+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΣΜΟΛΙΚΑ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΪΔΟΜΑΤΗ 24/06 - 26/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΣΜΟΛΙΚΑ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΪΔΟΜΑΤΗ 24/06 - 26/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΣΜΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΪΔΟΜΑΤΗ 24-26.06

🌿 Πεζοπορία στη Δρακόλιμνη του Σμόλικα & στο Βοϊδομάτη || 24 – 26 Ιουνίου 2022


💯 Μία ακόμη οργανωμένη εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, ένα μοναδικό ταξίδι που ακροβατεί ανάμεσα στη μυθοπλασία και την πραγματικότητα στην ξακουστή αλπική λίμνη σε υψόμετρο 2160 μ., τη Δρακόλιμνη του Σμόλικα! Και μία πεζοπορία στο Βοϊδομάτη ποταμό, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα και για βουτιά στα κρυστάλλινα νερά του! Ενώ η διαμονή μας για δύο βράδια θα είναι στη γραφική Κόνιτσα με το περίφημο μονότοξο γεφύρι!


Σμόλικας


Ο Σμόλικας είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο. Καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του νομού Ιωαννίνων και το δυτικό του νομού Γρεβενών, ενώ είναι και αυτός τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου, που καταλαμβάνει ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα.


Η υψηλότερη κορυφή του είναι ο Γέρος στα 2637 μ., ενώ 2η έρχεται η Μόσια στα 2600 μ. Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Σμόλικας ή Σμόλιγγας σε υψόμετρο άνω των 2000 μ. έχει 14 κορυφές, ενώ άνω των 1000 μ. 48!


Δρακόλιμνη Σμόλικα


Η Δρακόλιμνη του Σμόλικα ή Λύγκα βρίσκεται σε υψόμετρο 2160 μ. στα δυτικά της κορυφής του Σμόλικα. Έχει έκταση 3 – 4 στρ., περίμετρο γύρω στα 380 ανθρώπινα βήματα, αλλά και μεγάλο βάθος. Αυτό που την χαρακτηρίζει και την καθιστά ξεχωριστή είναι το μοναδικό της σχήμα, αυτό της καρδιάς, καθώς και το έντονο γαλάζιο χρώμα της. Για το λόγο αυτό, στα βλάχικα ονομάζεται και Ντιβιρλίγκα ή «Λάκου-Βίνιτου», δηλαδή γαλάζια λίμνη!


Γαλήνια και πεντακάθαρη βρίθει από αλπικούς τρίτωνες, που είναι σα να έχουν ξεπηδήσει μόλις μέσα από παραμύθια με δράκους! Οι τρίτωνες είναι προστατευόμενο είδος, γι’ αυτό και απαγορεύεται αυστηρά το μπάνιο στη Δρακόλιμνη.


Κόνιτσα


Η κωμόπολη της Κόνιτσας ανήκει στο νομό Ιωαννίνων και βρίσκεται αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές του βουνού Τραπεζίτσα, της οροσειράς της Πίνδου! Το όνομα της προέρχεται από την σλαβική λέξη «konitza», που σημαίνει αλογοπάζαρο. Στην κοιλάδα που απλώνεται μπροστά της, σμίγει ο ποταμός Αώος με τον Βοϊδομάτη και τον Σαραντάπορο δημιουργώντας ένα τοπίο μοναδικού κάλλους! Η Κόνιτσα φημίζεται για το μονότοξο γεφύρι στην είσοδο της, όπου βρίσκεται και το χαράδρα του ποταμού Αώου, αλλά και τα ιστορικά της μοναστήρια όπως η Μονή Στομίου.


Βοϊδομάτης


Ο Βοϊδομάτης, που είναι γνωστός και ως «ποτάμι του Βίκου», είναι παραπόταμος του Αώου στο νομό Ιωαννίνων, με μήκος που φτάνει μέχρι και τα 15 χιλ. Οι κύριες πηγές του βρίσκονται στο φαράγγι του Βίκου, λίγο κάτω από το ομώνυμο χωριό, ενώ στο ποτάμι εισέρχονται και άλλα υδάτινα ρεύματα από τις πλαγιές της Τύμφης.


Ο Βοϊδoμάτης χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα ρύπανσης. Γι’ αυτό το λόγο προτιμάται για μπάνιο, καθώς και για διάφορα αθλήματα ποταμού, όπως καγιάκ και ράφτινγκ.


💚 Πρόγραμμα Εκδρομής


1η ημέρα


Αναχώρηση με πούλμαν την Παρασκευή 24/06 το μεσημέρι για μία εκδρομή γεμάτη δράση, εξερεύνηση και ανεξάντλητη Green Oliver ενέργεια!


Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 16.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 16.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 16.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Προορισμός μας η μαγευτική Κόνιτσα, όπου και θα τακτοποιηθούμε στα πανέμορφα και Green Oliver επιλεγμένα ξενοδοχεία μας, το Konitsa Mountain Hotel και το Hotel Rodovoli, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για βραδινές τσάρκες στα σοκάκια και ηπειρώτικο φαγητό!


2η ημέρα


Σήμερα είναι η μέρα μας! Σμόλικα ερχόμαστε να θαυμάσουμε την παραμυθένια Δρακόλιμνή σου!


Αφού πάρουμε ένα δυναμωτικό πρωινό, θα επιβιβαστούμε νωρίς το πρωί στο πούλμαν μας για να μεταφερθούμε στο χωριό Πάδες σε υψόμετρο 1140 μ.!


Εκεί, από την πλατεία του χωριού ακριβώς, θα ξεκινήσουμε την ανάβασή μας προς τη Δρακόλιμνη!


Θα κινηθούμε πρώτα για λίγο βόρεια στα όμορφα σοκάκια του χωριού μέχρι να βγούμε στο μονοπάτι μας. Περπατώντας μέσα σε δασωμένη περιοχή θα βρεθούμε μπροστά από διχάλα, όπου η μία διαδρομή μας οδηγεί προς το λιβάδι του Πάντε Αλέξαρχου και η άλλη, η λίγο πιο απαιτητική, προς το ρέμα διασχίζοντας λίγη σάρα. Οι δύο διαδρομές συναντιούνται τελικά μετά από λίγο και ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι, οπότε θα επιλέξουμε κατά βούληση στη διχάλα!


Αφού περάσουμε το Λιβάδι Πάντε Μπιζάνιο, θα μπούμε σε ανηφορικό τμήμα που καταλήγει σε χωματόδρομο κοντά σε βρύση.


Φτάνοντας και στο τελευταίο μαντρί, θα αρχίσουμε να ανηφορίζουμε μέχρι τη ράχη της Μουγκουρίδας στα 2000 μ. περίπου. Το σημείο αυτό είναι πραγματικά μαγικό, γιατί θα έχουμε απέναντί μας τις κορυφές της οροσειράς της Τύμφης πάνω από τη χαράδρα του Αώου!


Μέχρι τελικά που θα φτάσουμε στο πλάτωμα που βρίσκεται η Δρακόλιμνη του Σμόλικα στα 2160 μ.! Μία εικόνα πραγματική μαγική, που μένει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό!


Ενώ με όσους θέλουν να συνεχίσουν την ανάβαση μέχρι και την κορυφή του Σμόλικα, θα γίνει group που θα πεζοπορήσει σε έντονη κλίση για μία ώρα και κάτι μέχρι να φτάσει στο Γέρο στα 2637 μ.!


Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή, μη χορταίνοντας τις μαγευτικές εικόνες που απλόχερα χαρίζει ο Σμόλικας στους επισκέπτες του!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε μέχρι τη Δρακόλιμνη προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ενώ όσοι ακολουθήσουν και το τελευταίο κομμάτι μέχρι την κορυφή, πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και την τελευταία γλυκιά ανηφόρα του βουνού!


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής για Δρακόλιμνη με επιστροφή: 16 χιλ. (+3 χιλ. για κορυφή 2637 μ. με επιστροφή)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας για Δρακόλιμνη με επιστροφή: 6 – 7 ώρες (+2.30 ώρες για κορυφή 2637 μ. με επιστροφή)
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+/3 (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή/ πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση αντιστοίχως)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Αφού έχουμε ολοκληρώσει τη συναρπαστική πεζοπορία μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ρόφημα στον αγαπημένο παραδοσιακό ξενώνα Munti Smolikas!


Έως τις 19.30 περίπου θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για την Κόνιτσα, όπου, αφού φτάσουμε στα ξενοδοχείο μας, με όσους έχουν ακόμη δυνάμεις θα συνεχίσουμε για νέα νυχτοπερπατήματα!


3η ημέρα


Σήμερα ξυπνάμε άνετα, παίρνουμε το πρωινό μας και κάνουμε check out από τα ξενοδοχεία μας.


Επόμενος προορισμός μας με το πούλμαν το πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς στην έξοδο του φαραγγιού του Βοϊδομάτη, που κτίστηκε το 1853!


Από εκεί, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας πλάι πλάι στον ποταμό! Μία βατή πορεία σε εντυπωσιακή βλάστηση, που περνάει από τη θέση «Κλειδί», όπου στο μεγάλο βραχοσκεπές κοίλωμα της πλαγιάς έχουν εντοπιστεί ευρήματα ανθρώπινης δραστηριότητας από την παλαιολιθική εποχή! Η διαδρομή περνάει ακόμη μέσα από πλατανόδασος μέχρι να καταλήξει στη γέφυρα που βρίσκεται ανάμεσα στην Αρίστη και το Πάπιγκο!


Εκεί, όποια/όποιος το επιθυμεί, θα έχει τη δυνατότητα και για βουτιά στα παγωμένα νερά του Βοϊδομάτη, οπότε σκεφτείτε το καλά από πριν, ώστε να φοράτε το μαγιό σας όσοι ενδιαφέρεστε!


Η πορεία που θα ακολουθήσουμε προϋποθέτει ικανοποιητική φυσική κατάσταση και δε παρουσιάζει σημαντικές υψομετρικές διαφορές.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Στη συνέχεια, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν που θα μας μεταφέρει τώρα στην πετρόχτιστη Αρίστη με την εντυπωσιακή θέα προς τις βουνοκορφές της Τύμφης! Εκεί, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό, παραδοσιακές πίτες, γλυκό και καφέ!


Η αναχώρησή μας από την Αρίστη υπολογίζεται περίπου στις 16.00, ενώ η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 21.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 242€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 189€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 176€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Προσφορά Early Bird -10%

 

• Μονόκλινο δωμάτιο: 218€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 170€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 158€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

 

Απαραίτητη προϋπόθεση της Early Bird προσφοράς είναι η προεξόφληση όλου του ποσού μέχρι 11 Μαρτίου 2022 χωρίς δικαίωμα ακύρωσης συμμετοχής και επιστροφής χρημάτων. Εξαιρείται η περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο, όπου θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή όλου του ποσού.


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στα ξενοδοχεία Konitsa Mountain Hotel και Hotel Rodovoli
• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


Σημείωση: Tα ξενοδοχεία βρίσκονται σε απόσταση 1,5 χιλ. μεταξύ τους.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70€ τις επόμενες 5 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 8 Απριλίου 2022. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 24 Μαΐου 2022. Μετά την 24η Μαΐου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 8 Απριλίου 2022).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, ορειβατικό παντελόνι, βερμούδα, γιλέκο, fleece, ισοθερμικό, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου
12. Ταυτότητα
13. Απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά που αφορούν τον κορονοϊό, για την επιβίβαση στο πούλμαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η πολιτεία
14. Μαγιό, πετσέτα (προαιρετικά για τον Βοϊδομάτη)
15. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.


• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.


• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ