+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ! 20/01

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ! 20/01

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 20/01

Πεζοπορία και Κοπή Πίτας στην ορεινή Χαλκιδική!
📆 Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

 

💯 Μία εορταστική μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή στην ορεινή Χαλκιδική από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, και περιλαμβάνει την ετήσια κοπή βασιλόπιτας και πολλές κληρώσεις δώρων! Μία ημέρα χαράς σε χειμωνιάτικη φύση, όπου θα περπατήσουμε σε μία βατή διαδρομή στο δάσος της Αρναίας και του Ταξιάρχη, μία περιοχή που έχουμε αναδείξει στο πεζοπορικό κοινό της Θεσσαλονίκης από το 2017! Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε μαζί άγνωστους δασικούς δρόμους και μονοπάτια, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούμε σε γνωστό μαγαζί της περιοχής, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και θα κόψουμε την πίτα μας! Join the Green bus το Σάββατο 20/01 and be part of the nature trip με την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! 

 

🌲 Χολομώντας


Ο Χολομώντας, που βρίσκεται στην κεντρική Χαλκιδική, είναι το δεύτερο σε ύψος βουνό της (μετά τον Άθω που βρίσκεται στο 3ο πόδι) με κορυφή στα 1165 μ.


Μεγάλο τμήμα του ορεινού όγκου του έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα NATURA 2000, 212.480 στρέμματα του Χολομώντα προστατεύονται και έχουν χαρακτηριστεί ως «Ειδική Ζώνη Προστασίας».


Ο Χολομώντας ή Υψίζωνος, όπως ήταν η αρχαία ονομασία του, είναι ένα βουνό πραγματικά κατάφυτο! Στα πιο υψηλά τμήματά του το βουνό καλύπτεται από καστανιές, πουρνάρια, πεύκα, έλατα (που καλλιεργούνται και ως χριστουγεννιάτικα δέντρα) και οξιές. Σε χαμηλότερα υψόμετρα υπάρχουν πολλές βαλανιδιές.

 

💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή μόνο με ιδιωτικό πούλμαν. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το δάσος Ταξιάρχη – Αρναίας σε υψόμετρο περίπου 1000 μ., όπου θα δούμε μέσα από τις πυκνές φυλλωσιές των δέντρων να ξεπροβάλλει η θέα των τριών χερσονήσων της Χαλκιδικής, καθώς και του Αιγαίου!


Θα κινηθούμε αρχικά στο ίδιο περίπου επίπεδο με πολύ μικρές υψομετρικές διαφορές, ενώ στη συνέχεια θα αρχίσουμε να κατηφορίζουμε προς ένα από τα γραφικότερα χωριά της βόρειας Χαλκιδικής, τη γοητευτική Αρναία, που στέκεται κτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 600 μέτρων.


Πρόκειται για μία σχετικά βατή διαδρομή, που κινείται αρχικά στην ευθεία και έπειτα κατηφορίζει. Απευθύνεται στις περισσότερες και τους περισσότερους με μέτρια φυσική κατάσταση. Ωστόσο, σε περίπτωση που υπάρχουν χιόνια στην περιοχή, θα χρειαστούνε ορειβατικές γκέτες για να παραμείνουμε στεγνοί.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 – 3.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημείωση: Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την πεζοπορία, θα μεταφερθούν στην Αρναία, όπου θα έχουν ελεύθερο χρόνο 2.00 – 2.30 ωρών περίπου μέχρι να ολοκληρωθεί η πεζοπορία.


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για να μεταφερθούμε σε γνωστή ταβέρνα της ευρύτερης δασικής περιοχής, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό, ενώ φυσικά θα κόψουμε τη βασιλόπιτά μας και θα κάνουμε πολλές κληρώσεις δώρων! Μία ημέρα χαράς για να βάλουμε τις βάσεις για ένα εκπληκτικό πεζοπορικό 2024!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 20/01 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 απέναντι από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (απέναντι από το ανοικτό πάρκινγκ στην κεντρική οδό Σταθμού). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3CX4Mrh
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (αμέσως μετά το φανάρι). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3wgMlKk


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 23€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ατομικά βασιλοπιτάκια

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού

• ΦΠΑ

 

✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 16 Ιανουαρίου 2024. Από 17 Ιανουαρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 16 Ιανουαρίου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια (απαραιτήτως)

2. Μπατόν πεζοπορίας και ορειβατικές γκέτες (προαιρετικά)

3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο, σκούφο, γάντια κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)

11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ