+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 10:00 - 18:00
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ & ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ:
ΣΤΑΥΡΟΣ - ΧΑΝΤΟΛΙΑ - ΕΝΙΠΕΑΣ 13/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ & ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ:
ΣΤΑΥΡΟΣ - ΧΑΝΤΟΛΙΑ - ΕΝΙΠΕΑΣ 13/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ & ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ – ΧΑΝΤΟΛΙΑ – ΕΝΙΠΕΑΣ

🌿 Πεζοπορία στον Όλυμπο & βουτιά στη θάλασσα: διαδρομή Σταυρός – Χαντόλια – Ενιπέας || Κυριακή 13 Ιουνίου 2021


💯 Μία ακόμη μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver στον μυθικό Όλυμπο! Μία πεζοπορία αρχικά σε καταπράσινα και λιγότερο τουριστικά μονοπάτια, που εισέρχεται τελικά στο φαράγγι του Ενιπέα μέχρι να καταλήξει στα Πριόνια! Μία διαδρομή έκπληξη, που ξεσηκώνει κάθε πεζοπόρο – φυσιολάτρη με τις ονειρεμένες εικόνες της φύσης και το κρυστάλλινο τρεχούμενο νερό του ποταμού! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με Green bus και με ιδιωτικά αυτοκίνητα!


🌲 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν (αυστηρή τήρηση μέγιστης πληρότητας και υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία), ενώ μπορούν να συμμετέχουν και με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 13/06 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 09.00 στα ΣΕΑ Κορινού – Olympus Plaza, Shell (ακριβές σημείο συνάντησης: http://tiny.cc/1evmsz), όπου το πούλμαν έχει προγραμματισμένη στάση. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ. Το συνολικό κόστος μετακίνησης ανά όχημα συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής και των διοδίων είναι περίπου στα 30 ευρώ.


Αφού συγκεντρωθούμε στο σημείο συνάντησης, θα συνεχίσουμε προς το Λιτόχωρο και τον Όλυμπο με το πούλμαν και τα αυτοκίνητα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο από όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας.


🔎 Πληροφορίες Διαδρομής


Η πεζοπορία μας στον Όλυμπο θα ξεκινήσει από το καταφύγιο του Σταυρού σε υψόμετρο περίπου 950 μ.


Θα ακολουθήσουμε καταπράσινο μονοπάτι μέσα σε εκπληκτική φύση προς τη θέση Χαντόλια και θα απολαύσουμε θέα που συναρπάζει κάθε πεζοπόρο! Θα διασχίσουμε μία πανέμορφη ξύλινη γέφυρα, καθώς μπαίνουμε στο φαράγγι του Ενιπέα σε υψόμετρο λίγο κάτω από 700 μ., όπου το κρυστάλλινο νερό θα κάνει αισθητή την παρουσία του!


Από εκεί, θα συνεχίσουμε προς το σπήλαιο που ασκήτευσε ο Άγιος Διονύσιος, όπου είναι και το σημείο στο οποίο θα χωριστούμε!


Με όσους συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν, θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς τα Πριόνια σε υψόμετρο 1100 μ.!


Ενώ με όσους συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικά αυτοκίνητα, από το σημείο θα αυτό θα ξεκινήσουμε την πορεία μας προς τα πίσω με τελικό προορισμό το καταφύγιο του Σταυρού στα 950 μ.


Αφού ολοκληρώσουμε όλοι τις πεζοπορίες μας, θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας, αυτή τη φορά όμως για καλοκαιρινή βουτιά στη θάλασσα!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.30 – 20.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε άτομα με ικανοποιητική φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (πούλμαν: διάσχιση) – 12 χιλ. (IX: μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 – 4.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)


Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


• Με πούλμαν: 20€
• Με αυτοκίνητο: 10€


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Επαγγελματίες, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Για το πούλμαν:


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν κατάθεση προκαταβολής 10 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται. Εξόφληση στο πούλμαν.


Για τα αυτοκίνητα:


Η κατάθεση των 10 ευρώ μπορεί να γίνει εκ των προτέρων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή με απευθείας πληρωμή στο σημείο συνάντησης.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, κολάν, βερμούδα, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, ελαφρύ μπουφάν, ισοθερμικό κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες (για τη βουτιά στη θάλασσα)
10. Αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο
11. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
12. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)


Σημείωση: Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ