+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 10:00 - 18:00
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ
ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 01/07 - 03/07

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ
ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 01/07 - 03/07

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 01-03.07

💯 Πεζοπορία στη Βάλια Κάλντα και γιόγκα στο δάσος || Παρασκευή 1 – Σάββατο 2 – Κυριακή 3 Ιουλίου 2022


🌿 Η αγαπημένη μας εκδρομή είναι και πάλι εδώ! Ένα μαγευτικό ταξίδι εξερεύνησης στην καταπράσινη και παρθένα φύση της Βάλια Κάλντα! Συναρπαστικές πεζοπορίες σε ονειρεμένο τοπίο δίπλα στα τρεχούμενα νερά του Αώου και πρακτική γιόγκα στο δάσος! Μία ακόμη οργανωμένη εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, για φυσιολάτρες και ταξιδευτές, που αναζητούν αξέχαστες εμπειρίες!


🌄 Βάλια Κάλντα


Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου «Βάλια Κάλντα», με έκταση που φτάνει τα 69.000 στρέμματα, ιδρύθηκε με το Βασιλικό Διάταγμα 487/1966 με σκοπό την προστασία της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων. Ο δρυμός πήρε το όνομα «Βάλια Κάλντα», που στα βλάχικα σημαίνει «ζεστή κοιλάδα», κατ’ ευφημισμό, λόγω του ότι αποτελεί μία από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της Ελλάδας!


Η κοιλάδα βρίσκεται περίπου στα 1400 μέτρα υψόμετρο κατά μέσο όρο και περικλείεται από τα βουνά Λύγκος, Μαυροβούνι και Αυγό. Τη διασχίζουν αρκετά ρέματα με σημαντικότερο το «Αρκουδόρεμα», που αποτελεί παραπόταμο του Αώου.


Το τοπίο καλύπτεται από πυκνά δάση μαύρης ή λευκόδερμης πεύκης και οξιάς, που εναλλάσσονται με γκρεμούς και ορμητικά ρέματα. Η παρουσία του υγρού στοιχείου είναι έντονη και πραγματικά συναρπάζει!


Η περιοχή αποτελεί τον πιο σημαντικό βιότοπο της Ελλάδας για την καφέ αρκούδα, ενώ φιλοξενεί τουλάχιστον 70 είδη πουλιών και αρπακτικών, καθώς και μεγάλα θηλαστικά όπως το αγριόγιδο και το ζαρκάδι.


💚 Πρόγραμμα Εκδρομής


1η ημέρα


Αναχώρηση με πούλμαν την Παρασκευή 01/07 για ένα μαγευτικό τριήμερο στην καρδιά του δάσους και της άγριας ζωής! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 16.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 16.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 16.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Off we go once again και το πιο Green ταξίδι προς τον ομορφότερο ίσως δρυμό της Ελλάδας έχει ξεκινήσει!


Προορισμός το καταφύγιο «Βάλια Κάλντα» στη θέση «Λάριανη», μόλις 3 χιλ. έξω από το χωριό της Βοβούσας! Ένας χώρος που δημιουργήθηκε με μεράκι το 2001, με σκοπό να αποτελέσει έναν τόπο συλλογής εμπειριών για τους επισκέπτες στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου!


Όταν φτάσουμε στο καταφύγιο, θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας με τις κουκέτες και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ένα λαχταριστό γεύμα με τα πιάτα της ηπειρώτικης κουζίνας να μονοπωλούν το ενδιαφέρον!


2η ημέρα


Group 1o


Αφού σηκωθούμε και πάρουμε ένα καλό πρωινό, θα ξεκινήσουμε στις 09.00 – 09.30 την πεζοπορία μας ακολουθώντας το διεθνές μονοπάτι Ε6 προς τον πυρήνα της Βάλια Κάλντα!


Θα κινηθούμε κατά μήκος του Αρκουδορέματος μέσα σε άγρια και παρθένα φύση, όπου οι συχνές εναλλαγές τοπίων εντυπωσιάζουν, από πυκνά δάση σε γυμνές και βραχώδεις εκτάσεις! Θα διασχίσουμε τον Αώο και το ρέμα 3 – 4 φόρες ανακαλύπτοντας όσα απλόχερα έχει να μας προσφέρει η φύση του δρυμού! Και όσοι το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να βουτήξουν στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού και τις βάθρες του Αρκουδορέματος!


Η επιστροφή μας προς το καταφύγιο θα πραγματοποιηθεί από την ίδια διαδρομή απολαμβάνοντας το μεγαλείο της φύσης πέρα ως πέρα!


Η πορεία που θα ακολουθήσουμε προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση. Κινείται σε υψόμετρο περίπου από 1000 μ. μέχρι και 1250 μ., αλλά με συχνές εναλλαγές στις κλίσεις του εδάφους.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 17,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολική υψομετρική διαφορά: 650 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 8 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Στη συνέχεια θα είμαστε ελεύθεροι για να απολαύσουμε το ζεστό φαγητό του καταφυγίου και να περάσουμε αξέχαστες στιγμές ξεγνοιασιάς και παρέας στην ονειρεμένη Βάλια Κάλντα!


Group 2ο


Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ήπια πεζοπορία μας. Θα κινηθούμε στη δυτική πλευρά του Αώου ποταμού, αρχικά μέσα σε πυκνό δάσος και κατόπιν σε δασικό δρόμο με εντυπωσιακά σημεία θέας! Ένα τοπίο πραγματικά μαγευτικό με κυρίαρχο το υδάτινο στοιχείο παντού!


Θα έχουμε χρόνο ξεκούρασης, ενώ η επιστροφή μας θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας την ίδια διαδρομή μέχρι το καταφύγιο.


Μία πορεία βατή, που απευθύνεται σε όλους με βασική φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολική υψομετρική διαφορά: 120 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, βασική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Στη συνέχεια μας περιμένει ένα αναζωογονητικό μάθημα hatha yoga! Θα γίνουμε ένα με την παρθένα φύση της μαγικής κοιλάδας απελευθερώνοντας το πνεύμα μας στη ζεστή αγκαλιά της!


Σχετικά με τη Hatha Yoga


H Hatha Yoga πιστεύεται ότι γεννήθηκε 5000 χρόνια πριν! Πρόκειται για ένα είδος της yoga, που δίνει έμφαση στη σωματική υγεία και τη νοητική ευεξία. Χρησιμοποιεί στάσεις του σώματος (asanas), τεχνικές αναπνοής (pranayama), καθώς και διαλογισμό (dyana). Στόχος της hatha yoga είναι ένα υγιές και δυνατό σώμα με γαλήνιο νου και σκέψη.


Και στη συνέχεια θα είμαστε ελεύθεροι για βόλτα με τα πόδια μέχρι τη Βοβούσα, που είναι λίγα χιλιόμετρα παραπέρα ή για φαγητό και ώρες χαράς και ανεμελιάς στο καταφύγιο!


3η ημέρα


Group 1o


Αγαπημένοι πεζοπόροι! Οι εξερευνήσεις μας συνεχίζονται!


Αφού σηκωθούμε νωρίς το πρωί, θα ξεκινήσουμε με προορισμό την κορυφή Αυγό στα 2177 μ.!


Θα μεταβούμε με το πούλμαν σε δασική θέση σε υψόμετρο περίπου 1530 μέτρων. Από εκεί θα ανηφορίσουμε σε αγροτικό δρόμο και αφού περάσουμε μέσα από οξιές, θα αρχίσουμε να συναντάμε ψηλότερα τα πρώτα ρόμπολα.


Αργότερα θα βγούμε σε αλπικά λιβάδια στα 1900 μέτρα περίπου, από όπου θα ξεκινήσει η πιο έντονα ανηφορική πορεία προς την κορυφή, όπου θα ανταμώσουμε ένα πυροφυλάκιο!


Η θέα που θα αντικρύσουμε από το Αυγό στα 2177 μέτρα είναι μαγική και θα ανταμείψει τους κόπους μας! Μπροστά μας το Μαυροβούνι, ο Αώος, η Τσούκα Ρόσσα, το Μιτσικέλι, η Τύμφη, τα Τζουμέρκα, το Άσκιο και ο Σμόλικας!


Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το καταπράσινο μονοπάτι προς τη Βοβούσα στα 1000 μέτρα, όπου στην πανέμορφη διαδρομή μας θα συναντήσουμε μέχρι και διάσπαρτα κουφάρια από κεραυνοβολημένα ρόμπολα!


Η πορεία που θα ακολουθήσουμε προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 14,5 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική διαφορά: 650 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 6 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Έπειτα, θα έχουμε σύντομο ελεύθερο χρόνο για φαγητό.


Group 2o


Εμείς χαλαρά!


Θα σηκωθούμε άνετα και αφού πάρουμε το πρωινό μας και χαλαρώσουμε, μας περιμένει ένα αναζωογονητικό μάθημα γιόγκα στη φύση!


Θα συνδεθούμε για μία ακόμη μέρα με το περιβάλλον και τα στοιχεία του, καθώς θα νιώσουμε μία αίσθηση απόλυτης «γείωσης» από την επαφή του σώματος με τη γη. Για λίγο το μυαλό μας θα αφήσει πίσω τη φασαρία του νου και θα απολαύσουμε τα απλά πράγματα εξασκώντας την ισορροπία μας, σωματική και ψυχική.


Έπειτα, οι πιο τολμηροί θα έχουμε την ευκαιρία και πάλι να βρέξουμε τα πόδια μας ή ακόμη και για βουτιά στα πεντακάθαρα και διαυγή νερά του Αώου! Ενώ στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό στη Βοβούσα ή το καταφύγιο!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη με το πούλμαν γύρω στις 21.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Στο καταφύγιο/άτομο: 140€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Σε σκηνή/άτομο: 125€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Προσφορά Early Bird -10%


• Στο καταφύγιο/άτομο: 126€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Σε σκηνή/άτομο: 112€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Απαραίτητη προϋπόθεση της Early Bird προσφοράς είναι η προεξόφληση όλου του ποσού μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2022 χωρίς δικαίωμα ακύρωσης συμμετοχής και επιστροφής χρημάτων. Εξαιρείται η περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο, όπου θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή όλου του ποσού.


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη και επιστροφή
• Διαμονή 2 ημερών στο καταφύγιο Βάλια Κάλντα σε δωμάτια με κουκέτες
• 2 επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Πιστοποιημένη yoga instructor και στρώματα yoga mat για όλους όσους ασκήσουν την πρακτική
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• To καταφύγιο διαθέτει 5 δωμάτια με κουκέτες, όπου συνολικά μπορούν να φιλοξενηθούν 50 άτομα. 
• Στο καταφύγιο υπάρχουν γυναικείες και αντρικές τουαλέτες, όπως και ντουζιέρες με ζεστό νερό.
• Οι συμμετέχοντες με σκηνή έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις τουαλέτες και τις ντουζιέρες του καταφυγίου.
• Οι συμμετέχοντες με σκηνή πρέπει να φέρουν δική τους σκηνή βουνού.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 50€ τις επόμενες 5 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 31 Μαρτίου 2022. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι και 27 Μαΐου 2022. Μετά την 27η Μαΐου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 31 Μαρτίου 2022).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως t-shirt, βερμούδα, κολάν, ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, fleece, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως), εσώρουχα και κάλτσες
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για όλα τα προσωπικά αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Επαρκή σνακ τριημέρου (όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ)
Σημείωση: Στο καταφύγιο υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, όπου σερβίρετε πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό.
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια, αντισηπτικό χεριών
9. Πετσέτα σώματος, μικρή πετσέτα (για τη διάσχιση των ποταμών) και ξεχωριστή πετσέτα για όσους κάνουν yoga
9. Σεντόνι, μαξιλαροθήκη
10. Sleeping bag, σαγιονάρες
11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
12. Μαγιό
13. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά)
14. Ταυτότητα


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα Green Oliver αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ