντρό μπουφάν, περιλαίμιο, γάντια, σκούφο, full face κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
11. Ταυτότητα
12. Απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά που αφορούν τον κορονοϊό, για την επιβίβαση στο πούλμαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η πολιτεία
13. Αλλαξιά ρούχων και 2ο ζευγάρι παπούτσια


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Η είσοδος στο πούλμαν πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικών: 1. πλήρους εμβολιασμού ή 2. βεβαίωσης νόσησης ή 3. αρνητικού αποτελέσματος για τον κορωνοϊό COVID-19 με εργαστηριακό rapid test ή PCR. Ο έλεγχος γνησιότητας των ανωτέρω πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής covid free app σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας από το τουριστικό γραφείο.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ