+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, PILATES & ETHNIK
BEACH BAR ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ 27/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, PILATES & ETHNIK
BEACH BAR ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ 27/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, PILATES & ETHNIK BEACH BAR ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ

🌿 Πεζοπορία, Pilates & Ethnik Beach Bar στη Σιθωνία || Κυριακή 27 Ιουνίου 2021


💯 Μία μονοήμερη εκδρομή από το γραφείο τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορικές εκδρομές και τις υπαίθριες δραστηριότητες, στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής, τη μαγευτική Σιθωνία! Μία μοναδική εμπειρία εξερεύνησης σε άγνωστα μονοπάτια και δασικούς δρόμους, ένα αναζωογονητικό πρόγραμμα εκγύμνασης pilates στη φύση, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει μπάνιο στα καταγάλανα νερά της Χαλκιδικής και cocktails στο Ethnik Beach Bar! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με Green bus και με ιδιωτικά αυτοκίνητα!


🌞 Λίγα Λόγια για τη Σιθωνία


Η Σιθωνία είναι η 2η χερσόνησος της σαγηνευτικής και αγαπημένης όλων των Θεσσαλονικιών, της Χαλκιδικής! Χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο, οργανωμένες αλλά και απομονωμένες παραλίες, καθώς και πανέμορφα δάση πεύκου και ελαιόδεντρων.


Προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της πολιτικής της ΕΕ για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα. Το δίκτυο στοχεύει στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των πιο πολύτιμων οικοτόπων και απειλούμενων ειδών της Ευρώπης.


🤸‍♀️ Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν (αυστηρή τήρηση μέγιστης πληρότητας και υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία), ενώ μπορούν να συμμετέχουν και με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 27/06 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (περιοχή Media Markt).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (αμέσως μετά το φανάρι).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Όσοι συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 09.15 αμέσως μετά το φανάρι της Νικήτης στο καφέ Day by Day, που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του κεντρικού δρόμου (ακριβές σημείο συνάντησης: shorturl.at/imsC7). Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ. Το συνολικό κόστος μετακίνησης ανά όχημα συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής είναι περίπου στα 25 ευρώ.


Αφού συγκεντρωθούμε στο σημείο συνάντησης, όπου θα πραγματοποιηθεί σύντομη στάση για καφέ και σνακ, θα συνεχίσουμε με το πούλμαν και τα αυτοκίνητα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να φτάσουμε στο σημείο από όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας γύρω στις 10.00.


🔎 Πληροφορίες Διαδρομής & Δραστηριότητας


Η περιπατητική διαδρομή μας θα ξεκινήσει από δασική περιοχή πάνω από την Ακτή Ελιά, όπου θα επισκεφθούμε πρώτα γραφικό ξωκλήσι, που είναι χτισμένο από τις αρχές του 20 αιώνα δίπλα σε αρχαία πηγή νερού!


Θα ακολουθήσουμε καταπράσινο μονοπάτι ανακαλύπτοντας την άγνωστη ομορφιά του πευκοδάσους της Σιθωνίας, εκεί από όπου οι μέλισσες συλλέγουν από τα πεύκα το νέκταρ για να το μεταφέρουν στην κυψέλη τους και να δημιουργήσουν τελικά το μέλι που αποθηκεύουν στις κηρήθρες!


Θα περάσουμε από σημεία έκπληξη με απίστευτη θέα, όπου θα απολαύσουμε τη μαγική εικόνα του Τορωναίου κόλπου και του απέραντου γαλάζιου της Χαλκιδικής από ψηλά!


Μια βατή πεζοπορία κατάλληλη για όλους που επιθυμούν μία αξέχαστη απόδραση στο δάσος! Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 3,5 χιλ. (κυκλική)

• Επίπεδο δυσκολίας: 1+ (κλίμακα 1 – 5, βασική φυσική κατάσταση)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 1 – 1.30 ώρες

• Παιδιά: 6+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Στη συνέχεια, θα κάνουμε μάθημα pilates σε ειδυλλιακή περιοχή κάτω από πελώρια πλατάνια, ενώ εάν υπάρχουν άτομα που δεν επιθυμούν να κάνουν pilates, θα χαλαρώσουν για μία ώρα στην όμορφη δασική περιοχή.


Τι είναι το Pilates


Η μέθοδος Pilates αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1920 από το Γερμανό Joseph Pilates. Είναι ένας συνδυασμός ασκήσεων που στοχεύουν στη γενική ενδυνάμωση του σώματος με έμφαση στον κορμό και στην αποκατάσταση μετά από μυοσκελετικούς τραυματισμούς.


Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ιδανικό τρόπο άσκησης, που βελτιώνει τη στάση του σώματος καθώς στοχεύει στην επαναφορά της σπονδυλικής στήλης στη σωστή ανατομική θέση της, την αύξηση της ευλυγισίας, καθώς και της ελαστικότητας.


Η δραστηριότητα που θα πραγματοποιηθεί απευθύνεται στους περισσότερους και προσαρμόζεται ανάλογα με το επίπεδο και την εμπειρία των συμμετεχόντων.


Αφού ολοκληρώσουμε το μάθημα pilates, θα επιβιβαστούμε στα μεταφορικά μας μέσα, πούλμαν και ΙΧ, με προορισμό τώρα το μαγευτικό Ethnik Beach Bar! Εκεί θα λιώσουμε στις βουτιές στη θάλασσα και τα παιχνίδια στην άμμο, θα ξαπλώσουμε στα πανέμορφα βραχάκια και θα απολαύσουμε καλοκαιρινά και δροσιστικά cocktails με τη συνοδεία εκπληκτικών μουσικών!


Επιβίβαση στο πούλμαν στις 17.00 – 17.30 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


• Με πούλμαν: 22€

• Με αυτοκίνητο: 12€


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Συνοδεία από επαγγελματίες και έμπειρους συνοδούς δραστηριοτήτων στη φύση του γραφείου τουρισμού Green Oliver
• Πιστοποιημένη pilates instructor
• Στρώματα mat για το μάθημα pilates
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Για το πούλμαν:


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν κατάθεση προκαταβολής 12 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται. Εξόφληση στο πούλμαν.


Για τα αυτοκίνητα:


Η κατάθεση των 12 ευρώ μπορεί να γίνει εκ των προτέρων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή με απευθείας πληρωμή στο σημείο συνάντησης.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Trail running ή αθλητικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, βερμούδα, σορτς, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αμάνικο κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt (υπάρχει πηγή με νερό στο σημείο της δραστηριότητας)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Μεγάλη πετσέτα (απαραιτήτως για το μάθημα pilates)
10. Αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες
11. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
12. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)


Σημείωση: Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ